Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Ízes Itália-Bologna-Parma-Modena

Olaszország, Körutazás Olaszországban, Körutazás Olaszországban
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

1. nap: Budapest-Bologna
Reggel elutazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Úticélunk a Pó folyó és az Appeninek között fekvő Emilia Romagna tartománya lesz, ahol a látnivalók mellett gasztronómiai kalandozás is vár ránk. Kora este már a tartomány fővárosával ismerkedünk. Az összességében 40 kilométer hosszú árkádos utcasorok és a különleges hangulatú belváros, felejthetetlen élményt nyújt, nem véletlenül került fel az UNESCO Világörökségi listájára. Ma a Mercato della Piazzola nyüzsgő forgataga vár ránk. A Parco della Montagnola közelében találjuk Emilia híres piacát, mely már 1251 óta működik. Bologna környéki szállás elfoglalása az esti órákban.

2.nap: Parma-Langhirano-Bologna
Reggeli után utazás Parma városába, melynek történelmi központja szintén a Világörökség része. Városnézés a belvárosban, melynek fő nevezetessége a Dóm és a hozzá csatlakozó Keresztelőkápolna. A kupolát és a főhajót Correggio nagyszerű falfestményei ékesítik. Ezt követi a Hercegi Palota, a Színház és Toscanini szülőházának megtekintése. Szabadidőben a belvárosban a híres culatello és prosciutto crudo sonkát is megízlelhetik. Továbbutazás Langhirano városába. Útközben ismerkedés a parmezán készítés történetével, látogatás egy sajtkészítő műhelyben kóstolóval. Ezután megtekintjük a Castello di Torrechiara épületét. Késő délután utazás a tartomány fővárosába, ahol Európa legrégebbi egyeteme, a San Petronio székesegyház, Itália legstílusosabb gótikus építménye és a Santo Stefano Rotondo lesznek legfontosabb látnivalóink. A „Vörös város” vagy ahogy Bolognát a legtöbbször emlegetik „la dotta, la grassa, la rossa” (művelt, kövér, vörös) olaszos hangulatával garantáltan megdobogtatja majd a szívünket. A „téglavörös” város hírnevét ízletes ételeinek is köszönheti, hiszen a legtöbb étel, ami a világon az olasz konyha specialitásaként vált népszerűvé, Bologna városából származik. Visszautazás a szállásra az esti órákban.

3.nap: Modena-Maranello-Spilamberto
Reggeli után az autógyártás fellegvárába utazunk. Városnézés Modena hangulatos városközpontjában (Palazzo Ducale, San Geminiano Dóm, Ghirlandina torony), mely a Világörökség része. Szabadidő, vásárlási lehetőség Modena központjában vagy látogatás a híres Ferrari múzeumban Maranello városában. Délután Spilamberto kisvárosába utazunk, ahol megtekintjük a balzsamecet készítésének történetét bemutató múzeumot, kóstolóval. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

4.nap: Ferrara-Budapest
Délelőtt Ferrara városában teszünk egy rövid látogatást. Ferrara egyike annak a számos művészeti városnak, melyeket a ” Pó völgye fővárosai” néven tartanak számon. Ferrara érseki székhely és egyetemi város, az Esték idején jelentős kereskedelmi központ volt. Ennek az időszaknak az emlékei a város széles útjai, pompás reneszánsz palotái és a hatalom jelképe, a Castello. A vizes árokkal körülölelt várkastély és a Dóm tér nevezetességeink megtekintése után még vásárolhatunk a jellegzetes helyi specialitásból a Panpepato-ból, majd búcsú Emilia Romagna tartományától és hazautazás. Érkezés a késő esti órákban.
 
Beutazási feltételek: Szlovénia Olaszország
 
 
Utazás: autóbusszal    Szállás: *** szálloda     Ellátás: reggeli

Félpanzió: 17.000,-Ft/fő  Egyágyas felár: 21.000,-Ft/fő
Biztosítás: 2.280,-Ft/fő  Sztornó biztosítás: 2%
Kötelezően fizetendő audio-guide: 1.800,-Ft/fő

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről:
Parma / Dóm  2 EUR
Parma / Keresztelőlápolna  12 EUR
Parma / Farnese Színház 10 EUR
Langhirano / Castello di Torrechiara  5 EUR
Sajtkészítő műhely  10 EUR
Maranello/ Ferrari Múzeum  17 EUR
Saplimberto / Balzsamecet Múzeum EUR 

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz  Találkozó  05:00  Indulás  05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:10
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO  06:40
Balatonlelle-Marche  07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló  08:00

 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!