Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

A királyi székhelytől a főhercegi kastély parkjáig: Esztergom - Zsámbék - Alcsúti arborétum

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Körutazás, Sportos kirándulások
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

A királyi székhelytől a főhercegi kastély parkjáig:

Esztergom - Zsámbék - Alcsúti arborétum

Időpont: 2021. május 29. (szombat) 


Felszállási lehetőség:
Kaposvár - Marcali - Balatonkeresztúr – Balatonfenyves – Fonyód – Balatonboglár – Balatonlelle - Siófok útvonalon

Utunk a Dunakanyar felső kapujában található egykori királyi székhelyre, Esztergomba vezet. A Várhegyen magasodó bazilika hazánk legnagyobb temploma, a magyarországi katolikus egyház főszékesegyháza. Az első Szent Adalbertnek szentelt székesegyházat Szent István királyunk emeltette. A viharos évszázadok még három székesegyház felépítésének és lerombolásának voltak tanúi, míg a 19. században Hild József tervei alapján felépült a mai bazilika. Tárlatvezetővel járjuk végig az altemplomot, a templom liturgikus terét, a Kincsárat, miközben megtudunk mindent, amit a bazilikáról tudni lehet. Látogatásunkat a Panorámateremben fejezzük be.

Rövid szabadidő után útra kelünk a Vértes-hegység lábánál fekvő Zsámbékra, melynek egyedülálló látnivalója a 800 éves késő román – kora gótikus romtemplom. A bazilika Mátyás király korától a premontrei szerzetesek kezében volt. Sorsát a földrengés pecsételte meg 1763-ban, amikor leomlott az északi mellékhajó boltozata és oldalfala. A rom gazdátlanná vált, köveit széthordták a környékbeliek. Megmentését Rómer Flórisnak és Henszlmann Imrének köszönhetjük. A rom mellől Pazar kilátás nyílik a Zsámbéki-medencére.

Délután Alcsútdobozra érkezünk. A településen kívül található Arborétumot a Habsburg családból származó József nádor létesítette a főhercegi kastély parkjaként. Az ország egyik legeredetibb és legrégibb angolpark jellegű kertje 40 hektáron terül el. Májusban különböző színekben tündökölve kápráztatja el látogatóit. Ekkor virágzik a japánakác, a tulipánok, hárs-, juhar-, tölgy- és gesztenyefajok. A kellemes séta után a késő délutáni órákban indulunk haza.

Részvételi díj: 11.500,- Ft / fő

A program minimum 35 fő jelentkezése esetén indul. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A részvételi díj tartalmazza: utazás komfortos autóbusszal, csoportkísérő idegenvezető

A részvételi díj nem tartalmazza: belépőjegyek (Esztergom – Bazilika tárlatvezetéssel, Zsámbék romtemplom, Alcsúti arborétum) kb. 4.000 Ft/fő

Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2021-ben:
-utazásainkon felnőtt utasaink védettségi igazolvánnyal vehetnek részt. Kiskorú gyermekeik természetesen velük tarthatnak. 
- az autóbuszon a maszk viselése mindenki számára kötelező
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük, 
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek. 

 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!