Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Kisvasúttal Somogyban III.

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2021. július 17.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.00 órakor, a Blaha Lujza téri parkolóban

Indulás: 6.30 órakor

 

Program

Magyarország egyik legeldugottabb, legvadregényesebb kisvasútja. Kaszó, vagy Kaszópuszta az erdő közepén fekszik, ennél csendesebb, nyugalmasabb hely kevés van, a Duna-Dráva Nemzeti Parkhoz tartozó terület ráadásul védett is, a Baláta-tó – amely jelenleg a vasút végállomása – természetvédelmi terület. Sőt, a vonattal olyan területen haladhatunk át, amely engedély nélkül nem is látogatható. Kaszón épült fel egy közel 10 méter magas, 124 méter hosszú lombkorona tanösvény, amelyen végigsétálva megismerhetjük a belső-somogyi erdők világát.

Somogyszobon az un. Vilma házzal ismerkedünk. A háromosztatú, füstös konyhás lakóház volt Somogyszob első tégla parasztháza. Ma Somogyszob múltját őrző és bemutató tájház, mely időközben melléképületekkel is bővült, pl. góré, kút, méhes egészíti ki a látnivalókat.

Segesd több látnivalót kínál. A ferencesek a 13. század végén települtek Segesdre, ahol Szűz Mária tiszteletére emeltek templomot. A mai 1777-ben épült ferences templom és a kolostor, amelyben idősebb Dorfmeister István munkája is látható a település gyönyörű látványossága. A Széchenyi uradalomhoz tartozó egykori malom felújított épületében helytörténeti múzeumot rendeztek be.

Nagybajomban az egykori Sárközy kúria ma múzeumként látogatható. A bemutatott anyag tematikusan három csoportra osztható: az első rész a konyha és háztartás eszközeit, a második a textilfeldolgozást, a harmadik a helyi mezőgazdasági tevékenységeket ismerteteti meg a látogatóval. A kiállítás emléket állít az épület egykori tulajdonosának, az irodalomkedvelő Sárközy Istvánnak, s a házigazda neves vendégeinek: Csokonai Vitéz Mihály és Pálóczi Horváth Ádám költőknek is.

Részvételi díj: 13.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 10.190,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!