Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Tündérkert és Miskolctapolca

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2022. július 16.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.30 órától a  Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Program

Indulás a Népliget, Planetárium melletti parkolóból 7.00 órakor. Utazásunk első állomása a Diósgyőri vár lábánál fekvő csodálatos Tündérkert. Hangulatos kis ösvények, színes virágok, árnyat adó fák, meghitt padok, rózsalugas és családias hangulat fogad bennünket.

A Diósgyőri Vár tövében egy páratlan szépségű szabadidőpark hívogatja a kirándulni vágyókat. A terület hivatalosan a Wow park nevet viseli, de a miskolciak előszeretettel becézik Tündérkertnek. A hasonlat korántsem alaptalan, hiszen üde pázsitja, ezernyi színben pompázó virágai és a rajta keresztül futó, hangulatos kis ösvény igazi mesevilággá varázsolja. A Tündérkert kortól függetlenül garantálja a háborítatlan kikapcsolódást és feltöltődést a család minden tagjának. A magasra nyúló fák enyhet adnak a kánikulában, a virágszigetek pedig szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak. Romantikus hangulata miatt a park kiváló alkalmat biztosít arra, hogy a látogatók hátrahagyják a városi nyüzsgést és átadják magukat a teljes nyugalomnak. Egy álmos nyári délutánon nincs is jobb, mint letelepedni egy pihenőpadra, és hallgatni a madarak dalversenyét. A mesebeli hangulatot tovább fokozza a park területén kialakított sárga köves út, melyet Demeter József fából faragott szobrai szegélyeznek. A bájos alkotások az Óz, a csodák csodája karaktereit elevenítik meg: fellelhető Dorothy, a Madárijesztő, a Bádogember, az Oroszlán és Totó kutya alakja is. A kert legnagyobb attrakciója kétségkívül az autentikus velencei körhinta. A gyönyörűen megmunkált alkotás gyerekek ezreinek nyújt felejthetetlen szórakozást az év során, és igazi karneváli hangulatot teremt. A múltidéző kialakítás senkit ne tévesszen meg: a körhinta lovait a legmodernebb technikai eszközök üzemeltetik.

Az egész évben ingyenesen látogatható Tündérkert az éhes vendégekről sem feledkezett meg. A lombterasz mellett egy tetőtéri kávézó üzemel, nem sokkal messzebb pedig egy étterem és egy kézműves fagylaltozó kapott helyet. A téli hónapok alatt isteni forró csoki és forralt bor édesíti meg a kirándulást.

A csodás feltöltődés után buszra szálunk, és a gyönyörű Miskolctapolcai fürdőt vesszük célba.

A terület igazi kincse a Barlangfürdővé kialakított Tavas-barlang, melyet a víz évezredek alatt vájt ki a kemény mészkősziklákból. Az Európában egyedülálló Miskolctapolcai Barlangfürdőben páratlan élmény a természet fedett uszodájában, a hegy mélyéről fakadó kellemes hőmérsékletű termálvízben fürödni, élvezni a tiszta, minden szennyeződéstől mentes levegőt. Sokan esküsznek a Barlangfürdő gyógyhatására is, ami elsősorban a kellemes, gyógyító barlangi klímának, valamint a meleg karsztvíznek köszönhető.

Élményfürdő a barlangban. Több százezer éves, természet alkotta barlangjáratokban fürödhetnek, élvezhetik a vadvíz vízáramának kellemes masszírozását. Hallhatják a csillagterem sejtelmes visszhangját és közben megcsodálhatják az Európában egyedülálló természeti képződmény különleges formáit. Belépő: kb. 4.000,- Ft/fő. Várható visszaérkezés Budapestre 21 óra körül.

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 9.990,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!