Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Itália zöld szíve, Umbria

Olaszország, Körutazás Olaszországban, Körutazás Olaszországban
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
1. nap: Budapest-Perugia
Elutazás Budapestről. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül, rövid megállókkal. Esti érkezés a Perugia közeli szállásra.
 
2. nap: Trasimeno-tó-Perugia-Gubbio
Programunkat már a Szentek földjeként emlegetett Umbria tartományban kezdjük. Délelőtt a három apró szigettel is büszkélkedő, festői Trasimeno-tó partjára látogatunk, majd ezt követően a tartomány fővárosába az etruszkok által alapított Perugia-ba utazunk. Vásárolhatunk a híres „perugiai csókokból” is, majd a San Lorenzo Dóm, a reneszánsz egyik legszebb szökőkútja a Fontana Maggiore, az impozáns Városháza, a Palazzo dei Priori és az Egyetem épületének megtekintése következik. Délután a hegyoldalba épült Gubbioba látogatunk. A középkori hangulatot idéző utcákon járva megtekintjük a város legfontosabb nevezetességeit, majd a monumentális Bazilika felkeresésekor a város védőszentjének Szent Ubaldonak legendájával is megismerkedünk. Visszautazás a szállásra.
 
3. nap: Assisi-Spello-Foligno-Bevagna
Umbriai kirándulásunkat a 'Santa Maria degli Angeli' Bazilikában található Porziuncola kápolna történetével és Szent Ferenc életének csodálatos eseményeivel ismerkedhetünk meg. Assisi városában a Bazilika épületében megtekintjük a Szent sírját, majd Spello elbűvölő kisvárosába látogatunk, megtekintjük a Santa Maria Maggiore templom épületét a híres Baglioni kápolnával. Városnézésünk után továbbutazás Umbria harmadik legnagyobb városába. Látogatás Foligno városában, ahol a Piazza della Repubblica, a Dóm, a Palazzo Comunale és a Palazzo Trinci lesznek legfontosabb látnivalóink. Mai utolsó megállónk a Teverone folyó közelében fekvő Bevagna kisvárosa lesz. A középkori hangulatú központban megnézzük a város jelképének számító San Michele Arcangelo templomot, a Piazza Garibaldi terét, és a XIII. századi Szent Ferenc templom épületét is. Rövid szabadidő, majd utazás a szállásra.
 
4. nap: Trevi-Spoleto-Cascia-Roccaporena
Mai programunk első állomása Umbria egyik legszebb kisvárosa, Trevi. Közös séta a hangulatos, keskeny kisutcákon, majd Spoleto középkori hangulatú városa következik. Városnézésünket követően továbbutazunk Casciaba, majd a misztikus hangulatú Roccaporena-ban folytatjuk programunkat. Megtekintjük Szent Rita szülőházát is, majd a Terni közeli szállásra utazunk.
 
5. nap: Marmore vízesés-Todi-Orvietó
Reggel a Marmore vízeséshez kirándulunk, majd folytatjuk utunkat a dombtetőre épült, falakkal körülölelt Todi városába. Városnézésünk során a Dóm, a Palazzo dei Priori és a Palazzo del Popolo megtekintése. Délután a tufa sziklára épült Orvietóban Itália egyik legszebb Dómját nézzük meg, majd utazás a szállásra.
 
6. nap: Chianciano Terme-Budapest
Hazautazás folyamatos pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
 

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: SZLOVÉNIA, OLASZORSZÁG

Utazás: autóbusszal Szállás: *** szálloda  Ellátás: reggeli

Félpanzió: 25.000,-Ft/fő Egyágyas felár: 35.000,-Ft/fő
Biztosítás:
3.420,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 2%
Kötelezően fizetendő audio-guide: 2.700 Ft/fő

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Perugia / minimetro 3 EUR
Gubbio / St. Ubaldo felvonóval 6 EUR
Spello / Baglioni kápolna 3 EUR
Marmore vízesés / 10 EUR
Orvieto / közlekedés  3 EUR
Orvieto / Dóm 5 EUR

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

Utazás: emelt szintű autóbusszal történik DVD, büfé

Indulás: Budapestről, Déli pályaudvar - Koronaőr köz TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pu. Koronaőr köz  Találkozó 05:00 Indulás 05:30
Székesfehérvár - Shell kút-M7 59 km  06:10
Siófok - Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO  06:40
      Balatonlelle - Marche 07:00
       Nagykanizsa - TESCO parkoló  08:00 

 

 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!