Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Majkpuszta - Tata: Fényes tanösvény - Esterházy kastély

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2024. január 31.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Program:


Útban Majk felé megállunk Tatabányán a Turul szobornál. Európa egyik legnagyobb madárszobra lenyűgöző látvány közvetlen közelről. A szobor mellől fantasztikus panoráma nyílik a városra. A Milleniumi tanösvényen pedig eljuthatunk a Gerecse Kapuja látogatóközponthoz. Ezután Majkra látogatunk. A Majki Kamalduli Remeteség a kis falucska templomának tornyával, a kolostor főépületével és 17 cellaházával több, mint kétszáz éve hirdeti barokk egyházi építészetünk nagyszerűségét. Ez Közép-Európa és Magyarország utolsóként megmaradt, barokk korból származó szerzetes remetesége. Az egész Európában kuriózumnak számító műemlék együttes ma már teljes szépségében megújulva várja a látogatókat. A korhű enteriőrök és interaktív elemek segítségével bepillantást nyerhetünk az egykor némasági fogadalomban itt élt szerzetesek zárt világába. Tatai programunkat a Fényes tanösvény 1,5 km hosszú tanösvényének felfedezésével kezdjük, mely során megcsodálhatjuk a karsztforrások lenyűgöző élővilágát. Az egyedülálló, 1350 méter hosszú cölöpsétány, számos információs tábla segítségével mutatja be a lápvidéket. A kellemes séta után Tata belvárosát keressük fel, ahol az Esterházy kastélyt nézzük meg. A teljes körűen helyreállított épület összes terme várja a látogatókat. Berendezett szobái és kiállítóterei egységes élményt kínálnak, a kastély, a birtokos család és a kor történetére vonatkozóan hívják egy pazar kulisszák közti időutazásra az érdeklődőket. Hazaindulás előtt még gyönyörködünk az Öreg-tó látványában és búcsúzunk a vizek városától. Várható visszaérkezés Budapestre, 19.00 óra körül. Belépők: kb. 8.000,- Ft/fő.

 

Részvételi díj: 16.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 10.990,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő


 Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!