Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Ausztrália - Tasmánia - Új-Zéland csoportos körutazás

Ausztrália, Tasmánia, Hobart
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
AUSZTRÁLIA - TASMÁNIA - ÚJ-ZÉLAND
 
HÁROM HÉT AZ ÖTÖDIK KONTINENSEN

Ausztrália az egyetlen olyan ország a Földön, amely az egész kontinensre kiterjed. Nyilván nem lehet bejárni az egészet néhány hét alatt, de a legszebb látnivalókat felketessük 3 hetes körutazásunk alkalmával: Sydney, a Nagy Korallzátony és a Kék-hegység mellett természetesen megnézzük a híres Ayers Rockot is - az őslakosok nyelvén Ulurut - mely egyike a világ legszentebb helyeinek. Programunk része Tasmánia, a legkisebb területű szövetségi állam, melynek 20%-a az UNESCO Világörökség része. Új-Zélandot felfedezzük a déli sziget gleccsereitől, fjordjaitól kezdve Rotoruáig, a maori őslakosok központjáig.

 

Utazás: Budapest – Dubaj – Sydney, Sydney – Christchurch, valamint Auckland – Dubaj – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, illetve további belföldi repülések a leírtak szerint.
A körutazás során autóbusszal, hajóval és kabinos felvonóval.

Elhelyezés: középkategóriás szálláshelyek (szállodák, motel, lodge) 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: reggeli + 4 főétkezés.

~ Program ~

1. nap: Budapest – Dubaj
Délután repülés Dubajon keresztül Sydney-be. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Sydney
Érkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába. Szállás.

3. nap: Sydney
Az egyre csak terjeszkedő város az ausztrál nemzeti kultúra központja. Viszonylag alacsony népességszáma ellenére majdnem akkora helyen terül el, mint Los Angeles és hétszer akkorán, mint Párizs. A mai napon a legismertebb látnivalókat vesszük sorra SYDNEY-ben: Operaház, avagy „szimfónia betonból” (kívülről), Kikötőhíd, avagy „vastüdő”, The Rocks – azaz a „Sziklák” városnegyed (a történészek szerint itt született meg Ausztrália), Bondi Beach, The Gap, Hyde Park, Parlament (kívülről), Darling Harbour, séta a kínai negyedben. Vacsorával egybekötött hajókázás Sydneyben*. Szállás.

4. nap: Sydney – Hobart (Tasmánia)
Hóbort? Vagy Mánia? Repülés Tasmánia fővárosába, Hobartba. Tasmánia Ausztrália része is, meg nem is. Sajátos tájait, éghajlatát és kultúráját jórészt a kontinenstől való kb. 350 km-es távolsága határozza meg. A szó szerinti elszigeteltségnek köszönhetően egyedülálló növény- és állatvilág, tiszta levegő és nyugodt életstílus alakult ki a vízben bővelkedő államban. Rövid buszozást követően érkezés PORT ARTUR-ba*, az egykor fatelepre, mely egykoron a visszaeső bűnözők börtöntelepe volt. Utoljára 1853-ban érkeztek a szigetre elítéltek, azonban a börtön 1877-ig működött. 1979-1986 között felújították a börtön romjait és így ma a 40 hektáros terület Tasmánia legnépszerűbb turistalátványosságai közé tartozik. Visszatérés HOBART-ba, Ausztrália második legrégebbi városába, melynek történelme a tengerparton kezdődött. A sok elegáns, jóllehet fegyencek által épített, XIX. századi épület a vitorláshajók korát idézi. A pasztellszínűre festett házak jórészt fából készültek és inkább kanadai városokra (p. Halifax, St. John’s) emlékeztetnek. Séta a belvárosban. Szállás Hobartban.

5. nap: Bruny-sziget
Délelőtt, rövid buszozás után, kompra szállunk Ketteringben, ahonnan 20 perc alatt elérjük a Bruny-szigetet*. A természeti szépségek, különlegességek szigetét a vízről is érdemes szemügyre venni. Lélegzetelállító motorcsónak túra során a sziget gazdag élővilágából kapunk ízelítőt, valamint a dél-keleti partvidék tagolt, sziklás szakaszait, rejtett barlangjait is felfedezzük. Időjárástól függően láthatunk delfineket, fókákat, bálnákat és a partvonal mentén élő madarakat. Visszatérve a fővárosba szabadidő. Szállás Hobartban.

6. nap: Hobart (Tasmánia) – Melbourne
Délelőtt látogatás a MOUNT FIELD NEMZETI PARK* részét képező BONORONG WILDLIFE PARK*-ban. Ez a terület Tasmánia legnépszerűbb vadasparkja. Nem a klasszikus állatkertek közé sorolható, hiszen fő feladatként az őshonos elárvult, sérült állatokat gondozzák. A látogatás során többek között tasmán ördöggel, kenguruval, koala mackókkal és még sok, számunkra egzotikusnak mondható állatfajjal találkozhatunk. Késő délután repülés Melbourne-be. Szállás.

7. nap: Melbourne
Városnézés MELBOURNE-ben. A városra hosszú évtizedeken keresztül úgy tekintettek, mint egy merész, vagány, újgazdag Sydney ellenpólusára, egy elbizonytalanodó, dohos, régi világbéli városra, ahol fontos és számít a rokonság, illetve az iskola hírneve. Napjainkban is fontos itt a polgári hagyomány, de valamelyest már oldódott az elvárás. A modern felhőkarcolók között ma is fellelhetőek a szépen gondozott parkok, az elegáns viktoriánus városmag. Városnézés az ország második legnagyobb városában: St. Patrick katedrális, Cook kapitány háza a Fitzroy parkban, Melbourne Cricket Ground (az ország első számú sportstadionja, illetve kulturális jelképe), Yarra-folyó parti sétány, Federation tér stb. Fakultatív látogatás a déli félteke legmagasabb épületében, az Eureka Tower 88 emeletes felhőkarcolójában. Szállás Melbourne-ben.

8. nap: Melbourne
Kirándulás a Great Ocean Road (Nagy Óceáni Út) mentén. Melbourne-től nyugatra az 1920-as években építettek egy több mint 200 km hosszú tengerparti utat, mely az ausztrálok szerint a világ legszebb autóútja. Bár ez valószínűleg túlzás, mindenképpen nagy élményt jelent az utazás ezen a pano¬rámaúton (gyönyörű tájak, látványos tengeröblök, rengeteg szörfös, hangulatos üdülővárosok, szép villák). Szeren¬csés esetben útközben szabadon élő koalákat és kengurukat is láthatunk. Az út egy szakasza az Otway Nemzeti Parkon vezet keresztül (mérsékelt égövi esőerdő). A kirándulás csúcspontját a „Tizenkét Apostol” megtekintése jelenti. Ezek a hatalmas part menti sziklatömbök több mint 60 méter magasra emelkednek ki az örvénylő óceánból. Szállás Melbourne-ben.

9. nap: Melbourne – Cairns
Reggeli után repülés Cairnsbe. Délután ismerkedés a várossal, szabadidő, pihenés. Szállás Cairnsben.

10. nap: Cairns – Nagy-korallzátony
Egész napos kirándulás katamaránnal a Nagy-korallzátonyhoz*. A korallzátonyok az élet legősibb formái, kb. 500 millió éves múltra tekintenek vissza. A világ legnagyobb zátonyrendszere kb. 2.000 km hosszúságban nyúlik el és a területe kb. 350.000 km². A gát külső széle és a szárazföld között több mint 2.000 sziget, és majdnem 3.000, különféle típusú zátony található. A természetvédelem alatt álló területen húsznál is kevesebb szigeten fogadnak turistákat. A mai hajókirándulásunk során, egy pontonszigeten kötünk ki, ahol az ebédünket is elfogyasztjuk. Itt még lehetőségünk lesz úszkálni, sznorkelezni vagy félig-merülő tengeralattjáróból megcsodálni a tenger élővilágát. Szállás Cairnsben.

11. nap: Kuranda – kirándulás az őserdőbe
Utazás nosztalgia panorámavonattal az őserdő szélén KURANDÁ-ba*. Az út során pompás kilátás nyílik a Sziklás Canyonra és a Stoney Creek vízesésre. A kis falu az 1960-as években még hippi-tanya volt, mára művészeti és kézműves központtá nőtte ki magát. Vásárlási lehetőség a kézműves piacokon és fakultatív programlehetőség a koala-, vagy a pillangó-, vagy a madárpark megtekintésére. Délután busszal visszajutás Cairnsbe. Szállás Cairnsben.

12. nap: Cairns – Kata Tjuta – Ayers Rock / Uluru
Reggeli után irány a repülőtér és utazás AYERS ROCK-ba. Az ULURU – KATA TJUTA NEMZETI PARK felkerült az UNESCO Világörökség listájára. Az egész térség az őslakók szent helye, amelyet 1985-ben vissza is adtak eredeti őslakos tulajdonosainak, a látnivalók pedig visszakapták hagyományos, régi nevüket. A bennszülöttek földterületként kölcsönadták az ausztrál kormánynak és az anangu törzzsel közösen működtetik a környék látnivalóihoz kapcsolódó turisztikai központokat, parkokat. A KATA TJUTA (Olga hegycsoport vagy „sok fej”) a titokzatos, 36 kupolájú szikladómjával és a közöttük húzódó völgyekkel, szurdokokkal együtt igazi természeti különlegességnek számít. Séta a Walpa-szoros szokatlan sziklaalakzataihoz. Az AYERS ROCK, vagy ősi nevén ULURU, bolygónk egyik legcsodálatosabb képződménye. Az ausztrál jelképek közül a leghamarabb felismerhető a sík, sivatagos tájból magasan kiemelkedő hatalmas, vörös monolit. A színpompás naplemente megtekintése után szállás Ayers Rockban.

13. nap: Ayers Rock – Sydney
Korai kelés után ismét az ULURU-hoz megyünk megcsodálni a napfelkeltét. A hatalmas monolit színskálája, amely a mélyvöröstől az eső utáni csillogó feketéig terjed, a napkeltekor és naplementekor látható leginkább. A látogatóközpont kiállítását is megtekinthetjük, vásárolhatunk az őslakók által készített dísztárgyakból vagy kényelmesebb sétát tehetünk a tanösvényein. Visszatérés a szállodába, reggeli. Transzfer a repülőtérre és utazás Sydneybe. Szállás.

14. nap: Blue Mountains – Featherdale Wildlife Park - Christchurch
Reggeli után elsőként látogatás a Sydney elővárosában található FEATHERDALE WILDLIFE PARK-ban*, amely az ausztrál program egyik meghatározó élménye lehet minden turista számára. A parkban őshonos állatok látványa is felejthetetlenné teszi az utazást (pl. kenguru, wombat, tasmán ördög, hangyász sün stb.). Továbbutazás a BLUE MOUNTAINS hegységbe*. A különleges szín a sűrű erdőből finoman párolgó eukaliptuszolajnak köszönhető. Az olajcseppeken megtörő napfény csodás színeket kölcsönöz a környezetnek, így az egész látóhatár egy festményhez hasonlítható. A mai program során a KÉK-HEGYSÉG NEMZETI PARK területén található különleges természeti képződményeket fedezzük fel. A terület annak ellenére, hogy alig 1.000 m magasságig emelkedik, az első telepesek számára átjárhatatlannak bizonyult. Az óriásnak tűnő sziklaformációk, a mély és szakadékos völgyek, a magasról lezúduló vízesések révén az ország „Grand Canyon” nak is szokták ezt a vidéket említeni. A legismertebb látnivalók nem maradhatnak ki a kirándulásunk során: „Három nővér” sziklaalakzat, Jamieson-völgy. Este repülés Új-Zélandra, Sydney – Christchurch útvonalon. Érkezés a későesti órákban. Szállás Christchurch-ben.

15. nap: Christchurch – Artúr-hágó
Reggelit kényelmesen fogyasztjuk el, hiszen későn feküdtünk le. (Vagy túl korán)? Mai napon egy különleges élményben lehet részünk. A repülőtér közelében található a Nemzetközi Antarktisz Központ*, amely bepillantás nyújt a 6. kontinens természeti értékeibe. Délután nyugatra vesszük az irányt. Utazás a látványos panorámaúton az Arthur-hágón keresztül a Tasmán-tenger partjára, Greymouthba. A nyugati part legnagyobb települését, és nem hivatalos fővárosát, 1865-ben, az aranyláz idején kezdték kiépíteni. Szállás.

16. nap: Pancake Rock – Ferenc József gleccser
Reggeli után egy újabb különleges természeti látnivalóhoz indulunk. A nyugati part e szakaszának legnépszerűbb látványosságai a Punakaiki partját szegélyező, palacsintatortához hasonlítható „Pancake Rocks” (Palacsinta-szikla) bizarr sziklaformációi. Végül, időjárás függvényében, a Fox- vagy a Ferenc József-gleccserhez látogatunk. „Kevés olyan hely van a sártekénken, ahol a természet ily bőkezűen mérte a szépséget” (Balázs Dénes). A kb. 12 km hosszú gleccsert 1865-ben egy német geológus fedezte fel és nevezte el az Osztrák-Magyar Monarchia uralkodójáról. Szállás a gleccser közelében.

17. nap: Westland Nemzeti Park – Queenstown
Utazás a West Coast őserdein át a Haast hágóra, majd a jégkori Wanaka és Hawea tavak mentén QUEENSTOWN-ba. Délután, fakultatív program keretében, többféle lélegzetelállító élményben lehet részünk. Az új-zélandi kalandturizmus máig büszkén nevezi magát a világ adrenalin-központjának. A bungee jumping ősét a Vanuatu-szigeten űzték, ahol a bokájukra indákból készült köteleket kötve fatornyokból ugrottak le a bátor vállalkozók. A motorcsónakozás szintén új-zélandi találmány. Napjainkban itt elsősorban az izgalmas vízi száguldáshoz használják. Queenstown a legnépszerűbb motorcsónakos helyek egyike, ahol a Shotover és a Kawarau folyókon kipróbálhatjuk ezt a nem mindennapi vizes kalandot. Szállás.

18. nap: Milford Sound
Kirándulás a fenséges látványt nyújtó MILFORD SOUND-hoz. Völgyének arculatát a hegyekből lefelé haladó hatalmas gleccserek alakították ki. Útközben rövid pihenő a TE ANAU TÓ-nál. Továbbutazás a mérsékelt égövi esőerdőkön, a Homer hágó alagútján át, bolygónk egyik legfestőibb fjordjához, melyet a világ legnagyobb, toronyként magasodó tengeri sziklái szegélyeznek. A Mitre Peak – a legmagasabb – úgy emelkedik a szoros sötét vize fölé, akár egy óriás őrszem. Hajózás a fjordban*, majd délután visszatérés QUEENSTOWN-ba rövid városnézés következik. Szállás Queenstownban.

19. nap: Queenstown – Auckland – Waitomo barlangok – Rotorua
Reggeli órákban repülés Auckland-be, onnan továbbutazás busszal ROTORUA-ba. Útközben megálló a WAITOMO BARLANGOKNÁL*, melyek különlegessége a barlang plafonjáról csüngő világító lárvák sokasága. ROTORUA-t két fontos tényező tette az ország egyik legfontosabb turisztikai központjává: a természeti környezete, gejzírjei és a maori kultúra aktív újjászületése. Este táncos, énekes műsorral egybekötött vacsorán ismerkedhetünk meg a helyi folklór hagyományokkal. Szállás Rotoruában.

20. nap: Rotorua –– Auckland
A délelőttöt ROTORUÁ-ban töltjük. A  TE PUIA* Maori Iparművészeti Központban sajátítják el a fiatal maorik a hagyományos faragás és szövés mesterségének fortélyait, melybe vendégeink is bepillantást nyernek. Látogatás AGRODOME-ban*, ahol megtudhatjuk, hogy vált a juh és a gyapjú Új-Zéland első számú export cikkévé, valamint egy juhászkutya bemutatót is láthatunk. Továbbutazás Auckland felé, szállás.

21. nap: Auckland – Dubaj
AUCKLAND különleges és szerencsés földrajzi fekvésének is köszönheti zsúfoltságát. A települést vulkáni kúpok sora szegélyezi, szirtes partján öblök és strandok tucatjai biztosítják a tengeri kapcsolatot és a jachtoktól hemzsegő kikötő is meghatározó látkép. Félnapos városnézés az Északi-sziget metropoliszában, a vitorlások városában: Victoria park, Westhaven kikötő stb. Fakultatív látogatás a déli félteke legmagasabb épületébe, a Skytowerbe. Rövid szabadidő után transzfer a repülőtérre és búcsú az ötödik kontinenstől. Hazautazás. Éjszaka a repülőn.

22. nap: Dubaj – Budapest
Dubaji átszállást követően érkezés Budapestre a déli órákban.

UNESCO Világörökségek:
Ausztrália:
- Nagy-korallzátony
- Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Park
- Greater Blue Mountains Övezet
Új-Zéland:
- Te Wahipounamu Nemzeti Parkok


Teljes ár: 2.795.900,- Ft (2.345.900,- Ft + 450.000,- Ft repülőtéri illetékek, csomagdíj, belföldi repülőjegyek)
Egyágyas felár: 605.000,- Ft

Az árfolyamot 1 USD = 440 Ft-ig biztosítjuk.

Minimum utaslétszám: 20 fő

Garanciafelár: 15 - 19 fő esetén 520 USD

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás díja: 2,5%

A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Fakultatív programok: (tájékoztató jellegű árak)
Melbourne Eureka Tower: 30,- AUD
Nagy-korallzátony
- sznorkelezés vezetővel: kb. 75,- AUD
- 10 perc helikopterrepülés: kb. 200 AUD
- Scuba Doo egyszemélyes tengeralattjáró, kb. 20 perc: 185,- AUD
Kuranda Wildlife Experience: 20,- AUD / tematikus park
Motorcsónakos száguldás: kb.140,- NZD
Auckland Skytower: kb. 40,- NZD

Csoportos belépőjegy csomag: 880,- USD ( nem megbontható, előre, irodánkban fizetendő, 2023.01.04-ig.)

Szervízdíj / borravaló: 100,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Vízumok:
Ausztrália: szükséges (díjmentes), ha irodánk végzi az elektronikus ügyintézést, annak díja: 3.500,- Ft
Új-Zéland: vízummentes, de bevezetésre került ún. online regisztrációs díj és környezetvédelmi adó + ügyintézési díj: 19.000,- Ft

További információ:

Autóbusz ülésrend: az előleg Haris Travel Club számlájára, pénztárába történő beérkezésének sorrendjében (ún. „Fizetési sorrend”) választhatnak a helyszínen ülőhelyet! Az együtt befizető utastársak, házaspárok, hozzátartozók egymás mellé üljenek az autóbuszon is, valamint személyenként csak egy ülőhelyet foglalhatnak el!


A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

 

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!