Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Puglia & Calabria varázsa tengerparti pihenéssel

Olaszország, Dél-Olaszország, Tropea/Capo Vaticano
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
1. nap: Budapest-Rimini
Találkozó a kora reggeli órákban a Déli Pályaudvarnál. Elutazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a Maribor-Ljubljana-Trieszt útvonalon. Szálláshely elfoglalása Rimini környékén az esti órákban.

2. nap: Gargano-Vieste-San Giovanni Rotondo
Reggeli a szállodában, majd folytatjuk utunkat Puglia tartománya felé, az olasz csizma sarkantyújával ismerkedünk. Délután már a Garganoi félszigeten haladunk át, mely szerpentines útjairól és az egykoron Európát borító őserdőség maradványairól nevezetek. A legkeletibb csücske felé haladva szemünk elé tárul a látvány, amit Horatius az ódáiban megénekelt.Megállunk Vieste középkori városában és kis kikötőjében, majd rövid fotószünettel érintjük a Pizzomunno sziklát, melynek romantikus történetét dalba is foglalták. Végig haladunk a legcsodálatosabb homokos partszakasz mellett, majd a Manfredoniai-öböl felöli panoráma útvonalon haladunk San Giovanni Rotondoba. A kora esti órákban érkezünk a városba, ahol Pio atya sírját és a kis templomot is megcsodáljuk, ahol az atya többek között fiatal papként gyóntatta Karol Wojtylát, és azt a jóslatot mondta neki, hogy „ Belőled fiam egyszer még pápa lesz”. Érkezés a szálláshelyre az esti órákban.
 
3. nap: Tremiti-szigetek
Ma az Adriai tenger gyöngyszemeinek felfedezésére indulunk. Korai reggelink után egésznapos fakultatív kirándulási lehetőség a mesés Tremiti-szigetekre. (Ár: 16.900 Ft/fő - jelentkezéskor fizetendő!) Termoli városából indul hajónk a Garganói félsziget közelében található festői Tremiti szigetcsoporthoz, mely öt szigetből áll: San Domino, San Nicola, Capraia, Pianosa és Cretaccio.  Hajókirándulásunk alkalmával kb. 50 perces hajózás után San Dominio szigetén kötünk ki. Szabadidő, majd áthajózunk San Nicola fehér szigetére, mely a szigetvilág központja. Az aprócska sziget 1600 méter hosszú, 450 méter széles, legnagyobb magassága 75 méter. S. Nicola szigete történelmi látnivalóinak köszönhetően minden bizonnyal a legérdekesebb a szigetek között : tornyok, lenyűgöző erődítmények, erődfal maradványok, templomok és a Santa Maria a Mare apátság is itt található. Szabadidő, fürdési lehetőség a szigeten illetve fakultatív 1 órás sétahajózási lehetőség a legszebb barlangok és a tengeri park felfedezésére a szigetvilágban. Hajókirándulásunk alkalmával megmártózhatunk a kristálytiszta öblökben és megismerhetjük Diomédész legendáját is. (Ára helyszínen fizetendő: 16EUR/fő) Visszautazás San Nicola szigetéről a délutáni órákban. Utazás Termoli városából a szállodába az esti órákban.  Video a szigetekről: www.youtube.com/watch?v=BaoBnJu_IQY
(Figyelem: Rossz időjárás esetén, amennyiben a kihajózás nem lehetséges Trani és Barletta városába kirándulunk!)

4. nap: Bari-Polignano a Mare-Alberobello
Jellegzetes pugliai tájakon, olajfa és narancsligetek mentén átutazva érkezünk meg Puglia fővárosába. Belvárosi séta Bari félszigetre épült óvárosában. (Katedrális , Szent Miklós-Bazilika) Látogatásunk alkalmával természetesen Szent Miklós püspök ereklyéit is megtekintjük, majd folytatjuk az utunkat, Polignano a Mare festői városába, mely számos költőt, művészt ihletett meg. A mészkő sziklára épült városka ihlette meg Modugno-t is, aki híres Volare című alkotását is itt írta. Belvárosi sétánk után a trullik fővárosába utazunk. A jellegzetes kúp formájú tetővel ellátott épület a pugliai táj elmaradhatatlan jellemzője. A Valle d’Itria különleges formájú, hófehér épületei szőlőföldek, olívaligetek mentén kísérik utunkat. Mai programunk utolsó állomásaként a tartomány gyöngyszemét az UNESCO által védett Alberobellot fedezzük fel. A különleges jellegű középkori utcákban vásárolhatnak a helyi kézművesek portékáiból, majd rövid séta a város ősi, történelmi központjában. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

5. nap: Cosenza-Tropea
Utazás a gyönyörű fehér homokos partok, festői kisvárosok világába. Calabria tartomány a "Csizma országának" legdélebbi tartománya számos látnivalóval várja a látogatókat. Vár a "csizma lábfejénél "elterülő mesés Calabria! És hogy mi vár itt ránk? Igazi dél-olasz hangulat, nyíltszívű, vendégszerető emberek, ízletes ételek, festői halászfalvak, és persze gyönyörű, homokos tengerpart. Utazásunk alkalmával megtudhatjuk mi is a „szegények kaviárja”, és a híres tartuffo történetét is megismerjük majd. Útközben látogatás a "Kálábria tartomány Athénjének" is gyakran emlegetett Cosenza hangulatos óvárosában. Rövid városnézés, majd folytatjuk utunkat a szállásra. Érkezés a Tropea városában található szállodába az esti órákban. (A 2 épületből álló szálloda a kikötővel szemben helyezkedik el, mindössze pár száz méterre a homokos tengerparttól, ahol strandszerviz is igénybe vehető. A szobák egyszerűen berendezettek, TV-vel, légkondicionálóval felszereltek, némelyik erkéllyel is rendelkezik. A szálloda elhelyezkedéséből adódóan Tropea városának jelképe a Santa Maria dell’Isola is könnyen elérhető egy kellemes séta során.)

6. nap: Pizzo
Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulási lehetőség. Délelőtt  utazás a Santa Eufemia öböl legnagyobb városába. Látogatás Pizzo festői városközpontjában. A fagyi városában szabadidőben megkóstolhatjuk majd az igazi Tartufo-t is, mely a régió specialitása. A hangulatos városközpontban még peperoncino múzeum is található. Pizzo szép templomai miatt és érdekes. Központjában a legfontosabb a Duomo di San Giorgio (1632) , de amit semmiképpen nem hagyhatunk ki ha erre járunk az a Pizzo városa előtt a tengerparton található Chiesetta di Piedigrotta. A kis templom épületét a sziklába vájva alakították ki. Az itt látható tufából kifaragott szobrokat Angelo és Alfonso Barone készítették. Városnézésünk után visszautazás a szálláshelyre. Délután szabad program, fürdési lehetőség a gyönyörű homokos tengerparton. (Ár: 20 EUR/fő)

7. nap: Stromboli-Lipari-Vulcano
Szabadprogram vagy fakultatív hajókirándulás a Lipari szigetekre, mely az UNESCO Világörökség része. Kihajózás Tropea kikötőjéből. Első megállónk a fortyogó Stromboli szigete. A kúp alakú sziget legmagasabb csúcsa 926 méter. Folytatjuk utunkat Lipari szigetére, ahol a belvárosban teszünk egy rövid sétát. Utolsó állomásunk Vulcano lesz, ahol megmártózhatunk az iszappal teli medencékben is. Strandolás, majd visszahajózás Tropea városába. (Ár: 16.900,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő!)

8. nap: Orte-Chianciano Terme
Reggeli után búcsút veszünk Calabria tartományától és megkezdjük utazásunkat észak felé. Lazio tartományában rövid megálló Orte hangulatos, sziklaszirtre épült városában, melyet három oldalról a Tiberis folyó ölel körbe. A védett völgyben több mint 200 éve termelik Olaszország egyik kedvelt ételét, az articsókát. A város szívében a Piazza della Libertà, valamint sikátorok és kis terek, virágos erkélyek fogadnak, valamint gyönyörű kilátás a környező vidékére. A több mint 3000 éves város földalatti járataiból is ízelítőt kapunk kívülről, de egy római korban víztározóvá alakított járatba is bepillantást nyerünk. Városnézésünk után utazás a toszkána tartományban található szállásra. Este a szálláshely elfoglalása Chianciano Terme városában.
 
9. nap: Chianciano Terme-Budapest
Reggeli a szállodában, majd hazautazás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Magyarországra. Késő esti érkezés Budapestre.

 

Utazás: autóbusszal, Szállás: *** szálloda, Ellátás: reggeli
 
Stromboli-Lipari-Vulcano hajókázás 16.900,- Ft/fő - jelentkezéskor fizetendő!
Tremiti szigetek hajókázás 16.900,-Ft/fő- jelentkezéskor fizetendő!
 
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Tremiti szigetek / kishajós kirándulás 16 EUR
Tropea Santa Maria dell’Isola 2 EUR
Pizzo / fak. program 20 EUR
Pizzo Piedigrotta 3 EUR
 
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő! 1-2 EUR/fő/éj
 
Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video-, vagy DVD, büfé 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!