Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Thaiföld - a Távol-Kelet varázsa III.

Thaiföld, Körutazás Thaiföldön, Körutazás Thaiföldön
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás
Utazás:

Menetrend szerinti repülőjáratokkal egyszeri átszállással Bangkokig és vissza. 
Thaiföldön és Kambodzsában légkondicionált autóbuszokat használunk.

Szállás

9 éjszaka Thaiföldön 4 csillagos szállodákban, 3 éjszaka Kambodzsában 5 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban (a szállodáknak van saját szabadtéri úszómedencéje, a szobákban légkondicionáló, műholdas tv, telefon, hűtőszekrény vagy minibár áll utasaink rendelkezésére). Az utolsó thaiföldi napon a déli órákban kell csak kiköltözni a szobákból.

Ellátás

Büféreggeli, a 3., az 5., a 6., a 8. és a 9. napon ebédet, a 14. napon vacsorát is kapnak a csoportok / fakultatív vacsora a 4. naptól.


1. nap:
Elutazás Budapestről egyszeri átszállással Bangkokba.

2. nap: Bangkok
Megérkezés után transzfer a szállodába (3 éj). Pihenés, szabadprogram.
Fakultatív program: Thai vacsora és klasszikus táncok
Vacsora egy thai étteremben jellegzetes thaiföldi ételekkel, közben pedig látványos jelmezekbe öltözött thai táncosok bemutatójában gyönyörködhetünk.
A fakultatív program ára: 9.900 Ft (garantált program).
Megjegyzés: A fakultatív programra való jelentkezéskor vegyék figyelembe, hogy a program késő estig tart (kb. 22 órakor érnek vissza a szállodába). Az időeltolódást nehezebben viselő utasoknak érdemesebb inkább ezen az estén a pihenést választani. Aki minden fakultatív programon részt vesz, annak az utazás az átlagosnál fárasztóbb lehet.

3. nap: Bangkok
Thaiföld fővárosa sokarcúságával, trópusi furcsaságaival, felejthetetlen műemlékeivel, egzotikumával óriási élmény az európaiak számára. A 7-8 órás városnézés során meglátogatjuk az Arany Buddha Templomot (5 és fél tonnás arany Buddha-szoborral), valamint a Fekvő Buddha Templomot és kolostort (46 méter hosszú fekvő Buddha-szoborral). A városnézés fénypontjai a Királyi Palota pompás épületegyüttese a Smaragd Buddha Templomával és a szemet gyönyörködtető Hajnal Temploma. Ebéd egy helyi étteremben.

4. nap: Damnoen Saduak úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom
Szabadprogram Bangkokban, pihenés a szállodában, illetve annak úszómedencéjénél.
Fakultatív program: Úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom
Egész napos autóbuszos kirándulás Bangkoktól nyugatra (kb. 12 órás program). Először a Damnoen Saduak úszó piacot látogatjuk meg, amely a leghíresebb úszó piac Thaiföldön, majd továbbutazás a Kwai folyóhoz, a burmai határ közelébe. A második világháború idején a japánok egy vasútvonalat építtettek itt az angol, ausztrál és más nemzetiségű hadifoglyaikkal. Az embertelen körülmények következtében több mint 100.000 ember vesztette életét a dzsungelben. A világhírű híd megtekintése, majd látogatás a katonatemetőben és az egykori fogolytábor helyén berendezett emlékmúzeumban. Visszaútban pihenő Nakhon Pathomban, a világ legnagyobb buddhista chedijénél.
A fakultatív program ára: 16.800 Ft (ebéddel) – garantált indulás.

5. nap: Bang Pa-In, Ayutthaya
Elutazás autóbusszal Bangkokból északi irányba, az ország belseje felé. Látogatás a XIX. század végén épült Bang Pa-In palotaegyüttesben, mely a thai királyok nyári rezidenciája volt (gyönyörű park). Továbbutazás Ayutthayába (UNESCO világörökség). Ez a város évszázadokon keresztül az egyik legjelentősebb ázsiai civilizáció központja volt, mígnem a burmaiak az 1760-as években kifosztották. A jó állapotban lévő romok a trópusi környezetben lenyűgöző hatást gyakorolnak a turistákra (templomok, kolostorok, Buddha-szobrok, kiserődök stb.). Ebéd egy helyi étteremben.
Továbbutazás északi irányba végtelen rizsföldeken keresztül. Szállás Phitsanulokban (1 éj).

6. nap: Phitsanulok, Sukhothai
Phitsanulok fő szenzációja a Wat Yai, a Nan folyó partján található XIV. században épült templom. Itt található a zarándokok ezreit vonzó, gyógyító Chinnarat Buddha, az egyik legnépszerűbb Buddha ábrázolás Thaiföldön.
Közép-thaiföldi kirándulásunk fő állomása Sukhothai romvárosa (UNESCO világörökség). A XIII. században virágzó Sukhothai királyság a thai történelem első nagy korszaka volt. Az aranykorként emlegetett első független Thai Királyság fővárosának maradványait tekinthetjük meg, melyet a XX. század közepéig dzsungel borított.
Ebéd egy helyi étteremben, majd délután visszautazás autóbusszal Bangkok irányába, szállás Ayutthayában (1 éj).

7. nap: Siem Reap (Kambodzsa)
Utazás autóbusszal Kambodzsába, érkezés Siem Reapba a délutáni órákban, a szállodai szobák elfoglalása (3 éj).
Siem Reap városa Angkor ősi romjai közelében található, az utóbbi időben szinte a semmiből nőtt ki, s vált nagyon fontos turistaközponttá. Ma már több száz szálloda, számtalan étterem, bár, kávézó, üzlet található a városban.

8. nap: Angkor Thom, úszó falu a Tonle Sap tavon
Angkor, a hatalmas Khmer Birodalom fővárosa a középkorban nagyobb volt bármelyik európai városnál. Aztán az 1400-as években a thai seregek feldúlták, Angkor elnéptelenedett, az egykor virágzó várost benőtte a dzsungel. A franciák fedezték fel ezt a csodát a XIX. század második felében, amely még romjaiban is lenyűgöző, a világon nagyon kevés történelmi emlék tesz ilyen benyomást a turistákra. Igazából egy kb. 200 négyzetkilométeres területen több tucat romterület van, ezek közül a legfontosabbakat tudjuk megmutatni utasainknak.
Délelőtti programunk Angkor Thom (magyarul: a Nagy Város) megtekintése. Az Angkor Thom-ot körbevevő városfal kerülete 12 kilométer, a fal magassága 8 méter. A legérdekesebb látnivalók a következők: a Leprás Király Terasza (végig szép domborművekkel), az Elefántok Terasza, a királyi palota komplexum a Phimeanakas templommal, a piramisszerű Baphuon templom és a fő látványosság, a Bayon szentély. Ez utóbbi különlegessége a számtalan torony, mindegyiknek a tetején 4-4 titokzatosan mosolygó arc (óriási kövekből kifaragva).
Ebéd egy helyi étteremben, majd a délutáni programunk során ökrösszekereken utazunk a Siem Reap közelében található Tonle Sap tóhoz, Délkelet-Ázsia legnagyobb tavához. A tó mentén rengeteg ember él csónakokra épített faházakban, viskókban. Egy ilyen úszó faluval ismerkedünk délután egy kis hajókirándulás keretében.
Az estét Siem Reapban töltjük, lehetőség lesz vásárlásra, nézelődésre a város kiváló piacán, ahol főleg a turisták számára kínálnak viszonylag jó minőségben termékeket (óriási árubőség, kedvező árak).

9. nap: Angkor Wat, Banteay Srei, Ta Prohm
Délelőtt az itteni legismertebb építmény, Angkor Wat megtekintésére kerül sor. Ez a XII. században épült szentély állítólag a világ legnagyobb vallásos építménye.
Ebéd egy helyi étteremben, majd délután először egy újabb Angkorhoz kapcsolódó látnivalóval ismerkedünk, a Banteay Srei (magyarul: a Szépség Citadellája) nevű komplexummal. Különlegessége a rengeteg szép domborműben, kőfaragásban rejlik, szokták nevezni a khmer művészet ékszerdobozának is. A nap zárásaként a sokak által legjobban kedvelt Ta Prohm romterületet látogatjuk meg. Valaha ez egy buddhista templomegyüttes volt, különlegessége abban áll, hogy az Angkort feltáró francia régészek itt a romokat meghagyták olyan állapotban, ahogy megtalálták. A dzsungel fái, a fák gyökerei átszövik az egész épületegyüttest.

10. nap: Angkor Eye
Délelőtt Siem Reap egyik legújabb nevezetességéről, a 2020-ban átadott Angkor Eye óriáskerékről csodálhatjuk meg annak egyedülálló panorámáját, hiszen a 85 méteres magasságból nemcsak a nyüzsgő város és a környező vidék, de még Angkor Wat építményei is láthatóak.
Ezt követően búcsú Kambodzsától, visszautazás autóbusszal Thaiföldre, szállás Pattayán, egy tengerparthoz közeli szállodában (4 éj).

11. nap: Pattaya, Nong Nooch trópusi kert
Pattaya nemcsak Thaiföldnek, de egész Ázsiának az egyik legnagyobb tengerpart melletti üdülőhelye. Egy kis ízelítő abból, amit a város kínál a turistáknak: kitűnő éttermek, szórakozóhelyek, olcsó piacok, légkondicionált bevásárlóközpontok, sportolási lehetőségek, rengeteg napfény, úszómedencék, kirándulási lehetőségek stb.
Félnapos kirándulás a Pattayától néhány kilométerre fekvő Nong Nooch trópusi kertbe, ahol a felejthetetlenül szép vegetáción kívül elefánt show és thai folklór bemutató (táncok, thai kardozás, thai box stb.) is szórakoztatja a látogatókat.
Fakultatív program: Alcazar show
Látványos revüműsor a híres transzvesztita együttes előadásában.
A fakultatív program ára: 8.200 Ft (garantált program).

12. nap: Pattaya, trópusi sziget
Szabadprogram Pattayán.
Lehetőség egész napos kirándulásra egy közeli trópusi szigetre, ahol tapasztalataink szerint általában a tenger vize tisztább, mint Pattayán, így ideálisabb tengeri fürdőzésre. A programra a helyszínen lehet jelentkezni és befizetni.

13. nap: Pattaya, Elefánt farm
Szabadprogram Pattayán.
Fakultatív program: Elefánt farm
Félnapos kirándulás egy közeli farmra, ahol lehetőség van egy kisebb túrára elefántháton, bemutatják a környék élővilágát egy rövid erdei séta keretében, majd ökörfogattal viszik vissza a látogatókat a farm központjába, az ebéd helyszínére.
A fakultatív program ára: 26.800 Ft (ebéddel) – garantált indulás.

14. nap: Pattaya, Thaiföld skanzenje
Szabadprogram Pattayán (délben kell csak elhagyni a szobákat).
A délutáni órákban Thaiföld skanzenjét látogatjuk meg. A Bangkok mellett fekvő épületegyüttes a világ egyik legnagyobb szabadtéri múzeuma. Az ország minden részéből hoztak ide épületeket, illetve Thaiföld legtöbb híres épületének másolatát is felépítették. A látogatók itt néhány óra alatt megismerkedhetnek szinte az egész ország építészeti kincseivel és néprajzával.
Vacsora egy helyi étteremben, majd transzfer a bangkoki repülőtérre, elutazás Thaiföldről.

15. nap:
Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
2. nap Fakultatív program:
9900
4. Nap Fakultatív program
16800
11. nap Fakultatív program:
8200
13. nap Fakultatív program:
26800

Időpont Teljes részvételi díj
2022. nov. 26 - dec. 10.  647.000 Ft + 66.800 Ft (reptéri ill.) = 713.800 Ft  

 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket a 30 kg-os feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a transzfereket, a helyi autóbuszos közlekedést, a felsorolt programokat a fakultatívok kivételével, a szükséges belépődíjakat, a 12 éjszakai szállást reggelivel, a 3., 5., 6., 8. és 9. napon ebédet, a 14. napon egy vacsorát, az útlemondási biztosítást, az irodánk idegenvezetőjét a budapesti indulástól a budapesti érkezésig és a helyi idegenvezetéseket. 

Vacsora felár:  74.900 Ft (10 bőséges vacsora a 4. naptól a 13. napig) 

Egyágyas felár: 167.000 Ft

Vízumdíj Kambodzsába: 12.000 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap

 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!