Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

2IN1: TENGERPARTI NYARALÁS ÉS VÁROSLÁTOGATÁS: 4 ÉJSZAKÁS KIKAPCSOLÓDÁS SZARDÍNIÁN

Olaszország, Szardínia, Cagliari
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Cagliari Szardínia legnagyobb városa és egyben a Földközi-tenger egyik legszebb kikötővárosa. Cagliari Olaszország egyik leghosszabb tengerpartjával büszkélkedhet: Poetto 13 km hosszú és kitűnő homokos strandjáról híres.

Klímája jellegzetesen mediterrán, sőt Afrika közelsége miatt már-már szubtrópusinak mondható, ezt különleges növényzete, hatalmas méretű fái és virágai is alátámasztják. Botanikus kertjében csodás orchideákat, hibiszkuszokat, pálmákat, különleges szubtrópusi növényeket találhatunk, és a mocsaraknál egy flamingó rezervátumban is gyönyörködhetünk.

Hangulatos kikötőnegyede telis-tele van ódon autentikus kisvendéglőkkel. Az óvárosban hangulatos utcácskák, színes házak, kis kőtemplomok találhatók, de van itt sok üzlet, jellegzetes éttermek, kávéházak, fagyizók is.

A város legrégibb része a Castello dombtetőn fekszik, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Cagliari-öbölre. A városfalak legnagyobb része ma is teljesen ép és két 13. századi fehér mészkőtorony a Sant Pacras és az Elefánt torony erősíti. Ez a helyben bányászott mészkő az alapanyaga a városfalnak és sok régi városi épületnek is.

Az óváros fő látnivalóinak egyike az óriási Terrazo Umberto I. A S. Remy-bástyát is felhasználva tervezett kávéházas, teraszos épület minden pontjáról más és más panoráma nyílik a városra és az öbölre. Saint Remy bástya a 19.század végén épült a város 14. századi falaira.

A római uralom kiemelkedő emléke a római amfiteátrum, mely egyedülálló a világon abban a tekintetben, hogy a helyi mészkősziklákba vájták. Az egész sziget legnagyobb szabású ókori emléke, a II. században készült, Plinius szerint 15000 nézőt is befogadott. Az amfiteátrum nyaranta ma is koncertek és operaelőadások helyszíne.

Cagliari legnagyobb vásárcsarnokát a Mercatot a Via Tizianon találjuk. Zöldséget, gyümölcsöt, halat, tengeri herkentyűket, sajtokat és más finomságokat vásárolhatunk itt.

Szállás:

A Hotel Italia szállása Cagliari történelmi központjában, a kikötőtől 100 méterre található. A szálloda légkondicionált szobákkal, ingyenes fitneszteremmel és az egész épületben díjmentes wifivel várja vendégeit. Cagliari vasútállomása 5 perces sétával érhető el.

A szobák TV-vel és minibárral felszereltek. A saját fürdőszobához hajszárító tartozik.

Minden nap bőséges, édes és sós büféreggeli fogyasztható, mely péksüteményeket, friss gyümölcsöket, sajtokat és felvágottakat is tartalmaz. A helyszínen bár működik.

A Cagliari repülőtér 15 perces autóútra fekszik.

Az ár tartalmazza:

-Szállás 4 éjszakára, 1 fő részére, kétágyas standard szobában
-Reggelis ellátás
-Repülőjegy közvetlen járattal Budapest - Cagliari- Budapest járatán
-Reptéri illeték
-Online check in
-Személyenként 1 db kézipoggyász (40x20x25 cm)

Az ár nem tartalmazza:

-feladott poggyász (maximum. 20 kg): 25.000 Ft/db
-elsőbbségi beszállás: 16.000 Ft/fő, mellyel a kisméretű kézipoggyászon kívül egy nagyméretű -kézipoggyász is felvihető a fedélzetre (55x40x20 cm)
-fix ülőhely a repülőn (3.500 Ft-tól/fő/irány), hogy az együtt utazók garantáltan egymás mellett ülhessenek. Ellenkező esetben az utasfelvételnél automatikusan kerülnek kiosztásra az ülések, melyek nem egymás mellé szólnak.
-transzfer reptér-hotel-reptér között (angol asszisztenciával): 12.990 Ft/fő
-betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 790 Ft-tól/fő/nap
-sztornóbiztosítás: 1,4%

Hasznos információk:
A szállodákban üdülőhelyi díj fizetendő, melynek mértéke kb. 4 euro/fő/éj

A beutazáshoz érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges!

Igény esetén az utazás bővíthető 8 nap/7 éjszakára is!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!