Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Márton nap a Tamás Tanyán (Tápiószele - Lajosmizse - Felsőlajos - Tamás tanya)

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2023. november 11.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 87.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Márton napja fontos fordulópont volt a naptárakban: vidéken ekkor fejeződtek be a mezőgazdasági munkák, ezen a napon zárult le a gazdasági év. Szent Márton ünnepén libát illik enni és újborral szokás koccintani. Márton-napon kóstolták meg először az újbort, és vágták le a tömött libákat, hiszen ez volt a 40 napos karácsonyi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor kiadósan, jóízűeket lehetett enni, és mellette mulatozni. Úgy tartották a régiek, hogy minél többet isznak ilyenkor, annál több erőt és egészséget töltenek magukba.  Márton-napon kötelező libás ételt fogyasztani, hiszen a mondás szerint, aki Márton-napon libát nem eszik, egész éven át éhezik!

Program

Mai programunkat Tápiószelén kezdjük. A nemrég felújított Blaskovich Múzeum az ország egyetlen, a második világháborút berendezésében is sértetlenül átvészelő kúriamúzeuma. Hét szobájában a három nemzedék által gyűjtött, a haladó köznemesség kultúráját és tárgyi emlékeit bemutató enteriőr kiállítás látható. A látogatás során találkozunk Kincsem, a magyar telivértenyésztés 19. századi büszkeségének emlékeivel is.

Utunk, Lajosmizsére a pici grillázs manufaktúrához vezet. A manufaktúrában lehetőség nyílik különleges grillázsból készült termékek vásárlására. Utána a Magyarország egyetlen Citrom farmján teszünk látogatást, ahol megismerkedünk a citrom termesztés fortélyaival. Üres kézzel nem térünk haza, mert citrom, füge és szamóca dzsemet vihetünk a farmról. Tovább utazunk Felsőlajosra, ahol az Emu farmot nézzük meg. Láthatunk itt Emukat, Lámákat és Nandut. Hallott már Emu olajról, Emu zsírról, szappanról, testápolóról? Itt meg is vásárolhatja ezeket. Végül a Guba Rózsa babakiállítás következik. Sokan mondják, hogy Guba Rózsa babáinak szinte „lelkük” van. Ez nem hagyományos babamúzeum, hanem egy textilből készült mini panoptikum. Innen már a Tamás tanya következik, ami egy 37 épületből álló tanyakomplexum. Itt fogjuk elfogyasztani a Márton napi lakománkat. Várható visszaérkezés Budapestre 20 óra körül.

Belépők: kb. 3000,- Ft/fő

Menü:

- 1 kupica pálinka

- Csemői libaleves házi lúdgégével

- Spékelt libacomb pezsgős lila-káposztával, hagymás törtburgonyával

- Kézzel húzott házi túrós és almás rétes

 

Részvételi díj: 22.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 15.990,- Ft/fő 

(Az ár tartalmazza: az utazást, az idegenvezetést és a Márton napi lakomát)

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!