Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Reneszánsz élménybirtok Bikalon

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2022. augusztus 20.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.00 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 8.30 órakor

Az Élménybirtok fallal körbevett, a látogatókat 4 robosztus kapun keresztül utcáira engedő óvárosa különleges hely, ahol valósággal megelevenedik a történelem. Az autentikus épületek között kanyargó utcák élmények sorát rejtik. Egymást érik a középkori iparosok műhelyei, melyek szinte mindegyike kipróbálható. A Főbejáraton áthaladva az időutazás a Mesefaluval veszi kezdetét.

Program

Bemutatásra kerül a magyar falu: A reneszánsz korát megelőző és követő időszak népi építészetének a különböző tájegységekre jellemző falusi háztípusaival találkozhat az ide látogató. A fazekas, a kosárfonó és a kovácsmester műhelyét korhű berendezéssel és a történeti eszközeivel együtt mutatják be.

A faluban van állatsimogató, ahol háziállatok élnek, a falusi csárda, ahol vendégeink kipróbálhatják a falusi étkek elkészítésének módját. Itt felelevenednek a korabeli vidéki élet mindennapjai, ami többek közt a méz, lekvár, sajt, vaj, ecet és sok más finomság házi készítésének titkát tárja fel. Ehhez kapcsolódik a vízimalom, mely korabeli lakomáknak biztosít hangulatos helyszínt.

A városi főtér forgatagából a középkori kaszinóba és jósdába is betérhet a látogató. Itt található a korai középkor szellemét felidéző román-stílusú templom és a kolostor kerengője. Az élményteli időutazásról színészek, statiszták, animátorok, kézművesek, oktatók, madarászok, lovasok gondoskodnak a tematikus elrendezésű birtokon.

A nap folyamán felidéződnek a reneszánsz kor tradíciói, eseményei, melynek maguk a látogatók is részesei lehetnek. Részt vehetnek egy vásári forgatagban és a nap végén sok-sok élménnyel gazdagodva távozhatnak a birtokról. Augusztus 20-án egész napos ünnepi programmal készülnek szervezők.

Részvételi díj: 13.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 10.490,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
 Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!