Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Dél-Erdély-Székelyföld

Románia, Erdély, Temesvár
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
1. nap: Budapest-Arad-Temesvár-Déva
Reggeli találkozó Budapesten a Déli Pályaudvarnál. Elutazás a Kecskemét-Szeged útvonalon Aradra. Városnézés, a Szabadság szobornál lerójuk kegyeletünket a 13 aradi vértanú előtt. A Szabadság-szobor teljes egészében közadakozásból gyűlt pénzből készült. A szobor talpazatán az 1849. október 6.-án Aradon kivégzett 13 tábornok bronz domborművét helyezték el. A szobor központi alakja egy allegorikus, a szabadságot jelképező nőalak, mellette a talpazaton 4 szoborcsoport helyezkedik el, mégpedig: Ébredő szabadság, Harckészség, Áldozatkészség, Haldokló harcos. A szobrot 1890-ben avatták fel. 1925-ben az emlékművet eltávolították. 2004. április 25-én újra felállították. Továbbutazás Temesvárra. Temesvár többnemzetiségű város. A románok mellett magyarok, németek, szerbek, szlovákok, ukránok, illetve az utóbbi években kis mértékben olaszok is lakják. Kulturális és különösen az építészeti gazdagsága miatt „Kis Bécsnek” is nevezik. A város földrajzi fekvésének köszönhetően a történelem során stratégiai fontosságú hely volt. Városnézés, szabadprogram, majd a Retyezát festői hegyei alatt érkezünk meg Dévára. Szállás elfoglalása a szállodában, majd vacsoránk elfogyasztása utána esti városnézés, séta a főtéren.
 
2. nap: Déva-Vajdahunyad-Gyulafehérvár-Nagyszeben-Brassó
Reggeli a szállodában, majd felmegyünk Déva várához, mely hajdani erődítmény az Alsó-Maros mentén, a Déva város fölé emelkedő hegyen, egy 250 méter magas sziklán, kicsiny, jelentéktelen erősség volt az Erdély szívébe vezető úton, a Maros bal partján. Hadi értéke igazán csak a XVII. században volt, mikor Várad elfoglalása után egyedül ez a vár állhatott ellen egy esetleges további török inváziónak – a helyzet azonban gyorsan változott, és szerepe egyre csökkent, bár teljesen csak a XVIII-XIX. század fordulóján veszítette el jelentőségét. Látogatásunk után Vajdahunyadra indulunk, ahol megtekintjük a Hunyadiak egykori Várkastélyát. A „Várak királya” , ahogy Mikszáth Kálmán nevezte, Erdély legimpozánsabb és leglátványosabb, éppen maradt középkori vára. A lenyűgöző gótikus várkastély, a városa fölé emelkedő dombon épült. Évszázadok történelmének emlékét őrzi, erdélyi fejedelmek és hányatott sorsú családokét is. Ezután Gyulafehérvárra utazunk, ahol a Szent István királyunk alapította Püspöki Szent Mihály templomot nézzük meg, valamint sétálunk a szépen felújított főtéren. Nagyszebenben a szász építészeti kultúra legépebben maradt főterét és épületeit csodáljuk meg. Városnézés Brassóban, majd szállás Négyfaluban, falusi turizmus keretén belül, vendégházakban.

3. nap: Prázsmár-Törcsvár-Háromszék-Kézdivásárhely 
Reggel vár Erdély legismertebb és legszebb várkastélya. A mesebeli Törcsvár-i Drakula Kastély meglátogatásával kezdjük programunkat, majd Szászföldre látogatunk. Prázsmáron megtekintjük a különleges építésű szász erődtemplomot. (UNESCO világörökség). Ezt követően Zágonba, Mikes Kelemen szülőfalujába, majd Csomakőrösre, Körösi Csoma Sándor szülőfalujába, és Kézdivásárhelyre utazunk. Délután Alsócsernátonban található, Haszmann Pál emlékskanzenét nézzük meg, amely a régi Székelyföld építészeti és használati tárgyainak felbecsülhetetlen értékeit mutatja be. Visszautazás Négyfaluba, vacsora.

4. nap: Brassó-Sepsiszentgyörgy-Szent Anna-tó-Csíksomlyó
Reggel a brassói híres Fekete-templomot nézzük meg (kívülről), majd Háromszék fővárosát, Sepsiszentgyörgyöt látogatjuk meg. A kora délutáni órákban kirándulás Csomád-hegység gyöngyszeméhez, a Szent Anna–tóhoz. Továbbutazunk Csíkszeredán keresztül Csíksomlyóra, ahol a híres búcsújáró hely történetét ismerjük meg, és megnézzük a kegytemplomot és a Mária szobrot. Madéfalván tisztelgünk a székely hősök előtt, a Turul madaras emlékműnél. Szálláshely elfoglalása a kora esti órákban a Gyilkos-tó környéken, szállodában.

5. nap: Gyilkos-tó-Békás-szoros-Szováta-Marosvécs-Szászrégen-Marosvásárhely
A mai napon a Keleti-Kárpátok két természeti csodájával ismerkedünk. Séta a legendás Gyilkos-tónál, mely Erdély egyik legismertebb tájképe, a vízből meredező fatörzsek csonkjaival.  A festői és vadregényes tó sajátosságát és varázsát a keletkezésekor elárasztott fenyőerdőből visszamaradt, fenyőcsonkokkal teletűzdelt, zöldes árnyalatú vízfelület adja meg. Tóparti sétánk után, fotózás a Békási szorosban. A Békás-patak szurdoka, Európa egyik természeti ritkasága . A Békás patak mellékvizei mind vadregényes szurdokokat vájtak a mészkőbe, 200-300 méter magas, szinte függőleges, lélegzetelállító sziklafalak fogadnak itt bennünket. A Bucsin rengetegén keresztül utazunk tovább Szovátára, a híres gyógyfürdőhelyre, a sós vizű Medve-tóhoz. Séta a tóparton. Ezt követően a Görgényi havasok között átmegyünk Marosvécsre, ahol a híres Helikonos találkozó színhelyét látogatjuk meg, gróf Kemény János kastélyát nézzük meg, unokájának idegenvezetésével. A kertben lerójuk kegyeletünket Vass Albert sírja előtt. Szászrégenben rövid buszos városnézés. Esti séta a legnagyobb székely városban, Marosvásárhelyen. Szállás a főtérhez közeli szállodában.

6. nap: Marosvásárhely-Kolozsvár-Nagyvárad-Budapest
Reggeli után folytatjuk marosvásárhelyi városnézésünket, látogatás a Kultúrpalotában, lehetőség a gyönyörű belső termek megtekintésére is. Itt található a híres Tükörterem, amelynek ablakait székely balladák jeleneteit ábrázoló üvegfestmények díszítik. Továbbutazás Kolozsvárra, Erdély fővárosába, ahol rövid városnézés a főtéren, ismerkedés a város magyar emlékeivel. Látogatásunk után a történelmi Erdély határát jelentő Király-hágón keresztül érkezünk meg Nagyváradra.  A város a Trianon előtti Magyarország egyik legszebb városa volt. Látogatás a gyönyörű barokk katolikus székesegyházban, majd séta a belvárosban. Hazautazás. Utazás Magyarországra rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.


Utazás: autóbusszal Ellátás: félpanzió

Szállás: 3 éj *** szálloda, 2 éj falusi turizmus, vendégházak (2/3 szobához tartozik egy fürdőszoba)

Részvételi díj: 99.900,-Ft/fő
Egyágyas felár: 15.000,-Ft/fő
Biztosítás: 3.420,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 1,5%

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Déva felvonó 20 LEJ
Vajdahunyad 30 LEJ
 Törcsvári kastély 40 LEJ
Csíksomlyó kegytemplom 5 LEJ
Prázsmár 15 Zágon 5 LEJ
Csomakőrős 8 LEJ
Szent Anna-tó  5 LEJ
Mohos-láp 4 LEJ
Alsócsernaton 10 LEJ
Marosvásárhely 15 LEJ
Kolozsvár 5 LEJ


Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - videó-, vagy DVD, büfé. 

Szállás: 1 éj Déva, 2 éj Négyfalu falusi turizmus vendégházak,
1 éj Gyilkos-tó, 1 éj Marosvásárhely Hotel Everest

Indulás: Budapestről, Déli pályaudvar - Koronaőr köz  TÉRKÉP

Figyelem az útvonal hazafelé módosul!

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli Pu. Koronaőr köz
Inárcsi pihenőhely M5 autópálya 35 km
Kecskemét-Mol benzinkút, M5 autópálya 90 km, Kecskemét déli pihenő
Szeged-Shell benzinkút, Bajai út 2-4.

Leszállási lehetőségek:
Berettyóújfalu-Püspökladány-Szolnok-Cegléd

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!