Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Mágikus Mexikó - Aztékok és Maják földjén

Mexikó, Körutazás Mexicóban, Körutazás Mexicóban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
AZTÉKOK ÉS A MAJÁK FÖLDJÉN!

 

Utazás: Bp. – Mexikóváros / Cancun – Bp. útvonalon menetrend szerinti repülőgéppel, európai átszállással. Mexikóvárostól Cancunig légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli (esetenként büfé, ill. amerikai) és fakultatív félpanzió (körutazáson ebéd vagy vacsora programoktól függően a 2.naptól, illetve „ALL INCLUSIVE” ellátás a Cancun-i szállodában!).


1. nap: Budapest – Mexikóváros
Repülés Budapestről európai átszállással Mexikóvárosba. Érkezés az esti órákban, transzfer a szállodába. Szállás Mexikóvárosban.

2. nap: Mexikóváros
MEXIKÓVÁROS a világ egyik legnépesebb metropolisza. Egész napos városnézés a Mexikói-völgy lapos teknőjében elterülő hatalmas kiterjedésű városban: a főbb nevezetességek mellett az Antropológiai és Történeti Múzeum megtekintése. Szállás Mexikóvárosban.

3. nap: Teotihuacan – Puebla (190 km)
Irány TEOTICHUACAN, a Nap és a Hold Piramisok! Edzettebb Vendégeink meg is hódíthatják! A terület nevét („A hely, ahol az emberek istenekké válnak”) az aztékok adták az ókori metropolis romjainak, mert pompájáról arra következtettek, hogy királyok temetkezési helye lehetett, akik haláluk után istenekké váltak. A Sierra Madre hegyvonulatain keresztül érkezünk Pueblába. Szállás.

4. nap: Puebla – Veracruz (275 km)
Rövid városnézés a gyarmati stílusú PUEBLA-ban, amely az azonos nevű állam székhelye, több mint 2.000 m tengerszint feletti magasságban. A települést a XVI. században „Angyalok városának” tartották. Továbbutazás VERACRUZ-ba, melynek városi jellege, lakói, merőben eltérnek minden más mexikói városétól. Rövid városnézés után érkezés a szállodába. Szállás Veracruzban.

5. nap: Veracruz – Catemaco-tó – Chiapa de Corzo (565 km)
Továbbutazás Chiapas államba, útközben kirándulás a CATEMACO-tóhoz. A környéket „Veracruz állam Svájcának” is nevezik. Csónakázás után folytatjuk utunkat Chiapas állam felé. Szállás Chiapa de Corsóban.

6. nap: Chiapa de Corzo – El Sumidero-kanyon – San Cristobal de las Casas (150 km)
Utazás San Cristobalba. Útközben csónakkirándulás Közép-Amerika legszebb szakadékában, az EL SUMIDERO kanyonban. Innen lélegzetelállító út vezet San Cristobal de las Casas-ba. Rövid pihenésként CHAMULA és ZINACANTAN indián falvak megtekintése. San Cristobal de las Casas-ban rövid városnézés. Szállás.

7. nap: Agua Azul – Palenque (220 km)
Irány az ország legnagyobb vízesése, a trópusi AGUA AZUL vízesés. A fenséges látvány délelőtt és délután más-más színben pompázik. Továbbutazás a szálláshelyre, Palenquébe. Az elbűvölő fekvésű PALENQUE Mexikó egyik leggazdagabb régészeti lelőhelye. A Yucatán-félszigeten feltárt maja városok között elismerten a legszebb és legvonzóbb. Szállás.

8. nap: Palenque – Campeche (360 km)
Palenque régészeti területének megtekintése, majd utazás a mexikói-öböl partján elhelyezkedő koloniális városba, Campeche-be. Szállás.

9. nap: Campeche – Uxmal – Merida (250 km)
Látogatás a klasszikus maja városba, UXMAL-ba, melyet nevéből (maják nyelvén: „háromszor”) következtetve háromszor építhettek újjá, vagy három jelentős fejlődési korszak határozta meg a történelmét. A feltárt terület egyik legimpozánsabb, legmagasabb, legismertebb épülete a „Jövendőmondó piramisa” vagy más néven a „Varázsló temploma”. Délután érkezés MERIDA-ba. Városnézés a „Fehér Város”-ban, ahova az árkádos, mediterrán házak fehérsége és a rendezett utcák tisztasága sok turistát csalogat. Szállás Meridában.

10. nap: Merida – Chichen Itza – Cancun (325 km)
Utazás CHICHEN ITZA-ba. A település Yucatan állam leghíresebb ásatási területével büszkélkedhet (pl. Kukulkán Piramis, Labdapálya, Jaguár templom stb.). A romváros érdekessége, hogy két kultúra találkozott, illetve épült össze egymással: az ősi maja, valamint a tolték hódítás után keletkezett maja-tolték (más néven itzá-tolték). Továbbutazás a Karib-tenger partján található, világhírű üdülővárosba, CANCUN-ba, szállás.

11. nap: Cancun
Üdülés, pihenés a Karib-tenger partján, vagy félnapos fakultatív program: TULUM. Minden más maja várossal ellentétben az egykori település közvetlenül a tengerparton épült fel. Legjelentősebb épületei: az alászálló istenség temploma, a szél temploma, a freskók temploma. A belső várost egy, a tenger felé nyitott, őrtornyos városfal veszi körül. A legépebben megmaradt épületegyüttes (El Castillo) egy, a Karib-tenger fölé emelkedő 25 méter magas sziklán található. Szállás Cancunban.

12. nap: Cancun
Üdülés, pihenés a Karib-tenger partján, majd irány a repülőtér. Hazautazás az esti órákban, éjszaka a repülőn.

13. nap: Budapest
Érkezés Budapestre, európai átszállással a délutáni órákban, a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:
- Mexikóváros történelmi központja
- Teotihuacan
- Puebla történelmi központja
- Palenque prekolumbián emlékei
- Uxmal prekolumbián emlékei
- Chichen Itza prekolumbián emlékei

A változtatás jogát fenntartjuk!


Teljes ár: 927.500 Ft (779.000 Ft + 148.500 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Egyágyas felár: 179.800 Ft
Félpanziós felár: (8 főétkezés a körúton a 2.naptól + Cancunban „all inclusive” ellátás): 99.000,- Ft

Min.utaslétszám: 25 fő
Garancia felár: 20-24 fő résztvevő esetén 150 USD/fő a helyszínen fizetendő a szolgáltatónak.

Az árakat 1 USD = 420 Ft árfolyamig garantáljuk! 

A részvételi díj a belépőjegyek és a csónakkirándulás árát magában foglalja.

Fakultatív program a 11. napon (helyszínen fizetendő):
Félnapos kirándulás TULUM-ba kb. 80,- USD / fő (min. utaslétszám 10 fő)

Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 2,5 %.

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / Borravaló: 70,- USD.
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?mexiko

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!