Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Skót körutazás látogatással Skye szigetén - csoportos körutazás

Nagy-Britannia, Skócia, Körutazás Skóciában
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

csoportos körutazás

 Jelentkezés lezárva!

 2021 tavaszi időpont előkészületben...

Dátum 2020. szeptember 30 – október 7., 2021 hamarosan..
Időtartam
7 nap/6 éj
Utazás
Menetrendszerinti repülőjárattal
Repülési idő
Kb. 3 óra
Elhelyezés
3 csillagos szállodákban
Ellátás
Reggeli, 1 vacsora
Idegenvezetés
A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám
20 fő

 

A Skót Felföld összetéveszthetetlenül zord tájai, festői várai, Loch Ness és a skót szoknya legendája, egy pohár skót whisky és a misztikus szigetvilág mind felfedezésre csábít! 7 napos kényelmes körutunk Skócia legjelentősebb látványosságait öleli fel, tartson velünk!

 

Skót körutazás látogatással Skye szigetén ajánlatunk programleírása
 

1. nap: utazás Glasgow-ba

Elutazás Budapestről a délutáni órákban Edinburgh-ba közvetlen járattal, majd érkezés után transzfer Glasgowba, ahol első éjszakánkat töltjük (1 éj).

2. nap: Glasgow, Stirling, Loch Lomond, Glen Coe, Fort William

Reggel busszal és gyalogosan ismerkedünk meg Glasgow főbb látnivalóival; a hatalmas katedrálissal (kívülről) és a viktoriánus nekropolisszal, mellette a középkorból fennmaradt legrégebbi házzal, majd megállunk a III. Györgyről elnevezett téren, ahol a Városháza és a Modern Művészeti Galéria is található. Stirling ősi városába utazunk tovább, látogatás a várban, majd fotózási lehetőség a William Wallace emlékműnél, majd utunk a Loch Lomond tó és a Trossachs vidékén keresztül vezet, a gyönyörű tájat miniatűr Skóciának is hívják, hiszen a skót tájak minden jellegzetességét megtaláljuk itt. Glen Coe festői völgyén át érjük el a Ben Nevis lábánál fekvő Fort William-et, ahol az estét töltjük. Szállás Fort William-ben (2 éj).

3. nap: Skye szigete

Egész napos kirándulás Skye szigetére (a vadregényes sziget eléréséhez sok buszozás szükséges, érdemes előre felkészülni rá). A Belső-Hebridák legnagyobb szigetének fő vonzereje a fantasztikus táj: zöldellő mocsarak, hegyvonulatok, izgalmas sziklaalakzatok, tavak, vízesések és vad, sziklás tengerpartok egyvelegén át visz buszunk. Séta Portree-ben a sziget fővárosában és látogatás a Dunvegan kastélyban, a MacLeod klán ősi székhelyén.

4. nap: Loch Ness, Blair kastély

Reggel ellátogatunk a híres Loch Ness-i tóhoz. Megismerkedünk Nessie, vagyis a tó szörnyének legendájával és megcsodáljuk a tóra néző kilátást a parton fekvő Urquhart kastélyból. Ezután a gyönyörű természeti környezetben fekvő Blair kastélyt fedezzük fel. Szállás és vacsora Pitlochry-ban (1 éj).

5. nap: Pitlochry, St. Andrews

Reggel sétálunk egyet Pitlochry hangulatos városkájában, majd a bájos St. Andrews-ba teszünk látogatást. A tengerparton fekvő település a golf szülővárosa és ismert elit egyetemeiről is, itt tanult Vilmos herceg is. Megtekintjük a katedrális lenyűgöző romjait és a régi temetőt, majd továbbutazunk a nyüzsgő Edinburgh-ba. Szállás Edinburgh-ban (2 éj).

6. nap: Melrose apátság, whiskey lepárló

Délelőtt Edinburgh környékén teszünk kirándulást, ellátogatunk a gyönyörű Melrose apátsághoz a Skót Határvidékre, majd egy whiskey lepárló üzembe, ahol kóstolásra is nyílik. Este szabadprogram Edinburgh-ban.


7. nap: Rosslyn kápolna, Edinburgh

Az utolsó napon első megállónk a lenyűgöző díszítésű Rosslyn kápolna lesz. A gótikus kápolnát megannyi legenda lengi körül, nem véletlenül kapott szerepet Dan Brown bestseller regényében is, melynek köszönhetően további felújítási munkák is zajlanak az épületen. Végül gyalogosan felfedezzük Edinburgh-t: az Óváros és az Újváros szépségeit, a város főutcája, vagyis a Royal Mile érdekes épületeit, a várat, láthatjuk a Holyroodhouse palotát (ami az angol királynő helyi rezidenciája), a St. Giles katedrálist és a Parlament modern épületét is. Rövid szabadidő után este transzfer Edinburgh repülőterére, elutazás közvetlen járattal, érkezés Budapestre másnap korahajnalban.

A programok sorrendje változhat!

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek személyenként egy feladott 20 kg-os és 2 fedélzeti poggyásszal, szállás 6 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték kb. 39 000 Ft/fő, belépőjegyek a nevezetességekhez (helyszínen fizetendő, kb. 90 GBP/fő), borravalók (helyszínen fizetendő, kb. 10 GBP/fő), utasbiztosítás, fakultatív félpanzió.

Félpanzió (4 vacsora)*  50 000 Ft/fő

*Első este a késői érkezés miatt nem tartalmaz vacsorát.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!