Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Kaszói lombkorona-tanösvény és Balatonfenyves

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Sportos kirándulások
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2021. szeptember 4.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6:30 órától, a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

 

Program:

A Somogy megyei Kaszón lévő lombkorona-tanösvény egy 124 méter hosszú, 9 méter magas hídszerkezet, ahonnan nem csak a gyertyános-tölgyes erdő, de a somogyi vadállatok is jól megfigyelhetők egy láthatatlan lesen keresztül. A környéken több tanösvény járható be, interaktív táblák segítik a tájékozódást. A településen egy erdei kisvasút is működik, amellyel a környék erdői és a Baláta-tó természetvédelmi területe járható be. A kisvonat 10:00 órakor indul Kaszópusztáról a Baláta tóhoz, menetideje 15 perc, vissza pedig 11:45 órakor indul, ez idő alatt megtekinthetik a csodálatos tavat és környékét. Menetrend szerinti járat ára 3-14 éves kor között, valamint 65 éves kor felett oda-vissza 1000,- Ft/fő, 14-65 éves kor között 1500,- Ft/fő. 3 éves kor alatt térítésmentes. (fakultatív jelleggel)

Tanösvények

Kaszó környezetében 4 tanösvény is található, melyek mindegyike a környék növény- és állatvilágát, valamint az erdész és vadász munkáját hivatott bemutatni.

• A közel 1 km hosszú Öregerdő Tanösvény a Kaszói Kirándulóközponttól indul, majd összesen 15 tájékoztató tábla segítségével nyerhet a látogató betekintést a kaszói pagony vadregényes birodalmába. 2017 májusától kibővült az Öregerdő tanösvény a Lombkorona Tanösvénnyel, mely különleges módon, a lombok közt sétálva enged betekintést az erdőbe. A 9 m magas, 124 m hosszú ösvényen interaktív elemek teszik izgalmasabbá az élővilág megismerését.

• A Fafaj- és vadismereti Tanösvény 3,520 m hosszú, 16 db információs tábla segítségével mutatja be a terület fontosabb őshonos fafajait. Az útvonal mentén több pihenőhely is kialakításra került.

• A Kűvölgyi-tó körül kialakított Erdőkerülő Tanösvény az erdő hasznát, a benne zajló munkákat, az erdész feladatait, a természetvédelmet és vadgazdálkodást, valamint a KASZÓ-LIFE pályázatot 960 m hosszú, 10 állomásból álló útvonalon mutatja be. Tanösvényeink és túraútvonalaink önállóan, térítésmentesen bejárhatók.
Kaszói Kirándulóközpont, üdülőnk tőszomszédságában, a kisvasútnál került kialakításra, játszótérrel, kerti tóval, sövénylabirintussal, füves focipályával és több kiépített tűzrakóhellyel is. 15 órakor indulunk Budapest felé. Útközben megállunk Balatonfenyvesen, ahol ehetünk, ihatunk és akár csobbanhatunk is, sőt egy séta közben elmajszolhatunk egy kitűnő lángost.

 

Részvételi díj: 11.990,- Ft/fő + belépők
 Akciós ár: 8.990,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!