Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Dél-Vietnám és Kambodzsa felfedezése, thaiföldi trópusi pihenéssel 2024

Vietnám, Körutazás Vietnámban, Körutazás Vietnámban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
 
Csoportos körutazás tengerparti pihenéssel
 
Dél-Vietnam kellemes klímával és izgalmas látnivalókkal várja Önöket januárban: hajózás a Mekong-deltán, Saigon felfedezése, séta Hoi An bájos városkájában és Hue császári emlékei között! Az Angkorban tett látogatás mindig feledhetetlen élmény csak úgy, mint a pihenés a thaiföldi Koh Chang meseszép partjain!
 

Megtelt!

 

Dátum: 2024. január 16-31.
Időtartam:
16 nap/13 éj
Utazás: Menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő:  kb. 13 óra
Elhelyezés: 3 és 4 csillagos szállodákban
Ellátás 13 reggeli, 2 ebéd
Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám: 20 fő

 

Dél-Vietnám és Kambodzsa felfedezése, thaiföldi trópusi pihenéssel ajánlatunk programleírása

1-2. nap: Saigon

Elutazás Budapestről a délutáni órákban dohai átszállással Ho Chi Minh városba, éjszaka a repülőgépen. Másnap helyi idő szerint kora délután megérkezünk az egykori Saigonba, transzfer a szállodába, szabad program, akklimatizálódás. A vacsorát a Saigon-folyón hajózva fogyasztjuk el. Szállás Ho Chi Minh városban (2 éj).

 

3. nap: Mekong-delta

Egész napos kirándulás a Mekong-deltába, a festői Ben Tre tartományba, ahol hajóra szállunk és a Chet Say folyón (a Mekong-folyó egyik ága) hajózva ismerkedünk a helyiek mindennapi életével, látogatás egy kókuszdió feldolgozó üzemnél, ahol megkóstolhatjuk a friss kókuszt is. Séta egy helyi faluban, majd utazás rizsföldek és farmok között egy helyi étterembe, ahol az ebéd során helyi specialitásokkal ismerkedünk. Délután hajókázás a csatornákon, majd visszautazás Saigonba.

 

4. nap: Cu Chi alagutak, Saigon

Délelőtt kirándulás a Cu Chi alagútrendszerhez. A falu és Saigon közötti 200 kilométernyi alagút erődként és búvóhelyként szolgált a vietnami háború alatt. 3-4 méter mélyen a föld alatt irodák, konyhák, tárgyalótermek, fegyverraktárak hálózatát fedezhetjük fel. Délután ismerkedés az egykori Saigon látnivalóival, megtekintjük a főposta épületét, az Újraegyesítés palotáját, a Notre Dame katedrálist, a Jáde pagodát és a Ben Thanh piacra is ellátogatunk. A városnézést követően transzfer a repülőtérre, elutazás Hue városába. Szállás Huéban (2 éj).

 

5. nap: Hue

Egész napos városnézés Hue ősi császári városában, látogatás az UNESCO Világörökség részeként számon tartott császári Citadellánál, a hatalmas komplexumot a pekingi Tiltott város mintájára építették. A fő látnivalók az impozáns Ngo Mon kapu, a Dien Tho palota és a Thai Hoa palota. Délután hajókirándulás a Parfüm-folyón a Hét Történet Pagodájához, majd látogatás Tu Duc uralkodó síremlékénél, Hue egyik legszebb látnivalójánál. Pavilonok, templomok, oltárok között, a tóparton sétálva ismerkedünk a hagyományos vietnami művészet és építészet példájaként is emlegetett komplexummal.

 

6. nap: Danang, Hoi An

Reggel elutazás a Hai Van hágón keresztül Danangba. Érkezés után látogatás a Cham múzeumban és a Márvány hegyeknél, majd transzfer Hoi An festői városába, a délkelet-ázsiai régió egykori legfontosabb kereskedelmi központjába. Délután gyalogos városnézés, séta a hangulatos óvárosban, láthatjuk a régi kereskedőházakat, ellátogatunk a 400 éves japán fedett hídhoz, a Phuoc Kien pagodához, a naplementét pedig a Thu Bon folyón hajózva tekintjük meg. Szállás Hoi Anban (1 éj).

 

7. nap: My Son

Délelőtt látogatás a közelben fekvő My Son romjainál. Az egykori Champa Királyság vallási központjának maradványai festői látványt nyújtanak a gyönyörű zöld környezetben. Délután transzfer Danang repülőterére, elutazás Kambodzsába, Siem Reap városába. Transzfer a szállodába, este szabad program, ismerkedés a hangulatos városkával. Szállás Siem Reap-ben (3 éj).

 

8. nap: Angkor

Ma egész napos felfedezőútra indulunk Angkor fenséges romvárosába, ami egész Délkelet-Ázsia egyik legfontosabb látnivalója. Délelőtt barangolás Angkor Thom ősi városában, a Bayon templomban és az Elefánt terasz kőelefántjainál, délután pedig a legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt Angkor Wat templomhoz látogatunk, a Kambodzsa jelképévé vált épület a khmer építészet csúcspontja. A napot a vadregényes Ta Prohm templomban zárjuk.

 

9. nap: Tonle Sap tó és Banteay Srei

Délelőtt hajókirándulásra indulunk a Tonle Sap tóhoz, Délkelet-Ázsia legnagyobb édesvizű tavához. Kompong Kleang kikötőjében hajóra szállunk és ellátogatunk egy helyi faluba, ahol a házak a víz felett, cölöpökre épültek. Látogatás a falu egyik legszebb házában, ahol a piknikebédünket fogyaszthatjuk el és megismerkedünk a generációk óta a tavon élő halászok mindennapi életével.  Délután Banteay Srei templomához látogatunk, útközben pedig rövid kitérőt teszünk az Akna múzeumba, amely Kambodzsa történelmének egy szomorú időszakába, a vörös khmerek uralmának idejébe enged betekintést. Banteay Srei gyönyörű, rózsaszín homokkő templománál töltjük a délután fennmaradó részét. A Nők citadellájának is nevezett templom az Angkor komplexum egy kisebb temploma, de részletesen kidolgozott faragványai, domborművei révén az egyik legdíszesebb, igazi ékszerdoboz.

 

10. nap: Koh Chang

Reggel transzfer a thai határhoz, majd utazás busszal és komppal Koh Chang szigetére, ahová estefelé érkezünk meg. Thaiföld egyik legszebb szigete kevésbé kiépített, mint a közismert Phuket és Samui, éppen ez adja a báját. Érintetlen természet, festői hegycsúcsok, vízesések és fehérhomokos tengerpartok sora várja itt az elsősorban nyugodt pihenést kedvelő utazókat. Szállás a tengerparti szállodában (5 éj).

 

11-14. nap: Koh Chang

Kikapcsolódás Koh Chang csodás tengerpartján.

 

15-16. nap: utazás Budapestre

Délelőtt búcsút veszünk Koh Chang szigetétől és elutazunk Bangkokba (kb. 6 órás buszút). Transzfer a repülőtérre, este elutazás dohai átszállással Budapestre, érkezés másnap a reggeli órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (1,4%)                                          1 039 900               2                      2 079 800
 
Repülőtéri illeték kb.                                                               179 000              2                          358 000  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                     2 437 800  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 179 000 Ft, szállás 13 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: kambodzsai vízum (helyszínen fizetendő, kb. 30 USD/fő), vietnami vízum és vízumügyintézés díja: 20 000 Ft/fő, szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 20 USD/fő), utasbiztosítás.

 

További árak:

egyágyas felár: 250 000 Ft/fő
felnőtt pótágyon: 1 029 900 Ft/fő

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!