Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Kisvasúttal Somogyban II.

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2021. augusztus 15. (vasárnap)

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.30 órakor, a Blaha Lujza téri parkolóban

Indulás: 7.00 órakor

 

Program

Elutazás reggel 7.00 órakor a Blaha Lujza téri parkolóból. Sajátos turisztikai élményt nyújt az erdei vasút, a „ZSELICI CSÜHÖGŐ”. Az ország legkeskenyebb nyomtávú vasútja Almamellék és Sasrét között közlekedik. Az üzemet Biedermann báró hozta létre 1901- ben. A pálya széles, szép panorámájú völgyön halad, 6 km hosszban. A kiinduló állomáson erdészeti és kisvasúti kiállítás tekinthető meg. Niklán Berzsenyi Dániel a neves klasszicista ódaköltő egykori lakóházában 1954-ben alakították ki a Berzsenyi Emlékmúzeumot. Tágas termeiben a költő személyes tárgyait és levelezésének dokumentumait vehetjük szemügyre. Pipái, tollai és népi hangszerei a vidéki nemes életére emlékeztetnek. Az amúgy vasi születésű költő 1804-től 1836-ban bekövetkezett haláláig élt és gazdálkodott birtokán a kis somogyi faluban, melynek temetőjében nyugszik. A kúria műemlék, parkja is védett.
Várda neve Szász Endre nevével kapcsolódik össze. Özvegye és hagyatékának kezelője, Szászné Hajdú Katalin jóvoltából látogatható a 2003-ban elhunyt Szász Endrére emlékeztető kiállítás. Élete utolsó évtizedében a Várdai kastélyban élt és dolgozott Szász Endre. Reneszánsz és német barokk bútorok az 1600-1700-as évek elejéről, 160-180 cm magas kínai padlóvázák, XVII-XIX. századi ikongyűjtemény, festmények, Szász Endre falikárpitok, ifjú kori alkotásai látható sok más mellett. Somogyvár Szent László Nemzeti Emlékhely, ahol megismerkedünk a nemzetközi jelentőségű apátságot alapító Szent László királyunk történetével az emlékhely modern látogatóközpontjának interaktív eszközei segítségével, majd egy sétát teszünk a romterületen, ami az erdőben kialakított lépcsős sétaúton közelíthető meg. Egy kilátóból nemcsak középkori Magyarország legnagyobb monostorának kirajzolódó teljes alaprajza, de a lélegzetelállító panoráma is megcsodálható. Buzsák – Itt a Népművészeti Tájházzal ismerkedünk. mely egy 19. században épült módos paraszt portája volt. Természetesen a híres buzsáki hímzés és fafaragás szép emlékeit is bemutatja a kiállítás. Innen Budapestre indulunk, várható visszaérkezés Budapestre 20 óra körül. Belépők: kb. 5.500,-Ft/fő

 

Részvételi díj: 11.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 7.990,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!