Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Barangolás Horvátországban: Trakostyán - Lepoglava - Varasd

Horvátország, Körutazás Horvátországban, Körutazás Horvátországban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
Barangolás Horvátországban:
Trakostyán - Lepoglava - Varasd
 
Időpont: 2023. április 22. (szombat) 
 
Felszállás:  Budapest – Székesfehérvár – Siófok - Balatonlelle – Balatonboglár - Fonyód – Balatonfenyves – Balatonkeresztúr útvonalon

Indulás Budapestről 5 óra 30-kor. Folyamatos utazás rövid pihenővel.

Utunk során Zagorje erdőkkel borított területének látnivalóival ismerkedünk. Programunkat Trakostyánban kezdjük. Várkastélya a Draskovics család ősi birtoka volt. Horvátország legszebb, legromantikusabb vára szépen kialakított park és tó felett magasodik egy dombon. A parkolóból sétány vezet a kastélyhoz, ahol megfordultak a Zrínyiek, az Erdődyek és számos nemesi család tagjai. A várat neogótikus stílusban gyönyörűen felújították. Ma inkább hasonlít mesebeli várkastélyra. Megtekinthetjük többek között a szépen berendezett lovag- és vadásztermet, könyvtárt, lakó- és dolgozószobákat, szalonokat, étkezőt, hálószobákat. Megnézhetjük a Draskovics dinasztia tagjainak képgyűjteményét is. A kastély megtekintése után barangolhatunk a tó partján, az erdős sétányokon és megnézhetjük a parkban álló Szent Kereszt kápolnát is.

Következő állomásunk Lepoglava, mely a 15. században a Hunyadi család birtoka volt. Mátyás király fia, Corvin János a pálosok lepoglavai rendházának bőkezű patrónusa volt. Neki köszönhetően a város visszanyerte régi fényét. Végső nyughelyéül a pálos kolostor templomát választotta.

Utolsóként Zagorje székhelyére Varasdra, Horvátország egykori fővárosába látogatunk. A bájos barokk óváros történelmi hangulata mindenkit magával ragad. Városnéző sétánk során érintjük a város legszebb épületeit: Városháza – Draskovics-palota – főúri paloták – Keresztelő Szent János templom. Varasd egyik legnagyobb vonzereje a szépen felújított vár, mely a Városi Múzeumnak ad otthont. Az erődítmény a 14. század végén a Cillei grófoké lett, de leghosszabb ideig az Erdődyek birtokolták.

Visszaindulás késő délután. Érkezés az esti órákban.

 

Részvételi díj: 18.900,- Ft / fő

 

A részvételi díj tartalmazza: utazás komfortos autóbusszal, csoportkísérő idegenvezető
 
A részvételi díj nem tartalmazza: utasbiztosítás (500 Ft/fő 70 év fölött 1.000 Ft/fő); belépők kb. 10 EUR/fő
 
A program minimum 35 fő jelentkezése esetén indul. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.



Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!