Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Kirándulás Palócföldre: Hollókő - Kozárd

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2021. szeptember 25. (szombat) 

Felszállási lehetőség: Zalaegerszeg - Balatonkeresztúr – Marcali – Somogyvár – Fonyód – Balatonboglár – Balatonlelle - Siófok útvonalon

Indulás kora reggel. Folyamatos utazás egy hosszabb pihenővel Hollókőre, Magyarország egyetlen falujába, mely természeti környezetével együtt 1987 óta UNESCO Világörökségi helyszín. 

A falucska lakói jellegzetes palóc nyelvjárásuk mellett gazdagon díszített népviseletüket is büszkén veszik fel. Útközben csoportkísérőnktől már sok fontos információt tudhatunk meg a palócokról és Hollókőről.

Érkezés Hollókőre kb. 10:30-kor. 

Az Ófalu bejáratánál lévő Pajtakertben népviseletbe öltözött asszony fogad bennünket pálinkával és a Palócföldön hagyományos túrós lepénnyel/pogácsával. Megismerkedünk a kenderfeldolgozás, vászon készítés folyamatával és a lányok hozományát alkotó, gazdagon díszített szőttesekkel.    A hollókői népviselet bemutatása közben sor kerül egy vendég(pár) beöltöztetésére a fiatal házasok színpompás ünnepi viseletébe, majd közös körtánc zárja a hagyományőrző programot. 

Program után helyi idegenvezető kíséretében sétát teszünk a Világörökség részeként nyilvántartott  Ófaluban.   Meglátogatjuk a  falu jelképének számító fazsindelyes kis Templomot, a régi paraszti lakásbelsőt bemutató Falumúzeumot, a múlt századi Kovácsműhelyt és a Kelengye kiállítást.     

Ezután elfogyasztjuk hagyományos palóc ebédünket (palócgulyás, vegyes házi rétes), majd szabadprogram keretében ki-ki érdeklődése szerint megtekintheti Hollókő kiállításait (Postamúzeum, Babamúzeum, Szövőház, Tájház)

Szabadidő után továbbutazunk a Cserhát ölelésében található Kozárdra, a Palócföld megújuló falujába. Falusi sétánk során a település elöljárójától sok érdekességet tudhatunk meg az itt élők történetéről és felkeressük a tájházat is.

Élményekben gazdagon az esti órákban érkezünk haza Palócföldről.         

Részvételi díj: 16.900,- Ft / fő

A program minimum 35 fő jelentkezése esetén indul. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!