Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Nagy Borneó körutazás látogatással Kuala Lumpurban és Szingapúrban

Indonézia, Borneó, Bornei
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
Csoportos körutazás tengerparti pihenéssel


Jelentkezés lezárva!


Igazi csemege a természet szerelmeseinek borneói körutazásunk! Hajózzanak velünk a dzsungel mélyére, látogassanak el félig vadon élő orangutánok közé, tengeri teknősök fészekrakó szigetére, fehérhomokos tengerpartokra! A kulturális élményekről Kuching és Kuala Lumpur metropolisza gondoskodnak majd!

Dátum: 2020. március 31-április 13.
Időtartam:
14 nap/11 éj
Utazás:
Menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő: Kb. 13 óra
Elhelyezés: 3 és 4 csillagos szállodákban, lodge-okban
Ellátás: reggeli, 8 ebéd, 4 vacsora
Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám: 20 fő

 Nagy Borneó körutazás látogatással Kuala Lumpurban ajánlatunk programleírása

1-2. nap: Kuala Lumpur

Elutazás Budapestről az délutáni órákban, utazás dohai átszállással Kuala Lumpurba, éjszaka a repülőn. Érkezés helyi idő szerint másnap délután, transzfer a szállodába, szabad program, akklimatizálódás. Szállás Kuala Lumpurban (1 éj).


3. nap: Kuala Lumpur, Batu-barlangok

Délelőtt félnapos városnézés alatt fedezzük fel az új és a régi Kuala Lumpur szépségeit: a Petronas ikertornyokat, a Királyi Palotát, a Thean Hou templomot, a régi Jamek mecsetet és a modern Nemzeti mecsetet, a Nemzeti Emlékművet és a Függetlenség teret. Látogatás a híres hindu templomoknál, amelyek a Batu barlangok mélyén épültek. Murugan hindu isten hatalmas szobra mellett 272 lépcsőfokon felmászva lehet elérni a barlangokat, útközben vidám pillanatokat szereznek majd a lépcsőkön játszadozó majomcsapatok. A programok között elfogyasztjuk első közös ebédünket. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Borneó szigetére. Vacsora és szállás Sandakanban (1 éj).


4. nap: Selingan sziget

Délelőtt Selinganra, a tengeri teknősök szinte érintetlen szigetére hajózunk. Ebéd a szigeten, majd szabad program, fürdés, sznorkelezés, napozás a gyönyörű tengerparton. A sziget a Teknős Nemzeti Parkhoz tartozik, levesteknősök és cserepesteknősök kedvelt fészkelő helye. Vacsora után megfigyelhetjük a tojást lerakó teknősöket, és ha szerencsénk van, annak is szemtanúi lehetünk, ahogy a tojásból kikelt kisteknősök útnak indulnak a tengerbe. Szállás a szigeten, egyszerű bungalókban (1 éj).


5. nap: Sepilok, Sukau

Kora reggel visszahajózunk Sandakanba, reggeli a kikötőben. Délelőtt látogatás a Sepilok Orángután Rehabilitációs Központban, ahol az egykor fogva tartott orangutánoknak segítenek visszailleszkedni a természetes élőhelyükbe. Megfigyelhetjük a félig vadon élő állatok etetését és sétálhatunk egyet a trópusi erdőben. A programot követően transzfer Sandakan kikötőjébe, ahonnan délben útnak indulunk Sukau faluba. Hajózás a Kinabatangan-folyón a Sulu tengertől mangrove erdőkön keresztül a dzsungel mélyén fekvő lodge-ig, ebéd út közben. Az út során nagy eséllyel láthatunk nagyorrú és más majmokat, de gazdag a környék madárvilága is. Bejelentkezés a Kinabatangan Riverside Lodge-ba, majd késő délután újabb hajókirándulásra indulunk a Menanggul folyón. Vacsora és szállás a lodge-ban (1 éj).


6. nap: Gomantong-barlang, Poring


Reggel elutazunk a Gomantong barlanghoz, ami több millió denevér és fecske otthona, a híres kínai ínyencséghez, a madárfészek leveshez is innen gyűjtik a fecskefészkeket. Továbbutazás a Poring környékén kiépített, úgynevezett canopy trek-hez, ami 40 m magasan a fák lomboronájában kiépített pallók és függőhidak sorozata, út közben ebéd. Relaxálhatnak a számos forró vizű forrásnál, majd transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Ranau környékén (1 éj).


7. nap: Kinabalu Nemzeti Park


A napot az UNESCO Világörökség részét képező Kinabalu Nemzeti Parkban, a Mount Kinabalu lábánál kezdjük. A Kinabalu Dél-Kelet Ázsia egyik legmagasabb csúcsa. Ismerkedés a nemzeti park különleges állat és növényvilágával a kb. 1,5 órás séta során, majd ebéd egy helyi étteremben. Továbbutazás Kota Kinabaluba, Sabah állam fővárosába kora délután. Transzfer a kikötőbe, ahol hajóra szállunk és a közeli Gaya szigetére utazunk. Szállás a szigeten (3 éj).


8-9. nap: Gaya szigete

Egész napos kikapcsolódás a Tunku Abdul Rahman Tengeri Nemzeti Parkhoz tartozó szigeten. Mesés, fehér homokos tengerpart, kristálytiszta víz, sűrű dzsungel jellemzi a szigetet, lehetőség nyílik majd snorkelezésre, kajakozásra, túrázásra is.


10. nap: Kuching

Délelőtt kijelentkezés a szállodából, visszahajózás Kota Kinabaluba. Transzfer a repülőtérre, délután elutazás Sarawak tartomány fővárosába, Kuching-ba, érkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába (3 éj).


11. nap: Kuching

Délelőtt a közeli Anah Rais faluba látogatunk, itt a nagyon jó állapotban fennmaradt, úgynevezett „hosszú házat” tekinthetik meg, ami több tucat család lakóhelye. Ismerkedés a helyi törzsek életmódjával, kultúrájával. Csomagolt ebédünket út közben fogyasztjuk el, majd délután városnézés Borneó legérdekesebb városában, Kuching-ban. Séta a folyóparton, a kínai negyedben, megtekintjük a Macska-emlékművet (a Kuching szó jelentése malájul macska), a Tua Pek Kong kínai templomot, az óváros piacait és a híres Sarawak múzeumot.


12. nap: Bako Nemzeti Park

A mai napon a különleges szépségű Bako Nemzeti Parkba teszünk kirándulást, a kis félszigeten elterülő parkot csónakkal közelítjük meg. Hatalmas sziklákkal tarkított homokos öblök, sűrű dzsungelek, mangroveerdők jellemzik a tájat, a park leghíresebb lakója pedig a bizarr külsejű nagyorrú majom. Különböző nehézségi szintű sétautakon haladhatnak végig az esőerdőben, kirándulhatnak elszigetelt kis tengerpartokra, a program során csomagolt ebédet biztosítunk.


13-14. nap: Kuala Lumpur, utazás Budapestre

Korai reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás Kuala Lumpurba. Búcsúebédünket követően délután lehetőség nyílik egy utolsót barangolni a maláj fővárosban és beszerezni az utolsó szuveníreket. Koraeste transzfer a repülőtérre, elutazás dohai átszállással, éjszaka a repülőn. Érkezés Budapestre másnap a kora reggeli órákban.


A programok sorrendje változhat!

A részvételi díj tartalma: repülőjegyek, szállás 11 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték kb. 159 000 Ft/fő, borravalók (helyszínen fizetendő, kb. 45 USD/fő), utasbiztosítás.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!