Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Hévíz - az élet forrása

Magyarország, Balaton, Hévíz
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2023. augusztus 27

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 9.00 órakor

Fürdeni a Hévízi tóban különleges, varázslatos élmény, amit egyetlen medencés fürdőzés sem tud felülmúlni!

A tó türkiz színe, a tavat ölelő erdő és a napsugarak tükröződése a vízfelszínről már önmagában is a természetes egészség élményét nyújtják. Frissítő és gyógyító hatása mellett a hévízi tó természeti ritkaság is egyben, hiszen ez a biológiailag is aktív tó a világ legnagyobb fürdésre is alkalmas gyógytava. Vize folyamatosan cserélődik, mozgásban van. Türkiz színű termálvizében legismertebb növény a tavirózsa.

Program 

Elutazás reggel 9.00 órakor a Népligetből, az egész Európában gyógyvízéről híres Hévízi tófürdőhöz. A 4,4 hektáros nagyságú, 38 méter forrásmélységű tavat kén-, rádium-, és ásványanyag tartalmú forrás táplálja, mely bőséges vízhozamának köszönhetően a víz 72 órán belül teljesen kicserélődik. A hévízi tó vize egyenlő mértékben gazdag oldott és gáznemű anyagokban, egyesítve a szénsavas, a kénes, a kálcium, magnézium, hidrogén-karbonátos gyógyvizek kedvező tulajdonságait. A tófürdő vízhőmérséklete 22°C alá télen sem süllyed, nyáron pedig 30 °C fölé emelkedik.

Belépő ára: 6.500,-Ft/fő, Senior (60 év felett): 6.000,- Ft/fő (Az ár változhat, tájékoztató jellegű)

Wellness kiegészítő jegy (az érvényes Tófürdő belépőjegyhez) + 2.800,- Ft/fő

 Fürdőzés után az érdeklődőkkel ellátogatunk az Egregy városrészbe, ahol egy kellemes séta keretében megnézzük a római villa alapjait, a római katona sírját, az egregyi pincesort és az Árpdkori templomot. Nem véletlen hívják Egregyet Hévíz gasztronómia zöldövezetének. Nemritkán élő zenével várják a vendégeket, gyakori a szabad tűzön főzés, grillezés is. Érdemes a hűs pincékben a helyi borokat is megkóstolni Természetesen a haza indulásig lehet maradni a fürdőben is, vagy előbb kijönni, és egyénileg a parkban, és a városban sétálni. Visszaindulás Budapestre 17.30 órakor, várható visszaérkezés 21 óra körül.

 

Részvételi díj: 16.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 11.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő


 Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!