Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Adventi forgatag Szegeden - Gazdag Kiskunfélegyházi programmal

Magyarország, Dél-Alföld, Szeged
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2021. december 12.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.00 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

A Tisza-parti város igazi magyaros és nagyon hangulatos karácsonyi vásárral fogad bennünket! Szeged lesz a Dél-Alföld karácsonyi fővárosa. Szegedi Karácsonyi Hetek, a Széchenyi, a Dóm és a Dugonics téren. A Szegedi Fogadalmi Templom tövében a hazai kézművesipar remekművei várja a kicsiket és szüleiket. A Szegedi Karácsonyi Hetek két fő helyszíne mellett számtalan meglepetés programmal és egy imádnivaló gasztro-helyszínre is csalogatják az ünnepi forgatagban megéhezett vendégeket.

Program

Első megállónk Kiskunfélegyháza. A látogatást a Kiskun Múzeum megtekintésével kezdjük. Több állandó kiállítás segítségével ismerhetjük meg a város és a Kiskunság múltját, életét. Itt az ország egyetlen Börtönmúzeuma, valamint megismerhetünk egy jellegzetes alföldi szélmalommal is. Petőfi Sándor itt töltötte kora gyermekéveit. Emlékházában a család és a költő itteni életét, emlékeit ismerhetjük meg. Egy itteni apró, nádtetős házban született Móra Ferenc. A szülőházban bemutatott kiállítás végigvezet Móra Ferenc életén, kiemelve a város és az író igen szoros kapcsolatát. Lehetőség lesz a gyönyörű szecessziós stílusú Városháza dísztermének megtekintésére.

Ezután Szegedre látogatunk, ahol egy közös sétára invitáljuk Önöket. Szegedi sétánkra a Széchenyi térről indulunk. Ez a város közigazgatási központja, fóruma. Itt található a tér egyik legszebb épülete a Városháza, melyhez sok történelmi, kulturális esemény fűződik. A mintaszerűen parkosított teret történelmünk kiemelkedő személyeinek szobra díszíti. Utunk innen a Klauzál térre vezet, mely klasszicizáló hangulatával az olasz tereket idézi. Híres épülete a Zsótér-ház, melynek földszintjén a nagy múltú Virág cukrászdának, a szegediek kedvenc találkozó helyének ad otthont. A Dugonics téren található az egyetem épülete, melynek egykoron József Attila is hallgatója volt. Innen továbbsétálva a nagy hírű Zsinagógához érkezünk. A szegedi iskolaváros centruma a Hősök kapuja és környéke. Itt találjuk az egyetem központi épületeit, melynek egyikében fedezte fel Szent-Györgyi Albert a C-vitamint. Innen pár lépésre a Dóm térre érünk. A városnézés után szabad program keretében tekinthetik meg az Adventi forgatagot. A fények 17 órakor gyulladnak fel.

Visszaindulás Budapestre 18 órakor. Belépő: kb. 3.000,- Ft/fő

 

Részvételi díj: 10.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 7.190,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!