Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Nyaralás Calabria mesés tengerpartján

Olaszország, Dél-Olaszország, Calabria
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

1. nap: Budapest-Chianciano Terme
Találkozó a kora reggeli órákban a Déli Pályaudvarnál. Elutazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a Maribor-Ljubljana-Trieszt útvonalon. Szálláshely elfoglalása toszkána tartományában az esti órákban.

2. nap: Salerno-Tropea
Reggeli a szállodában, majd folytatjuk utazásunkat dél felé. Utunkat rövid időre megszakítjuk Campania tartományában és  Salerno mediterrán városát keressük fel, ahol több éven keresztül élt és alkotott Márai Sándor. Az első látnivaló a Lungomare Trieste pálmafákkal szegélyezett sétánya, mely Salerno promenádja. A városnézés során megtekintjük a híres Dómot is, melynek kriptájában Szent Máté evangélista sírját láthatjuk. Búcsú a gyönyörű fekvésű, sziklák ölelésében fekvő várostól, majd továbbutazás a "csizma lábfejénél "elterülő mesés Calabria tartományába, mely garantáltan meglep látnivalóival! És hogy mi vár itt ránk? Igazi dél-olasz hangulat, nyíltszívű, vendégszerető emberek, ízletes ételek, festői halászfalvak, és persze gyönyörű tengerpart.  Esti érkezés a Tropea tengerpartján fekvő szállodába.

3. nap: Tropea
Szabadprogram, pihenés a tengerparton. Ismerkedés Tropea festői városával. A város a tengerparton magasodó sziklákra épült, így ennek megfelelően a belváros egyes pontjairól lélegzetelállító látványban lehet részünk. Láthatjuk Tropea jelképét, a Santa Maria dell'Isola mészkő sziklán fekvő épületét, sétálhatunk a hangulatos utcácskákban, és fürödhetünk a kristálytiszta tengerben.

4. nap: Pizzo
Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulási lehetőség. Délelőtt utazás a Santa Eufemia öböl legnagyobb városába. Látogatás Pizzo festői városközpontjában. A fagyi városában, szabadidőben megkóstolhatjuk majd az igazi Tartufo-t is, mely a régió specialitása. A hangulatos városközpontban még peperoncino múzeum is található. Pizzo szép templomai miatt és érdekes. Központjában a legfontosabb a Duomo di San Giorgio (1632) , de amit semmiképpen nem hagyhatunk ki, ha erre járunk az a Pizzo városa előtt a tengerparton található Chiesetta di Piedigrotta. A kis templom épületét a sziklába vájva alakították ki. Az itt látható tufából kifaragott szobrokat Angelo és Alfonso Barone készítették. Városnézésünk után visszautazás a szálláshelyre. Délután szabad program, fürdési lehetőség a gyönyörű homokos tengerparton. (Ár: 20 EUR/fő)

5. nap: Scilla-Reggio Calabria-Pentedattilo

Pihenés a tengerparton vagy egész napos fakultatív kirándulás. Első megállónk Scilla elbűvölő kisvárosa, mely nevét Szkülláról, a görög mitológia egyik tengeri szörnyéről kapta, aki egy sziklaüregben élt a tengerszoros egyik oldalán. A kisváros strandját Európa legszebb strandjai közé sorolják. Az óváros, a San Rocco templom, a Castello dei Ruffo erőd és a lépcsőzetesen elhelyezkedő házairól ismert festői Chianalea halásznegyed lesznek legfontosabb látnivalóink. A „csizma lábfejénél” elterülő Calabria, három ezer éves történelemmel rendelkezik, már az ókori görögök letelepedtek ezen a térségen, amit értékes régészeti leletek tanúsítanak. Legnagyobb városa a Szicíliával farkasszemet néző Reggio Calabria, mely egy fantasztikus tengerparti promenáddal is büszkélkedik. A Lungomare Falcomatá “il più bel chilometro d’Italia” vagyis Olaszország legszebb kilométere... Gabriele D’Annunzio nevezte el így ezt a festői tengerparti sétányt, mely tulajdonképpen 4 útból áll: lungomare Matteotti, corso Vittorio Emanuele III és a viale Genoese Zerbi. Ezt a területet egyszerűen azonban csak via Marina-nak nevezik. Az utat gyönyörű épületek szegélyezik, sok közülük liberty stílusban épült. A legszebbek a palazzo Zani, palazzo Spinelli és a villa Genovese Zerbi. Belvárosi séta, majd látogatási lehetőség a Régészeti Múzeumban. Továbbutazás Calabria szellemvárosába. Pentedattilo a tartomány legjellegzetesebb és legfestőibb városa. A legendás történetű városban mintha megállt volna az idő. Látogatásunk után visszautazás a szállásra. (Ár: 30 EUR/fő)

6. nap: Stromboli-Lipari-Vulcano
Szabadprogram vagy fakultatív hajókirándulás a Szicíliához tartozó festői Lipari szigetekre, mely az UNESCO Világörökség része. Kihajózás Tropea kikötőjéből a reggeli órákban. A vulkanikus szigetvilágban, első megállónk a fortyogó Stromboli szigete, melynek legmagasabb csúcsa 926 méter. Látogatásunk után Panarea szigete mellett elhajózva folytatjuk utunkat Lipari szigetére, ahol a belvárosban teszünk egy sétát. Lipari központjában, a kikötő felett emelkedik a castello épülete, és itt a fellegvár falain belül található a San Bartolomeo-székesegyház is. A szigetvilág történelmét gazdag gyűjtemény segítségével bemutató múzeum (Museo Archeologico Eoliano) nagy része szintén a Castello területén kapott helyet. Mai programunk utolsó állomása Vulcano szigete lesz, mely a Lipari szigetek legdélibb tagja. A sziget nevét Vulcanus római istenről kapta, mivel az ókori rómaiak úgy tartották, a tűzhányó alatt található a tűz istenének műhelye. Strandolásunk alkalmával megmártózhatunk az iszappal teli medencékben is, majd visszahajózás Capo Vaticano mesés partjai mentén Tropea városába. (Ár: 16.900 Ft/fő - előre fizetendő jelentkezéskor!)

7. nap: Orte-Chianciano Terme
Reggeli után búcsút veszünk Calabria tartományától és megkezdjük utazásunkat észak felé. Lazio tartományában rövid megálló Orte hangulatos, sziklaszirtre épült városában. Belvárosi séta után utazás a toszkána tartományban található szállásra. Este a szálláshely elfoglalása Chianciano Terme városában.

8. nap: Chianciano Terme-Budapest
Reggeli a szállodában, majd hazautazás Szlovénián keresztül Magyarországra. Késő esti érkezés Budapestre.

 

Utazás: autóbusszal    Szállás: *** szálloda    Ellátás: reggeli

 Előre fizetendő jelentkezéskor: Fakultatív kirándulás / Stromboli-Lipari-Vulcano: 16.900 Ft/fő

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Fakultatív kirándulás / Pizzo: 20 EUR/fő
Fakultatív kirándulás / Scilla-Reggio Calabria-Pentedattilo: 30 EUR/fő
Salerno Dóm 1 EUR/fő
Piedigrotta 3 EUR/fő
Reggio Calabria Régészeti Múzeum 8 EUR/fő
IFA Tropea 1,5 EUR/fő/éj
IFA Chianciano 1 EUR/fő/éj

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video-, vagy DVD, büfé

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!