Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Fejér megyei titkok

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2021. november 07. (vasárnap)

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.30 órától, a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Elutazás reggel 8:00 órakor a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett). Elsőként Gántra látogatunk. A Bagoly-hegy egykori külszíni bauxitbányájában ma egy kiépített tanösvény vezet végig. Ez a magyarországi geológiai feltárások egyik legérdekesebbje, hisz ezen a holdbéli tájon járva megismerhetjük, hogy mi zajlott le évmilliók alatt, aminek eredményét aztán az ember hasznosítani tudta. A bányászatnak köszönhetően felszínre került színek, rétegek, alakzatok tükrözik a hajdani folyamatokat, amelyeket a tanösvény segítségével a laikus szemlélő is megérthet. A tanösvény nem csak a vértesi bauxitbányászat emlékeit őrzi, hanem bepillantást enged az évmilliókkal korábban létezett világba is. Bodajkon a Kálváriát keressük fel. A Bodajki kálvária keresztjeit 1736-ban, Szent Antal napján állították fel, Páter Wilibald pesti kőfaragókkal készíttette. Gróf Berényi György támogatásával valósult meg a kálvária, és a kápolna megépítése. A gróf még kölcsönt is vett fel azért, hogy az építés megvalósulhasson. A keresztek mellett látható Szűz Mária és Szent János szobrokat Székesfehérvár ajándékozta a településnek Ezután Mórra látogatunk. A város legismertebb épülete a Lamberg-kastély. A késő barokk kastélyt Lamberg Ferenc Antal gróf építtette a család nyári rezidenciájául Fellner Jakab tervei alapján. A kastély eredetileg igen gazdag falfestéssel volt díszítve, a feltárt töredékek jó kvalitású késő rokokó festő munkásságáról tanúskodnak. A kastély termeiben korhű ruhákba öltözött vezetők kísérik végig a csoportokat. Az épületben ezen kívül több érdekes tárlat és kiállítás is megtekinthető. A város másik kastélya az ún. Láncoskastély. A kastélyt az 1790-es évek elején, a Luzsénszky család építtette. Nevét az előtte húzódó lánckerítésről kapta. Jelenleg az épületben a móri polgármesteri hivatal működik. (kívülről tekintjük meg) Innen Fehérvárcsurgóra igyekszünk. Ez a település szintén büszkélkedhet egy kastéllyal, mely egy 50 hektáros ősfás parkban épült (a kastély szállodaként működik, belülről vezetés keretében meg is tekintjük, vezetés körülbelül egy óra). A településen élt és alkotott Amerigo Tot (Tóth Imre); a település templomában híres madonnáját is megtalálható. A Csurgói Madonna megalkotásakor modellként saját édesanyját „alkalmazta”, a gyermek Jézust pedig önmagáról formázta. 1969-ben hozta Fehérvárcsurgóra, előtte Tihanyban volt kiállítva. Belépők: kb. 3.500,- Ft/fő Visszaindulás Budapestre 17 óra körül. 

Részvételi díj: 7.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 4.990,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!