Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Kékestető - Sástó - Kozmáry kilátó - Gyöngyös-Orczy-kastély

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2021. december 28.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.00 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

A Mátra az Északi-középhegység egyik, vulkanikus eredetű tagja, amely 900 négyzetkilométeren terül el a Cserhát és a Bükk-vidék között. Itt található a mai Magyarország két legmagasabb hegycsúcsa, a Kékes (1014 m) és a Galya-tető (965 m).

Program 

Első állomásunk Kékestető az ország legmagasabb pontja. 1014 méter magas csúcsáról indul hazánk leghosszabb lesiklópályája. A Kékestető kilátó 45 méter magasságban található, míg a fedett körpresszó 42 magasan helyezkedik el. Tiszta égbolt mellett, északi irányban még a Tátra vonulatai is feltárulhatnak.

Lefelé ereszkedve legmagasabban fekvő tavunk, Sástó mellett állunk meg. Itt található az egyik legszebb panorámát nyújtó mátrai kilátó is, amit egy üzemképtelen fúrótoronyból alakítottak ki, melyet a tó mellett haladó tanösvény segítségével tudunk megközelíteni. A kilátó 53 m magas, ahogy felsétálunk a lépcsőkön, megfigyelhetjük a különleges kialakítású szerkezetet. A kilátótorony tetejéről a Mátra-hegyvidék egyik leglenyűgözőbb panorámája tárul elénk, mindenképp megéri a fáradságot.

Gyöngyös felé haladva megállunk és megnézzük a Kozmáry-kilátót, mely Mátrafüredről egy rövid sétával érhető el. Az 1900-ban épült, több mint 100 éves, patinás kőkilátó gyönyörű körpanorámát nyújt.

Utolsó állomásunk Gyöngyös. Megtekintjük, az Orczy–kastélyban helyet adó Mátra Múzeumot. Az Orczy-kastély központi terében egy 50 ezer éves gyapjas mamut csontváza fogadja a látogatókat. A kastély földszinti barokk termeiben lévő vadászattörténeti kiállítást nézzük meg, ahol nem csak e kedvtelés nemes - és kevésbé nemes - eszközeit, de a vadászat szépségeit is bemutatják. Megtekinthető még a várostörténetet, a városi életmódot bemutató kiállítás is valamint az élménytér. Természetesen a természettudományi pavilont is megtekintjük. A mintegy 1200 négyzetméter alapterületű, háromszintes tárlat középpontjában egy 15 méteres épített kocsánytalan tölgy áll, amely – az élővilág szintezettségét is jelképezve – összeköti a kiállítás emeleteit. Várható visszaérkezés Budapestre 18 óra körül. Belépők kb. 3.500,- Ft/fő

Részvételi díj: 9.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 6.190,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!