Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Karácsony ünnepe Olaszországban Verona-Padova-Garda-tó

Olaszország, Észak-Adria, Padova
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Rövid ismertető: BELLA ITALIA!
Él a fejünkben egy kép az "igazi" karácsonyról, ami csak akkor tökéletes, ha mindenkinek vettünk ajándékot, ha hibátlan az ünnepi díszítés és a karácsonyi menü. Valóban csak így ünnepelhetünk?  Szakadjunk el a hétköznapoktól, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodva töltsük együtt a karácsonyt, ünneplőbe öltözött, bájos városkákban, szépen díszített, meseszerű itáliai falvakban, varázslatos műemlékek között, hamisítatlan olasz, ünnepi hangulatban, ahol egy szaloncukor, egy mosoly, kis beszélgetés is felejthetetlen széppé teheti ezt a pár napot! Adventi vásárok, varázslatos látnivalók, egyedülálló, élő betlehemi játék és egy meghitt zenés vacsora, és szállodai wellness is várja Önöket, ha velünk töltik az év legszebb ünnepét! 
Karácsonykor az ember mindig hisz egy kicsit a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, mert ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni. (Márai Sándor) 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: 4 *- os hotel /Abano Terme (Padova környéke)
Központ közeli szálloda medencével, szaunával, törökfürdővel, sóbarlanggal, aromaterápiás zuhannyal és minden igényt kielégítő wellness (fizetős) szolgáltatásokkal. 
Szobák: kellemesen berendezett 2 ágyas (pótágyazható) szoba, Wi-Fi elérés, telefon, TV, széf, hajszárítóval.

Ellátás: Félpanzió: reggeli és 3 fogásos vacsora salátabárral. Karácsony este ünnepi, 3 fogásos menüvacsora köszöntő itallal és karácsonyi süteménnyel.

Fel- és leszállási lehetőség:
Ingyenes:
Budapest (BOK Sportcsaronk ex. SYMA csarnok és BAH csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

Időpontok: 4 nap/ 3 éj 
2022.12.23-26.(csütörtök -vasárnap) 

Műsor:
KEDVCSINÁLÓ VIDEÓK:
Postojna betlehemi játék: ITT! 
Trieszt - karácsonykor:  ITT! 
Padova - karácsonykor:  ITT!
Verona - karácsonykor:  ITT!

1. nap: Budapest - Trieszt- Abano Terme (Padova)  

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Első megállónk az Osztrák-Magyar Monarchia egykori kikötővárosa, Trieszt. A tengerparton és a városban sorakozó barokk és reneszánsz épületek, ünnepi fényekbe öltözve várja az idelátogatókat. Városnézés után rövid szabadidő. Továbbutazunk Olaszország és Európa egyik legrégebbi termálvíz-lelőhelyére épült, festői fürdővárosába, Abano Termébe.Este a szálláshely elfoglalása. 

2. nap: Verona karácsonyi vásár - Sirmione (Garda-tó)
Mindenki eldöntheti, hogy pihenéssel tölti-e az idejét, vagy fakultatív program keretében megismeri velünk Verona elragadó, ünnepi arcát és a téli Garda-tó szépségét  (Ár: 45 EUR /fő.). A napot a fenséges Garda-tóval kezdjük, sétálunk a partján, megnézzük Sirmione elragadó tóparti városát, és az ikonikus, elragadó látványt nyújtó Scaligeri vízivárat. Időjárás függvényében rövid hajókázást is tervezünk.Elsőként az Unesco világörökségeként számon tartott, karácsonyi díszben pompázó Verona-ba indulunk, mely önmagában is nagyon hangulatos, hát még akkor, amikor a házakat a karácsonyi díszek ékesítik. Nem beszélve az egyik leghíresebb szerelmi történet, a Rómeó és Júlia helyszíneiről, Júlia erkélyéről, és a világhíres koncerteknek helyt adó Arénáról.Városnézés után gyönyörű karácsonyi vásárra bukkanunk a kivilágított tereken, a hangulatos standok pedig mézeskalács illattal hívogatnak. Lehetséges poharakkal sétálni, megkóstolni a számos édességet, vagy egyszerűen csak bámészkodni, élvezni a fényeket teremtette különleges, elvarázsolt hangulatot. Ki-ki kedve szerint sétálgathat a látnivalók és a fények bűvöletében, és persze lehetőség lesz vásárlásra is. Este vacsora a szállodában. 

3. nap: Padova - Marostica 
Kirándulásunkat az árkádok városában, Padova-ban kezdjük.(Ár: 30 EUR/fő). A régió székhelye régi egyetemi város, egyeteme több mint ezer évre tekint vissza, s ahol annak idején Galilei nebulókat okított fizikára. A rengeteg műemlék között fő látványossága a főtér, a Piazza dei Signori, mely reggel piac, délután a sziesztázó nyugdíjasok, este pedig a szerelmespárok kedvelt helye. A közelben található a Palazzo della Ragione is, és az ősrégi Egyetem épülete. A csodálatos Szent Antal bazilikában márványkoporsóban őrzik a város védőszentjének csontjait. A közelben lévő Prato della Valle Európa egyik legnagyobb tere, melyen a szökőkút körül 82 szobor emlékeztet a város hírnevére.Itt áll egy magyar vonatkozású emlék is: Báthori István szóbra, aki a városban tanult. Következő állomásunk a sakktábla- teréről híres Marostica festői, ódon városkája, ahol a középkori város lakóinak jóvoltából minden évben megelevenednek a sakkfigurák. Visszatérünk az ünnepi ruhába öltözött, elbűvölő Abano Terme városkába, szabadidő és fürdőzés a termálvízű szállodánk medencéjében. Élményekkel feltöltődve töltjük együtt az estét. Napunkat adventi tombolával, meglepetésekkel és kis ajándékokkal zárjuk. 
 
4. nap: Stra (Villa Pisani) - Postojnai cseppkőbarlang (élő betlehemi játék)- Budapest      
Magyarországra indulunk, de megállunk a Padovától nem messze fekvő Stra-ban, ahol a Villa Pisani mesevilága fogad majd minket. A csodálatos velencei villa épülete, pompás szobái, a hozzá tartozó kert és labirintus több százezer látogatót vonz évente. Higgye el, érdemes megnézni!   Folytatjuk Szlovénia felé, és a Postojna-i cseppkőbarlangban egyedülálló élményben lesz részünk (a belépő ára 27 EUR/fő, melyet előre kell megrendelni, ezért a foglaláskor kell jelezni, de fizetni a helyszínen kell!) . Csodálatos cseppkőképződményeit részben gyalog, részben kisvasútról tekinthetjük meg. Élő betlehemi játék vár minket, fantasztikus karácsonyi környezetben, apró zenés minielőadásokkal, melyek szinte meghatóan szép, bensőséges, igazi karácsonyi békét árasztanak!A felcsendülő Ave Maria sehol a világon nem hangzik úgy, mint ebben az ünnepi fényekkel teli, és kivételes akusztikájú környezetben. Karácsonyi hangulattal és élményekkel feltöltődve folytatjuk utunkat, hazaérkezés a késő esti órákban.

! KARÁCSONY ÜNNEPE OLASZORSZÁGBAN 2022
4 nap/3 éj
Időpont
félpanzióval és ünnepi vacsorával 
Részvételi díj Ft/fő
2022.12.23- 12.26.  99 900

Zárt csoportra vonatkozó ajánlatainkat kérje irodánktól! 

Egyágyas felár nélkül foglalható két,-háromágyas szobákban  társítással!
Vacsora felára: 19 900 Ft/fő

Egyágyas felár (társítás nélkül):19 900 Ft/fő. 
Audio guide: 2 000 Ft/fő/tartózkodás
Üdülőhelyi díj: 15 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő)

Kedvezmények: 3.ágyon 12 éves korig: -10% az alapárból

Fakultatív programok (min. létszám: 25 fő) 
- Verona-Sirmione (Garda-tó): 45 EUR/fő, gyermek 12 évesig: 25 EUR/fő
- Padova-Marostica: 35 EUR/fő

Belépők és egyéb felárak: 
-Trieszt/ Miramare kastély 10 EUR/fő
- Verona/ Júlia erkély: kb. 6 EUR/fő
-  Garda-tó kishajókázás 12 EUR/fő
- Sirmione/Scaligeri vár: kb. 8 EUR/fő
- Stra/Villa Pisani: kb. 10  EUR/fő
- Postojnai cseppkőbarlang élő betlehemi játék: kb.30 EUR/fő
(Csak itthonról, előre foglalva lehetséges és foglalás után nem lemondható. A nagy érdeklődésre való tekintettel, amennyiben nem lehet előre, a bejutás nem garantált. )  


Minimális létszám: 35 fő.

A részvételi díj: autóbuszos utazást, szállást 3 éj félpanzióval, magyar idegenvezetőt.
A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, útlemondási díjat (1,3%), fakultatív programokat, az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat és a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót, egyéb wellness-szolgáltatásokat, az audio guide költségét.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!