Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Debreceni kalandozás - fürdőzési lehetőséggel

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2021. augusztus 28.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.30 órától, a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

 

Program

Indulás reggel 7 órakor a Blaha Lujza téri parkolóból. Debrecenbe érkezve a következő közös programokat kínáljuk. Megismerkedünk a város legismertebb épületével, a Magyarországi Református Egyház jelképével, a Református Nagytemplommal. Az ország legnagyobb református temploma, ezen kívül a legnagyobb protestáns templom is az országban. A Magyarországi Református Egyház jelképe, miatta nevezik Debrecent gyakran „kálvinista Rómának”. Felkeressük a nagy múltú Református Kollégium Múzeumát, a páratlan műemlék könyvtárral, illetve a Déri Múzeumot, mely régészeti gyűjteménnyel, japán tárgyak, fegyverek bemutatójával, képzőművészeti kincsekkel várja a látogatókat. A látogatás fénypontja természetesen a Munkácsy trilógia megtekintése. A művek közös bemutatásának különlegessége, hogy maga Munkácsy sem látta együtt a három, bibliai témát feldolgozó festményét. A megváltott belépővel további kiállítóhelyek megtekintésére is lehetőség nyílik. Így a Debreceni Irodalom házát, és a Medgyessy Ferenc emlékkiállítást is meg tudjuk nézni. Az építmény legkorábbi része a 18. század közepén létesült, zárdaboltozatos szobákkal és árkádsorral. Az épületben 1982-ben nyílt meg az első állandó kiállítás Medgyessy Ferenc hagyatékából. A nap hátralevő részében, szabadidő keretében további sétákra lesz lehetőség, illetve kilátogatunk a Nagyerdőbe, ahol a park legújabb látványosságával, a Víztoronnyal is lehetőség lesz megismerkedni. Az 1913-ban épült, ma is működő Víztorony műemlék épületének 34 méter magas kilátójából nemcsak a környékre nyílik kilátás, hanem időszaki kiállítások, valamint hangulatos kávézó és fröccsbár mellett is lehet múlatni az időt.17:30 órakor indulás Budapestre. Belépő: kb. 5.000,- Ft.
Ha valaki szeretné a napját fürdőzéssel tölteni arra is lehetőség nyílik a Nagyerdő fürdőiben. Az oda és visszajutást autóbuszunkkal megoldjuk.

 

Részvételi díj: 10.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 9.590,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!