Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

PORTO, A PORTUGÁL GYÖNGYSZEM

Portugália, Porto és környéke, Porto
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Porto Portugália második legnagyobb városa. Portót a hidak városának (portugálul Cidade das Pontes) is nevezik, jelenleg hat híd köti össze a folyó déli partján fekvő, pincéiről híres Vila Nova de Gaia-val. Ennek a folyóhoz közeli pincéiben (portugálul caves) évszázadokkal ezelőtt kezdték készíteni a Douro felsőbb folyása mentén termelt szőlőkből bárkákon ideszállított mustból, töményebb szőlőpárlat hozzáadásával a hosszú tengeri utakon minőségét megőrző, magasabb alkoholtartalmú, nevezetes portói bort. 

Azonban Porto sokkal több, mint csupán a bor szerelmeseinek Mekkája, bár tagadhatatlan, hogy a bor a város egyik legfőbb vonzereje. Az évek során a macskaköves utcák és Porto lenyűgöző építészetében is megjelenő gazdag történelme egyre többeket csalogat a városba.

A történelmi városközpont az UNESCO által számon tartott világörökség része. 2001-ben Európa kulturális fővárosa volt. A 2004-es labdarúgó-Európa bajnokság egyik helyszíne volt, erre az eseményre készült 3 metróvonal is.

 Látnivalók:

-Ribeira - A város legrégebbi negyede, “Porto lelke” középkori sikátorokkal és utcákkal. Egy folyóparti térrel végződik ez az omladozó, de rendkívül varázslatos hely. A turisták előszeretettel fotózzák az idilli látványt nyújtó színes házakat és a tradicionális hajókat. Az UNESCO Világörökségének része a Cais da Ribeira, ahova nemcsak nappal, de éjjel is érdemes ellátogatni. A bárok és az éttermek ekkor kelnek életre a boltíves, középkori kapualjakban.
-Szent Ferenc templom - Portugália egyik legszebb és egyben Porto legrégebbi temploma, melynek belsejét 400 kg aranyozott díszítés borítja.
-Clérigos torony - Porto városának szimbóluma. A Clérigos templom 75 m magas gránittornya a hajók számára szolgált útmutatóként. megmászása után csodálatos panorámával találkozhatunk.
-Dom Luis-híd - Porto másik jelképe. A kétszintes hídon áthaladva a város egyik legszebb kilátásában gyönyörködhetünk, innen csodás kilátás nyílik Porto városára és Vila Nova de Gaiai kikötőjének régi borraktáraira.
-Vila Nova De Gaia - Porto óvárosával szemben találjuk a Vila Nova De Gaia-t, mely a portói bor otthona. Az oportó raktárak többségében ingyenes vezetés és borkóstoló található.
-Tőzsdepalota - Porto óvárosának főterén áll a város leglátogatottabb nevezetessége a Tőzsdepalota.  Belépve a látogató egy fényes, üvegkupolával fedett és árkádsorral körbevett téren találja magát. A gránitból és márványból épült palota napjainkban több, Porto történetét bemutató kiállításnak ad otthont.
-Sé do Porto katedrális - Porto katedrálisa a XII. századból származik, amikor erődtemplomként használták, ezért a templomhoz őrtornyok és bástyák tartoznak.
-Casa da Musica - Porto építészeti csodája ez a 12 emeletes, szabálytalan alakú épület.13 ezer fős nézőtér, tökéletes akusztikai megoldások és egy falra rögzített, barokk orgona várja a látogatókat. A legnevesebb nemzetközi zenekarok már szinte kivétel nélkül játszottak a Casa da Musica falai között. A felső emeleten Porto egyik legexkluzívabb éttermét találjuk.

Szállás:

A Porto történelmi városrészében található Aparthotel Oporto Entreparedes modern, önellátó szállást kínál kilátással a városra. A vendégek számára ingyenes kerékpárok is biztosítottak a város felfedezéséhez. A São Bento vasúti pályaudvar 6 perces sétával érhető el.

Az egyterű apartmanokat és stúdiókat pasztellszínek és parkettás padló jellemzi. A szállásokon ingyenes Wi-Fi, sütővel, hűtőszekrénnyel, valamint tea- és kávéfőzési lehetőséggel felszerelt konyha, síkképernyős, műholdas TV-vel ellátott ülősarok, illetve privát fürdőszoba áll rendelkezésre.

A önellátó vendégeket számos üzlet, bevásárlóközpont és szupermarket várja. A környéken számos portugál és nemzetközi kávézó, étterem és bár is működik.

A Douro folyó menti sétány és az ikonikus D. Luís-híd 300 méterre, a Coliseu do Porto színház pedig szintén 300 méterre található.

A szörfözés és a kerékpározás egyaránt népszerű program a környéken. A Douro folyón a vendégek hajókirándulásokon is részt vehetnek. A Francisco de Sá Carneiro nemzetközi repülőtér 20 perces autóútra fekszik.

Az ár tartalmazza:

-Szállás 4 éjszakára, kétágyas stúdiókban
-Reggelis ellátás
-Repülőjegy Budapest - Porto - Budapest járatán
-Reptéri illeték
-Személyenként 1 db kézipoggyász

Az ár nem tartalmazza:

-Feladott poggyász (maximum 20 kg): 25.000 Ft/db
-Elsőbbségi beszállás: 8.000 Ft/fő, mellyel a kézipoggyász garantáltan az utastérbe vihető
-Fix ülőhely a repülőn (3500 Ft-tól/fő/irány), hogy az együtt utazók garantáltan egymás mellett ülhessenek. Ellenkező esetben az utasfelvételnél automatikusan kerülnek kiosztásra az ülések.
-Retúr transzfer Portóban reptér-hotel-reptér között: 8.500 Ft/fő
-Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 860 Ft/fő/nap
-Sztornóbiztosítás: 1,4%

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!