Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Varázslatos Szicília

Olaszország, Körutazás Olaszországban, Körutazás Olaszországban
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
1. nap: Budapest-Catania
Elutazás menetrendszerinti járattal Cataniába, római átszállással. Esti érkezés után transzfer a Taormina környéki szállodába. Szobák elfoglalása.

2. nap: Alcantara völgy-Etna-Taormina
Délelőtt rövid megálló az Alcantara völgyében. A különös vulkáni képződmény igen sok embert ámulatba ejt, fotózás majd továbbutazás. A napjainkig is aktív vulkánhoz, az Etnához látogatunk. Pihenő a Silvestri kráternél, szabad program, az idegenvezetővel séta a „kialudt” kráterek között illetve szabad program és vásárlási lehetőség. Igény szerint a menedékháztól egyénileg fakultatív tovább lehet menni lifttel és helyi idegenvezetőkkel kb.3.000 méteres magasságig (Ár: 60 EUR/fő). Délután Taorminába utazunk. Városnézés Szicília legszebb kisvárosában. A város 204 méterre magasodik a Jón-tenger fölé. Barokk épületek, romantikus kis utcácskák, panorámás kertek és nyüzsgő élet fogadja a látogatókat. Visszaérkezés a szállodába a kora esti órákban.

3.nap: Siracusa-Catania
Kirándulás Siracusa városába. Cicero szerint ez volt a legnagyobb és a legszebb a görög városok közül. A régészeti park megtekintése helyi idegenvezetővel (Ár: 20 EUR/fő*) majd Ortigia barokk sziget-negyedének felkeresése. Délután érkezünk Catania-ba. Szicília egyik legjelentősebb városa, amit a nagy földrengés után barokk stílusban építettek újjá. Belvárosi sétánk során megtekintjük többek között a Dóm épületét, a jellegzetes lávakőből faragott Elefántos kutat, a római színházat, az Ursino kastélyt. Visszautazás a szállodába.

4. nap: Piazza Armerina – Enna - Agrigento
Reggeli után elindulunk Piazza Armerina-ba. Az itt található római villa minden luxust kielégített az akkori időkben. Majdnem minden szobát csodálatos mozaikok díszítenek, így nem véletlen került fel a világörökségi listára. (Ár: 20 EUR/fő*) Folytatjuk utunkat Enna hegytetőre épült, középkori városába. Séta, majd szabadidő, ebédelési lehetőség. Délután érkezünk Agrigento városába. A régészeti park és a páratlan Templomok Völgyének megtekintése helyi idegenvezetővel. (Ár: 20 EUR/fő*) Az ősi város déli részén, hét fölséges, dór stílusban épült görög templom látható. Mostani föltárt és fölújított állapotukban némelyikük a mai Görögország területén kívül eső legnagyobb és legjobban megőrzött ókori görög emlékek közé tartozik, a Világörökség része. Szállás elfoglalása Agrigento környékén.

5. nap: Scala dei Turchi – Corleone - Cefalu
Reggeli után a sziget egyik legkülönlegesebb látnivalójához és legszebb strandjához látogatunk. A Scala dei Turchi (Török lépcső) Szicília egyik páratlan természeti képződménye. A vakítóan fehér, több száz méter hosszú lépcsőzetes sziklafal lenyűgöző látványt nyújt a türkizkék tengerrel. Rövid séta a sziklafalon. Folytatjuk utunkat Corleone városába, ahol nem volt filmforgatás, viszont a Keresztapa c. könyv egyik helyszínéül szolgált. Séta a macskaköves utcák, történelmi templomok között. Kora este érkezünk Cefalu-ba, itt séta a Tirrén-tenger partján elterülő hangulatos, középkori városba. Homokos tengerpartja, és szűk kanyargós utcácskái miatt az egyik legkedveltebb nyaralóhely. Este szállás elfoglalása.

6. nap: Palermo-Monreale
Városnézés Palermo városában. A mai városkép jócskán tükrözi az elmúlt századok történelmét, de a modern üzletek, éttermek, jól megférnek a régiekkel. A temérdek látnivaló, a középkori utcácskák, házak mind-mind sétára, felfedezésre csábítanak. A Palazzo Normanni, Katedrális, San Giovanni degli Eremiti, Via Roma, Teatro Massimo stb. megtekintése után továbbutazás Monreale-ba, melynek pompás székesegyháza a jelképe. Este visszaérkezés a szállodába.

7. nap: Palermo – Budapest
Délelőtt transzfer a repülőtérre, búcsú Szicíliától. Hazaérkezés Budapestre a délutáni órákban.

Utazás: repülővel Szállás:*** szálloda Ellátás: félpanzió

Részvételi díj: 199.900,-Ft, Reptéri illeték: 49.900,-Ft
Feladott poggyász (20 kg): 27.700 Ft/fő
Egyágyas felár: 44.900,-Ft, Biztosítás: 3.990,-Ft Sztornó biztosítás: 1.5 %

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Alcantara: 13 EUR
Taormina/Görög színház: 10 EUR
Etna felvonóval: kb. 35 EUR
Etna 2600 méterig felvonóval, majd dzsippel helyi kísérővel: kb. 60 EUR
Palermo/Normann palota: 12 EUR
Királyi sírok-Katedrális: 3 EUR
Monreale: 9 EUR
Piazza Armerina/római villa: 20EUR/fő* tárlatvezetéssel (min. 20 fő esetén)
Agrigento/Templomok völgye: 20EUR/fő* tárlatvezetéssel (min. 20 fő esetén)
Siracusa: 20EUR/fő* tárlatvezetéssel (min. 20 fő esetén)



Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő, 1-2,5EUR/fő/éj!
A folyamatos bevezetésre kerülő idegenforgalmi adó összege régiótól/kategóriától függően változik.
Pontos információk indulás előtt az utastájékoztató anyagban kerülnek megadásra.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!