Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Szilveszteri Nagy Srí Lanka körutazás Maldív - szigeteki pihenéssel

Sri Lanka, Körutazás Sri Lankán , Körutazás Sri Lankán
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

 

Ősi emlékművek, tengerpartok, fűszerek, nemzeti parkok, elefántok, teaültetvények izgalmas egyvelege Sri Lanka, ismerjék meg a sziget csodáit körutazásunkon, majd lazítsanak a meseszép Maldív-szigeteken!

Megtelt!


Dátum 2022. december 30.- 2023. január 10.

Időtartam 12 nap / 10 éj
Utazás Menetrendszerinti repülőjáratokkal
Repülési idő Kb. 10 óra
Elhelyezés 4 csillagos szállodákban
Ellátás 6 éj félpanzió, 4 éj premium all inclusive a Maldív-szigeteken
Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám 20 fő

Szilveszteri Nagy Srí Lanka körutazás Maldív - szigeteki pihenéssel ajánlatunk programleírása

 

1-2. nap: Colombo

Elutazás Budapestről a délutáni órákban dubaji átszállással Colombóba, éjszaka a repülőn. Érkezés helyi idő szerint másnap reggel Colombo repülőterére, rövid panorámás városnézés, majd transzfer a szállodába. A nap hátralévő részét az utazás fáradalmainak kipihenésére szánjuk, de akinek van energiája, csatlakozhat egy városi sétára is. Szállás Colombóban (1 éj), ünnepi vacsora és éjféli koccintás a szállodában.

 

3. nap: Pinnawala

Délelőtt elutazás a sziget belseje felé, az utazás alatt jellegzetes ceyloni tájban gyönyörködhetünk: rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények váltják egymást. Útközben látogatás Pinnawala-ban, az elefántárvaházban, amit az elárvult, sebesült, beteg elefántok megmentésére hoztak létre. Hatalmas élmény végignézni az elefántcsorda frissítő fürdőzését a közeli folyóban. Szállás Sigiriya környékén (2 éj).

 

4. nap: Sigiriya, Polonnaruwa

Reggel a Sigiriya szikla meghódítására indulunk. A híres sziklára Kasyapa király építtetett erődöt az 5. században. A vár romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát, a szikláról pedig csodálatos kilátás nyílik a környező szavannás tájra. Továbbutazás Polonnaruwa-ba, mely a 11-12. században volt a szingaléz birodalom virágzó fővárosa. Az UNESCO Világörökséghez tartozó romváros területén sztúpák, Buddha szobrok, hindu domborművek között sétálhatunk. A fő látnivalók: a Galviharaya kőtemplom lenyűgöző Buddha szobrai, a Nissankamalla tanácsterem oszlopsorai és a Parakrama Samudraya tó.

 

5. nap: Dambulla, Matale, Kandy

Reggel Kandy felé utazunk, útközben látogatás Dambulla sziklatemplománál, a szobrokkal és festményekkel pazarul díszített barlangszentélyek a buddhizmus különböző korszakainak jellegzetes örökségei. A következő megállónk Matale, ahol látogatást teszünk egy fűszerkertben. Délután megérkezés Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába, a város kellemes természeti környezetben, hegyektől övezve, egy tó partján terül el. Látogatás a Fog Templomba, mely a leghíresebb buddhista zarándokhely a szigetországban és séta a város bazárjainak és piacának színes forgatagában. Este tradicionális show keretében ismerkedhetünk a szigetország zenéjével és kultúrájával. Vacsora és szállás Kandy-ben (1 éj).

 

6. nap: Peradeniya, teaültetvények, Nuwara Eliya

Délelőtt a gyönyörű Peradeniya botanikus kertben teszünk látogatást, amely a szingaléz királyok idején épült és a britek bővítették ki, majd utazás Nuwara Eliya-ba, útközben egy teaültetvény megtekintése. Az 1890 méter magasan fekvő Nuwara Eliya Sri Lanka egyik legfontosabb teatermelő vidéke. Az angol gyarmatosítók, mint ma a sziget tehetősebb lakossága, kikapcsolódni jártak ide, mivel itt a levegő mindig tiszta és hűvös. Felejthetetlen élményt nyújtanak az idevezető út csodálatos vízesései, hegyei. Szállás Nuwara Eliya-ban (1 éj).

 

7. nap: Udawalawe Nemzeti Park

Délelőtt utazás az elefántok birodalmába, az Udawalawe Nemzeti Parkba. Dzsipekbe szállunk és nagy valószínűséggel rövid időn belül már össze is találkozunk a parkban élő nagy elefántcsordák egyikével. A szafari program során vízibivalyokat, sakálokat és különböző fajtájú őzeket is láthatunk. Vacsora és szállás a nemzeti park környékén (1 éj).

 

8. nap: Galle

A mai napon továbbutazunk Galle városába. Az egykori déli főváros izgalmas elegye a holland gyarmati építészeti emlékek és a trópusi Sri Lanka egzotikus világának. A keleti fűszerek és a tenger felől fújó szél illata járja be az óceán által három oldalon körülvett erőd utcáit, ahol apró butikok, kávézók, éttermek színes kavalkádja fogadja a látogatót. Este transzfer a repülőtérre, elutazás a Maldív-szigetekre. Hajós transzfer a szállodába, érkezés az éjszakai órákban (4 éj).

 

9-11. nap: Maldív-szigetek

Szabad program, kikapcsolódás a szállodasziget fehérhomokos partjain.

 

12-13. nap: utazás Budapestre

Reggel búcsút intünk a Maldív-szigeteknek, hajós transzfer a repülőtérre, majd repülés Dubajba. Az átszállást követően érkezés Budapestre az esti órákban.

 

A programok sorrendje változhat. 

 

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (1,4%)                                           1 439 900               2                     2 879 800
 
Repülőtéri illeték kb.                                                              159 000                 2                     318 000  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                      3 197 800  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 159 000 Ft/fő, szállás 10 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: vízum 26 000 Ft/fő, szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 40 USD/fő), utasbiztosítás.

 

További árak:

egyágyas felár: 555 000 Ft/fő

magasabb kategóriájú szoba felára a Maldív-szigeteken:

víz feletti villa (napfelkelte oldal): 292 000 Ft/fő kétágyas szobában, 589 000 Ft/fő egyágyas szobában

víz feletti villa (naplemente oldal): 343 000 Ft/fő kétágyas szobában, 698 000 Ft/fő egyágyas szobában

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A  csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!