Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Görög csodák csoportos MSC MAGNIFICA mediterrán hajóút

Hajóutak, Földközi-tengeri hajóutak , Kelet-Mediterrán hajóutak
  • Szálláskategória: Hajó kabin
  • Utazás módja: busz+hajó
  • Típus: Hajóút
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

1.nap
A hajnali órákban buszokra szállnak a kirándulók, és elindulnak Velence felé, ahol a kikötőben indulásra készen vár az MSC Magnifica. Érkezés után checki-in és a választott kabinok elfoglalása. Miközben megkezdi a hajó felfedezését, a tengerjáró felvonja a horgonyt és az olasz csizmát követve elindul dél-keleti irányba!

2.nap
Rövid: Barangolás Alberobelloban* ? Trullók* ? St. Antonio templom*
Leírás: Tartson velünk a gyönyörű Alberobelloba fakultatív* kirándulásunkon! A bari kikötőből egyórás, gyönyörű út vezet az olasz csizma ,,sarkában" fekvő városba. A busz fantasztikus mediterrán tájakon kanyarog - ezek látványa önmagában is óriási élmény! Alberobellot jellegzetes, köralakú kőviskóit világszerte ismerik: a cement és habarcs nélkül készült házak 1996 óta az UNESCO Világörökség listáján is szerepelnek. Az idegenvezetőtől megismerheti a házikók történetét, és azt is, hogy miként tudta ezeket a egy kegyetlen, de rafinált herceg adóelkerülésre használni. A vezetett sétán felfedezheti ezt a hangulatos kis települést. Az út St. Antonionál, a világ egyetlen ,,trullo" templománál külön megállót tart. Amennyiben az idő engedi, Barit buszos városnézésen fedezi fel a csoport, mielőtt visszatérnek a kikötőbe.
Fontos információ: ezen a kiránduláson kerekesszékes utasok nem vehetnek részt.

3.nap
A harmadik napon az MSC Magnifica nem köt ki - így Ön az egész napot a fedélzeti programok feltérképezésével töltheti! Indítsa a napot egy kellemes testmozgással - a friss tengeri levegőn egészen biztosan jól fog esni, bármit is választ: labdajátékoktól a modern eszközökkel felszerelt fitneszteremig! A jól megérdemelt reggelit ezután öt különböző étterem valamelyikében fogyaszthatja el, miközben a napi programot tervezi...
A zöld környezetben csábító medencék, 4 örvénymedence, szolárium és a csillagfényes beltéri medence garantálja, hogy a tengeren járva sem kell nélkülözni a vizes örömöket. De a szórakozás akkor sem ér véget, amikor a Nap alábukik a horizonton: a kaszinó neon fényei, a panorámás diszkó, 4D mozi, kávézók, szivarterem és az 1200 férőhelyes színház végeérhetetlen programkínálata kora hajnalig várja a szórakozni vágyókat!

4.nap
Rövid: Kirándulás Szantorini szigetén* ? Az ősi Akrotiri felfedezése* ? Barangolás Firában* ? Helyi ízek, finom borok és a varázslatos görög tájak Oián*
Leírás: Egy izgalmas és lenyűgöző kirándulás vár Önre Szantorini szigetén - tartson velünk ezen a fakultatív* programon! A ma már békés tájat évezredekkel ezelőtt a természet nyers erői alkották meg. A sziget egy elementáris erejű vulkáni kitörés nyomán jött létre, így alakult ki a jelenlegi, javarészt vízzel töltött kaldera. Egy rövid hajókázást követően a csoport buszra száll, és ezzel indul a sziget felfedezésére. Ezen a kiránduláson nem csak szemet gyönyörködtető tájak várnak Önre, de a helyi történelemről is megtudhat ezt-azt. A kalandozás első állomása a távoli múltba, egészen a bronzkorba repít vissza. A történelem hajnalán virágzott az ősi Akrotiri település - melyet a tűzhányó kitörése söpört el az időszámításunkat megelőző második évezredben. A vulkáni hamu alatt fantasztikus épségben megmaradt leletek feltárása alig néhány évtizede kezdődött - a sziget varázslatos örökségét egy valamivel több, mint egy órás sétán Ön is felfedezheti.
A következő megálló Fira, a sziget fővárosa, ahol némi szabadidő eltöltésére van lehetőség. A mediterrán városka hangulatos kávézóiba érdemes betérni egy rövid szusszanás erejéig. Végül Oia-ba, a talán legismertebb görög településre látogatnak el. A festői kék-fehér városka az ország minden bizonnyal leggyakrabban fotózott települése: ikonikus kék-fehér házikóival már Ön is találkozhatott képeslapokon, naptárakban és még ezer más helyen... A csodálatos környéket vezetett sétán fedeznek fel. A kirándulók egy helyi borászatban a termékeny vulkáni talajon virágzó helyi mezőgazdaság legjavát kóstolhatják meg. A különleges sajtok, paradicsomok, olívabogyók mellett az egyedülálló borok is terítékre kerülnek. A szőlő vérének sajátos ízvilágot kölcsönöz a különleges talaj... Érdemes megkóstolni! A kirándulás zárásaként a busz az atinioszi kikötőbe visz vissza, ahonnan motorcsónakokkal mennek a hajóra a kirándulók.
Fontos információ: a kiránduláson motorcsónakba kell ki- és beszállni, valamint lépcsőn és macskaköves utcákon kell sétálni. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. A kikötőben valamint a motorcsónakra várva akár hosszabb sorban állás is elképzelhető.

5.nap
Rövid: Knósszosz felfedezése, barangolás a bronzkor emlékeiben* ? Knósszosz* ? Heraklion*
Leírás: Tartson velünk egy kirándulásra, amely nem csak egy csodálatos várost, de a sok ezer évvel ezelőtt élt emberek mindennapi életét is megmutatja... A fakultatív* programon a csodálatos Knósszoszt fedezheti fel. Ez egy korai civilizáció, a Minószi kultúra vallási és politikai központja volt, a mai Heraklion közelében. Az itt található, több ezer éves palota egyes részei egykori pompájukban csodálhatóak meg, miután az eredeti feltárásokat vezető brit archeológus helyreállítási munkálatokat is végzett itt. A termek labirintusában bolyongva a látogatók a 20 ezer négyzetméteres épület lenyűgöző méreteiről is benyomást nyerhetnek, miközben a falakon elhelyezett információs anyagok segítségével bepillanthatást nyerhet abba is: hogyan telhettek az itt élők mindennapjai a bronz korban... A palotáról régészek azt mondják, hogy azt egy korábbi, még nagyobb és az újkőkorszakban épített palota romjain emelték. Az öt emeletes épület 1300 terméből 800 maradt meg mára. A kirándulás Heraklionban zárul, ahol némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség.
Megjegyzés: a kirándulás során macskaköves úton kell sétálni, ami kerekesszékkel közlekedő utasok számára nehézséget okozhat. Kerekesszékkel közlekedő utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a le- és felszállásban (a buszon sem rámpa, sem lift nem található). A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie. Kerekesszékes utasainkat arra kérjük, hogy amennyiben részt kívánnak venni ezen a kiránduláson, úgy a hajóra történő felszállást követően keressék fel a ,,Shore Excursions's Desk"-et, hogy a szükséges előkészületeket megtehesse a személyzet.

6.nap
Rövid: Sisi királyné palotájának felfedezése* ? Korfu* ? Achilleion-palota*
Leírás: Korfu - a legendák hazája. Ez volt a görög hős, Odüsszeusz bolyongásainak utolsó állomása, a varázslatos tájak az osztrákok és magyarok szeretett Sisi királynőjét is elbűvölték... Fakultatív* kirándulásunkon a résztvevők Sisi gazdagon dekorált palotáját kereshetik fel, ami a tengerre néző kertjével együtt feledhetetlen látványt nyújt! A palota köré ültetett kertet szebbnél szebb szobrokkal ékesítették, melyek közül a legértékesebb a ,,Haldokló Akhilleusz" (a palota nevét is az ismert, mitikus szereplőről nyerte). A kikötőbe való visszatérés előtt rövid szabad idős program keretében barangolhatja be Korfu városát.
Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt.

7.nap
Rövid: Városnézés az ,,Adria gyöngyében"* ? Európa egyik legszebb, középkori negyedének felfedezése (Dubrovnik)*
Leírás: Látogasson el az ,,Adria gyöngyébe", vegyen részt fakultatív* kirándulásunkon! A csoport a Dubrovnik felfedezését a történelmi városnegyedben kezdi (UNESCO Világörökség része). A híres városfalak, tornyok és erődítmények a teljes történelmi központot és a kikötőt is körül ölelik. Az építkezés a 12. században indult meg, hogy azután évszázadokon át folytatódjon. Az itt élők számára sokszor a békét jelentették ezek az ódon falak a történelem során. Az 1940 méter hosszú építmény az egyik legszebb középkori városfal Európában. Varázslatos hangulatát az is adja, hogy gyakorlatilag érintetlen állapotában maradt fel. A séta után a csodálatos környéket némi szabadidő keretében fedezheti fel.
Megjegyzés: a kiránduláson mozgásukban korlátozott és kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt. Kényelmes cipő, sapka és naptej használata javasolt. A parkolóban valamennyi sorban állás elképzelhető.

8.nap
Az utazás utolsó napján a hajó Velencében köt ki, a búcsú és kicsekkolást követően a csoport ismét buszra száll: irány Budapest! Biztosak vagyunk abban, hogy Ön is életre szóló élményekkel gazdagabban tér majd vissza a magyar fővárosba. Bízunk abban, hogy ez a varázslatos mediterrán barangolás hamarosan egy újabb utazásra csábítja majd, és ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét az irodánk utazói körében köszönthetjük!
 

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.


Részvételi díj tartalmazza

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

adók és illetékek, kötelező borravaló (helyszínen fizetendő 10 EUR/fő/ éjszaka),bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív kirándulások, italcsomagok

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!