Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Szilvásvárad - Feldebrő

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás




Időpont: 2024. március 24.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.15 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 8.30 órakor

Program
 

Szilvásvárad a Bükk hegység nyugati oldalán terül el. A legrégibb oklevelekben Warad néven fordul elő. Szilvásvárad közelében található a Bükk-hegység legmagasabb kiemelkedése az Istállós-kő. Az itt talált leletek bizonyítják, hogy a terület már az őskortól számítva lakott volt. A török uralmat követően a Keglevich, Erdődy majd a Pallavicini család birtokolja. 1971-től nemzetközi üdülőhely, de igazán ismertté az 1984-es Fogathajtó Világbajnokság megrendezésével vált.                               

Első megállónk Feldebrő. Egyedülálló építészeti kincsét tekintjük meg. A Szent Márton templom altemploma, az ország legrégebbi freskóival a 11 századi építészet kiemelkedő műemléke. Aba Sámuel király eredeti temetkezési helye.

Szilvásváradra érkezünk, majd kisvonattal a Szalajka-völgybe. A Szalajka-völgy Magyarország egyik legszebb magashegységi völgye. A sétaúton haladva a természet valóságos kincsestára, látnivalók sokasága gyönyörködteti a kirándulókat. Utunkat végigkíséri a Szalajka-patak s itt láthatóak a halastavak, a pisztrángtenyészet, Sziklaforrás, Erdei Múzeum, a Fátyol-vízesés, az Istállós-kői ősemberbarlang. Séta a festői völgyben a Fátyol-vízesésnél kezdődik A karsztforrásokból eredő patakok vizéből lerakódott mésztufa érdekes lépcsőszerű képződményt hozott létre, melyen a fátyolosan lezúduló tiszta víz, csodálatos látványt nyújt. E vízesés hazánk egyik legkiemelkedőbb szépségű természeti ajándéka. Útközben a Szabadtéri Erdei Múzeumot és a Sziklaforrást is érintjük. Elhaladunk a Pisztráng-telep mellett. Az itt elterjedt pisztrángfajta a sebes pisztráng és a szivárványos pisztráng. A fehérjében és „A” vitaminban gazdag, nagy tápértékű, könnyen emészthető pisztráng látványos sütése az idelátogatók által kedvelt program, megkóstolása pedig különleges gasztronómiai élményt jelent. Sétánk folyamatosan lefelé halad, mely kb. 4 km hosszú. A végén pisztrángkóstolásra és vásárlásra is lesz lehetőség. Belépő, kisvonat kb. 3.500,- Ft.  Visszaindulás 17 órakor, visszaérkezés 19-20 óra között.

 

 

Részvételi díj: 21.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 12.190,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!