Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

A Zemplén lábánál: Gönc - Vizsoly - Boldogkő vára

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2020. október 25. vasárnap

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6 órától a Blaha Lujza tér Corvin áruház előtti parkoló

Indulás: 6.30 órakor

Program:

 

Első állomásunk Telkibánya. A középkori bányavárosok között ez a csodálatos természeti környezetben fekvő település az ötödik helyet foglalta el Európában, arany- és ezüstbányáinak gazdagsága miatt kapta bányavárosi rangját. Az egykor „aranygombos Telkibányaként” emlegetett településen ma már csak a bányabejáratok, az arany őrlő- és mosóhelyei, valamint a községben lévő múzeum őrzi. Az Ásványbányászati Múzeum gazdag kiállításának megtekintésével kezdjük a napot.

Gönc legismertebb műemléke a Huszita-háznak vagy Cseh-háznak nevezett népi műemlék. Az egykori lakóházban a 19. század második felének állapotát tükröző paraszt-polgári lakásbelsőt alakítottak ki. A házban található tárgyak között külön figyelmet érdemel az ún. gönci hordó, amely nemcsak tároló- és szállítóeszköz volt, hanem Tokaj-Hegyalja borának mértékegysége is. A település másik látnivalója a római katolikus templom, melynek plébániájához kötődik Károli Gáspár tevékenysége, aki itteni lelkészségének idején készítette el bibliafordítását. Az ő emlékét őrzi a templom előtti impozáns szobor.

Folytatjuk utunkat Vizsolyra. Az Árpád-kori település leghíresebb látnivalója református temploma, ami egyik legbecsesebb műemlékünknek számít. Itt őrzik a Károli bibliát. Károli Gáspár 1590-ben fordította le és jelentette meg az első teljes magyar nyelvű Bibliát, ezzel ismertté tette a község nevét az ország határain kívül is. Károli Gáspár nem csupán fordítója, hanem egyben gondozója-szerkesztője, sajtó alá rendezője, kiadója is volt ennek a Bibliának.

Napunk utolsó látnivalója Boldogkő vára. A várat a tatárjárás után kezdték építeni. Mint királyi várat többször eladományozták, zálogba tették vagy eladták, így nagyon sok birtokosát sorolhatnánk fel. A „nyugvó oroszlánként” emlegetett vár palotaszárnyában vártörténeti kiállítás tekinthető meg, de magáért a kilátásért is érdemes meghódítani. Visszaérkezés Budapestre 20-21 óra körül.

Részvételi díj: 11.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 8.490,- Ft/fő (június 30-ig)

Adminisztrációs díj: 1.000,- Ft/fő (irodánkban kötelezően fizetendő)
Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő
Belépő: kb. 3.000,- Ft/fő


 Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!