Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Ópusztaszer - Darules a Fehér tónál

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2022. november 4.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

 

Program

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark a magyarság történelmében meghatározó jelentőséggel bíró nemzeti emlékhely. Gyönyörű természeti környezetben található hazánk egyik leglátogatottabb muzeális kiállítóhelye. A megújult főépületben, a Rotundában új, interaktív kiállítóterekkel, szolgáltatásokkal várjuk kedves Látogatóinkat. Az Emlékpark legfőbb látványossága, a Feszty-körkép is ezen épületben található. A Vereckei átkelést megörökítő monumentális 120 méter hosszú körképet Feszty Árpád több festőtársával együtt készítette Az épületben található kiállítások több korszakba is betekintést engednek, például megismerhetik a Feszty-körkép keletkezésének történetét. Innen a Fehér tóhoz igyekszünk, ahol a Tisza-völgyi bemutatóház megtekintése után a tórendszer ideális pontján bevárjuk a darvak esti behúzását. Az őszi madárvonulás idején fél Európa daruállománya érinti útja során a magyar Alföldet. A Hortobágy felől érkező darvak száma a vonulás tetőpontján elérheti a 40-50 ezret a Szegedi Fehér-tónál. Vezetett túra során közvetlen közelről lehet megcsodálni a naplementében hangosan behúzó darucsapatok látványát. Hazaérkezés 19-20 óra körül. Belépők kb. 4.000,- Ft.

 

Részvételi díj: 16.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 13.190,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!