Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Momiji: A japán vidék csodái - őszi nagykörút (2022. október 20. - november 01.)

Japán, Körutazás Japánban, Körutazás Japánban
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Útvonal: Oszaka – Kiotó – Nara – Hiroshima – Takayama – Shirakawago – Kanazawa – Fuji-hegy – Tokió

Fedezze fel az ősz színeiben pompázó Japánt, és kalandozza be a szigetország vidéki tájait! Ha velünk tart közel kéthetes nagy körutunk során, útja minden percét kihasználva ismerheti meg a csodás ország gazdag, hagyományőrző kultúráját. Japánban különösen nagy jelentősége van az évszakoknak: az ősz vörösen izzó juharfáival (a Momijik) az egyik legszebb időszak. Az enyhe őszi idő tökéletes arra, hogy felfedezze velünk a vidéki Japán varázslatos tájait. Olyan helyekre kalauzoljuk utasainkat, ahol megelevenedik a szamurájok és gésák egykori világa, az érintetlen, ősi Japán hangulata lengi be az utcákat és parkokat. Nem maradhatnak ki az ország legfontosabb látványosságai sem, ám ezúttal kissé letérünk a megszokott ösvényről és felderítjük az ország rejtettebb arcait is.

1 . Nap - október 20.
 

Elutazás Budapestről a Lufthansa légitársaság menetrend szerinti járatain, átszállással Münchenben magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

 

2 . Nap -október 21.
 

A kora reggeli órákban érkezés az oszakai nemzetközi repülőtérre. Privát busszal utazunk Kiotóba, ahol elfoglaljuk a szobákat. Rövid pihenőt követően busszal indulunk felfedezni a várost. Utunkat az Ezüst Pavilon (Ginkakuji) díszes kertjében kezdjük, majd a Filozófusok ösvénye mentén jutunk el a Nanzenji templomhoz, amely ősszel kihagyhatatlan. A nap végén transzfer a szállodába. Szállás Kiotóban.

 

3 . Nap - október 22.
 

Reggeli a szállodában, majd busszal folytatjuk a csodás kertekkel és festői szentélyekkel teli japán kulturális főváros, Kiotó felfedezését. Elsőként meglátogatjuk a Tiszta víz templomát (Kiyomizudera), amelyet a hegyoldal fölé merészen kiugró épületszárnyak és a csodálatos faszerkezet mellett a nagycsarnok óriási tornácáról nyíló páratlan kilátás tesz különlegessé. Innen a Tükör-tó partján álló Aranytemplomhoz megyünk, majd az 1460-ban a rindzai zen buddhista iskola által alapított Ryoan-ji templomba látogatunk el, mely csodálatos kőkertjéről vált híressé. Városnézésünket a fülemüle hangját utánzó padlójáról híres Nijo kastély meglátogatásával folytatjuk. Este vacsora egy helyi hagyományos étteremben, miközben egy igazi maiko (gésatanonc) táncát csodálhatjuk meg. A nap végén transzfer a szállodába. Szállás Kiotóban.

 

4 . Nap - október 23.
 

Reggeli után Narába, Japán egykori fővárosába indulunk – a város nyolc világörökségi műemléke jól jelzi, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. A Todai-ji templom hatalmas Nagy Buddha-csarnokának és a Nara jelképének számító óriási bronz Buddha-szobrának megtekintése után teszünk egy sétát a Nara Parkban, amely 1200 szabadon kószáló őz lakhelyéül szolgál. Az ősi kő és bronz lámpásairól híres Kasuga-taisha szentélyhez is ellátogatunk, majd Japán egyik ikonikus helyszínét keressük fel, a Fushimi Inari-taisha szentélyt. Az egymást követő, végtelenül kígyózó narancsszínű torii kapuk közt sétálni életre szóló élmény. Szállás Kiotóban.

 

5 . Nap - október 24.
 

Reggeli után tömegközlekedéssel indulunk felfedezni a Kiotó nyugati részén fekvő Arashiyama városrészt. A félnapos program keretében meglátogatjuk az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított Tenryu-ji templomot, melynek gyönyörű kertjéből szinte közvetlenül nyílik a méltán népszerű Sagano bambuszerdő. Délután szabad program. Szállás Kiotóban.

 

6 . Nap - október 25.
 

A korai reggelit követően végre alkalmunk nyílik kipróbálni a híres shinkansent, a japán szuperexpresszt! 250 km/órás sebességgel száguldunk Hiroshima felé, hogy megismerjük az ország történetének egyik legszomorúbb fejezetét. Gyalogos városnézésünket a világtörténelem első atomtámadásának egykori helyszínén kezdjük, az Atombomba Emlékpark bejáráasaval és többek között a Hiroshima Dómot megtekintésével. Délután átkompozunk a közeli Miyajima szigetére, amelyet Szentély-szigetnek is neveznek. A híres Itsukushima-szentély hatalmas sintó kapuja a dagály idején magasztosan emelkedik ki a tengerből, így méltán emlegetik Japán három legszebb helyének egyikeként. Szállás Hiroshimában.

 

7 . Nap - október 26.
 

Reggeli után vonattal indulunk Japán vidéki szépségeinek felderítésére. A délutáni órákban érkezünk meg Takayamába. A hegyek közt fekvő városka egyike azoknak a japán városoknak, amelyekben még átélhetjük az Edo-korszak romantikáját. Rövid városnézésünk során megtekintjük az óvárost és a Takayama Jinyát, ahonnan a sógunátus képviselője egykor irányította a természeti kincsekben gazdag prefektúrát. Szállásunk egy hagyományos japán stílusú szálláshelyen (ryokan) lesz. Itt igazán autentikus élményben lesz részünk, hiszen a szállásunk saját gyógyfürdőjében, egy onsenben áztathatjuk ki magunkból az utazás fáradalmait. Vacsora a szállodában. Szállás Takayamában.

 

8 . Nap - október 27.
 

Miután kipihentük az előző napi utazás fáradalmait, a napot Shirakawago falu meglátogatásával kezdjük, ahová busszal jutunk el. A híres kis településen a vöröslő őszi táj mellett a buddhista imára záródó kezekre hasonlító tradicionális házakban gyönyörködhetünk. Felkeressük a Wada kereskedőcsalád rezidenciáját, valamint a kilátóból megcsodáljuk a lenyűgöző őszi tájat. Busszal utazunk tovább Kanazawába, mely várost fantasztikus fekvése mellett kulturális látnivalói is az ország egyik leghangulatosabb helyévé teszik. Ellátogatunk a Nomura szamuráj család ősi rezidenciájába, sétálgatunk a hagyományos boltocskákkal teli utcákban, bejárjuk az Ochaya Shima teaház gyönyörű termeit, valamint sétát teszünk a kastély egykori parkjában, a Kenroku-enben, mely egyike Japán 3 legszebb kertjének. Szállás Kanazawában.

 

9 . Nap - október 28.
 

A reggelit követően ismét szuperexpresszre pattanunk, és a 2015-ben átadott vonalon jutunk el az ország fővárosába, Tokióba. Érkezés után buszos városnézés keretében tekintjük meg a fenséges Császári Palota előtti teret és a lenyűgöző Meiji-szentélyt, majd az Asakusa negyedben meglátogatjuk a Kannon istenségnek szentelt Sensoji templomot, amely Tokió legfontosabb buddhista temploma. Ezután kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárló utca végtelen kínálatából. Este transzfer a szállodába, ahol elfoglaljuk a szobákat. Szállás Tokióban.

 

10 . Nap - október 29.
 

Reggeli a szállodában, majd egész napos gyalogos városnézésünk során kipróbálhatjuk Tokió, elsőre bonyolultnak tűnő, de meglepően szervezett tömegközlekedését. Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződés Shibuyában, ahol csúcsidőben néha nem látszódik az aszfalt színe a hatalmas tömegtől. Innen a szomszédos Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. A rengeteg felhőkarcoló között emelkedik a 243 méter magas városháza is, melynek a 45. emeletén lévő kilátóból csodálhatjuk az elénk táruló hihetetlen tokiói panorámát. Következő állomásunk Akihabara, a modern elektronikai cikkek Mekkája, itt bejárhatjuk a világ legnagyobb elektronikai áruházát, a Yodobashi Akibát. Szállás Tokióban

 

11 . Nap - október 30.
 

Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program a nyüzsgő metropoliszban. Szállás Tokióban.

 

12 . Nap - október 31.
 

A napot Japán legszentebb hegyének, a Fujinak a megismerésére szánjuk. Egész napos kirándulás keretében fedezhetjük fel az azt övező nemzeti parkot, és a szigetország számtalan természeti szépségével ismerkedhetünk meg. Elsőként az Odawara kastélyt tekintjük meg, majd a nemzeti parkba érve lepillantunk a festői tájra a kábeles felvonóból. Délután a Kawaguchi tónál lévő Chureito Pagodához látogatunk el, majd busszal utazunk vissza a fővárosba. Szállás Tokióban.

 

13 . Nap - november 1.
 

Reggeli után kijelentkezés a szállodából majd privát busszal indulunk a tokiói nemzetközi repülőtérre, ahonnan a délutáni órákban indul járatunk Frankfurton keresztül Budapestre. Hazaérkezés november 1-jén a késő esti órákban.

Magyar nyelvű idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre, a szabadidő egyéni eltöltéséhez idegenvezetőt nem tudunk biztosítani!


Tervezett időpont: 2022. október 20. – november 01.

Időtartam: 13 nap / 11 éj

Részvételi díj:  1.209.000 Ft /fő-től

Előfoglalási kedvezménnyel: 2022. június 30-ig: 1.169.000 Ft /fő-től

A részvételi díj tartalmazza:

Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon Lufthansa járattal
Repülőtéri illetékeket
11 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
Reggelit minden nap, egy-egy vacsorát Kiotóban és Takayamában
Transzfereket
Magyar nyelvű idegenvezetést az előre meghirdetett programok alatt
Városnézést Kiotóban, Narában, Hiroshimában, Miyajimán, Takayamában, Kanazawában, Shirakawa-góban, Tokióban és a Fuji hegynél
Hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet
A belépőket a programok során

A részvételi díj nem tartalmazza:

Sztornó biztosítást
Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
A programban nem szereplő étkezéseket
Egyágyas felárat (190.000 Ft /fő, társítás kérhető!)

A programváltozás jogát fenntartjuk!

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!