Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Nógrádi vadaspark, Vác és a veresegyházi medveotthon

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2022. augusztus 21.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.30 órakor, a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

 

Program

Utunk első állomása Nógrád, ahol elsőként a községnek, majd később a vármegyének nevet adó, romjaiban is lenyűgöző várat keressük fel, amely a környező vidékből hatvan méterre kimagasodó, nagy területű fennsíkot koronázza. Innen a Nógrádi Vadasparkba látogatunk, ahol különleges élményt ígér a traktoros körutazás a park területén. A körséta alkalmával bemutatják az erdei életközösséget, gím és dámszarvasokkal, muflon nyájjal, vaddisznó kondával találkozhatunk természetes élőhelyükön. Ezen kívül trófea bemutató, sok érdekes információ az állatok életéről, és a gazdaságban háziállatok megtekintése egészíti ki a programot. A parkban vadhús vásárlására is lesz lehetőség.

Ezt követően Vácra látogatunk. A város a Dunakanyar bal partjának szellemi és kereskedelmi központja, Pest megye egyik legvonzóbb idegenforgalmi célpontja. A séta során megismerkedünk az ország egyik legszebb barokk terének nevezetes épületeivel, a Városházával, az Irgalmas rendi templommal és kórházzal, valamint a Domonkos templommal. A számtalan látnivaló közül megtekintjük a Váci Székesegyházi Kincstár és Egyházmegyei Gyűjteményt. Felbecsülhetetlen értékű kultúrtörténeti kincseket mutat be az egyedülálló Mementó Mori kiállítás. A látogatók betekintést nyerhetnek a 18. század végi, 19. század eleji temetkezési, ravatalozási szokásaiba. Könnyedebb szórakozást ígér a Váci Mosolyalbum – Sajdik Ferenc gyűjtemény megtekintése. Az egyedülálló életmű egy színes tárlatvezetés keretében kerül bemutatásra.

Utolsó programunk Veresegyházán a Medveotthon meglátogatása lesz, ahol kényelmes sétaúton lehet ismerkedni a park medve lakóival, és akár maciméz kínálásával közel csalogatni őket. A medvéken kívül a másik szenzáció a farkasok kifutója, sőt már rénszarvasok is élnek a farmon. Belépők kb. 5.500,- Ft/fő Visszaindulás 19 óra körül, Budapestre érkezés 20 óra körül.

 

Részvételi díj: 9.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 7.990,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!