Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Vizsoly-Kassa

Szlovákia, Felvidék, Kassa
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel az első magyar nyelvű Biblia szülőföldjére. Vizsolyra látogatunk, ahol megismerkedhetnek az egyik legfontosabb nemzeti kincsünkkel, a Vizsolyi Bibliával. Az 1590-ben nyomtatott, első magyar nyelvű, teljes fordítású Biblián kívül még számos történelmi emlék várja itt az érdeklődőket. Látogatásunk alkalmával megismerkedünk a templom történetével, megtekintjük az eredeti Vizsolyi Bibliát, és egy történelmi kisfilmet is. Folytatjuk utunkat Kelet-Szlovákia fővárosába, az ország második legnagyobb városába. Délután érkezünk a Felvidék leghíresebb városába, Szlovákia kulturális fővárosába. Kassa Szlovákia műemlékekben leggazdagabb városa és itt található különleges orsó alakú főterén a Felvidék legszebb gótikus katedrálisa is. A város hosszú és gazdag történelemmel rendelkezik, de a jelene is nagyon dinamikus. Márai Sándor szülővárosában, a leghíresebb látnivalókat keressük fel: Főtér, Szt. Erzsébet Dóm, Szt. Mihály kápolna, Orbán-torony, Rákóczi kripta... Ezt követően rövid szabadidő a belvárosban, ahol lehetőségünk lesz akár egy finom süteményt, juhtúrós pirog-ot vagy ízletes sztrapacskát is elfogyasztani. Délután hazautazás, esti érkezés Budapestre.

A részvételi díj tartalmazza: az utazást autóbusszal és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj:  11.900 Ft/fő
 Sztornó biztosítás: 1.5% Biztosítás: 660,-Ft/fő

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!