Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Nádasdladány - Várpalota - Berhida - Tác

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2022. szeptember 18.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.15 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 8.30 órakor

Program


Első megállónk Tác, ahol a Gorsium Régészeti Parkot és a Szabadtéri Múzeumot nézzük meg, amely az ország egyik legjelentősebb római kori romterülete, falai közt több császár is megfordult. 200 hektár nagyságú területén a Kr.u. I. században katonai tábor állott, a II-III. században Pannonia provincia császárkultuszának és a tartománygyűlésnek volt a székhelye. A III. század végétől új város épült fel az elpusztult település helyén: Herculia. A feltárt romokat körülvevő parkban az előkerült kőemlékek láthatók, a legjelentősebb leleteket állandó kiállítás mutatja be. Láthatunk többek közt IV. századi helytartói palotát, ókeresztény bazilika homlokzatának maradványait, több helyen eredeti falfestményeket. Egy igazi romantikus mesekastély a Nádasdladányban található Nádasdy-kastély, mely gyönyörűen restaurálva várja a látogatókat. A historizmus korának egyik legszebb magyar kastélya, tényleg olyan, mint egy angol vagy skót kastély, tornyos, csipkés, sokkéményes, és hatalmas angolpark veszi körül. A földszint egy részén lévő berendezett helyiségek közül az Ősök Csarnoka és a könyvtár a legérdekesebb. Következő megállónk Berhida, ahol a település román kori alapokon nyugvó egyedülálló templomát nézzük meg. Különlegessége a tetőszerkezet, mely teljes egészében kőből épült. A középkor legjelesebb emléke a Várpalota központjában álló Thury vár, amely a XIV. században épült, majd később négy saroktornyos várkastéllyá építették át. A török háborúk idején a dunántúli végvárlánc egyik legerősebb tagja volt. Leghíresebb védőjéről, Thury Györgyről kapta a nevét. A vár földszintjén helytörténeti kiállítás, török szoba, építéstörténeti és fegyver kiállítás is megtekinthető. Láthatjuk a kínzókamrát, a középkori konyhát, sőt a Bányászattörténeti Gyűjteményt is. Lehetőség lesz a várbástyás végigsétálni, gyönyörködi a panorámában. Várható visszaérkezés Budapestre 19 óra körül. Belépők: kb. 6.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 10.990,- Ft/fő + belépők
 Akciós ár: 8.490,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!