Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Karácsony a Monarchia tájain

Szlovénia, Körutazás Szlovéniában, Körutazás Szlovéniában
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
KARÁCSONY A MONARCHIA TÁJAIN

Szlovénia valóban a világ egyik legszebb országa, és itt van a szomszédban! Töltse velünk a karácsonyi ünnepeket az Adria partján, elegáns szállodában és vegyen részt a jobbnál-jobb programokon! Utunk során UNESCO Világörökségek nyomába eredünk Ljubljanában, látogatást teszünk a Bledi kastélyban – ahonnan a Bledi-tó lenyűgöző panorámája tárul elénk -, a Vogel-hegyen, 1.500 méteren ebédelünk, felfedezzük a legszebb tengerparti kisvárosokat és persze Postojnába is ellátogatunk, ahol varázslatos karácsonyi élményben lehet részünk! A cseppkőbarlangban valódi csodavilág elevenedik meg az ünnepi időszakban színészek, zenészek és különleges fényjátékok segítségével. Kihagyhatatlan! Ráadásként pedig hazafelé útba ejtjük a Pohorje-hegység egyik legújabb attrakcióját, a fantasztikus lombkoronasétányt, ahonnan elképesztő kilátás nyílik a környező hegyekre.

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: Portorožban, az elegáns Life Class szállodakomplexum **** épületének 2 ágyas, fürdőszoba / WC-s (TV) szobáiban. A szállodakomplexum fedett medencéinek használatát a részvételi díj tartalmazza!
Ellátás: félpanzió (büféreggeli és büfévacsora, 24-én karácsonyi ünnepi vacsora).

1. nap: Budapest – Ljubljana –Portorož (kb. 630 km)
Utazás rövid pihenővel LJUBLJANA-ba. Szlovénia fővárosa a „hidak városa”, ezer arcával kápráztat el bennünket. Óvásosának központját a Ljubljanica folyó szeli ketté, mindkét partján rengeteg kávézó, hangulatos étterem kínálja a friss és minőségi termékek széles választékát. A zegzugos utcákon a Monarchia patinás bája vesz körül bennünket, és magával ránt a századforduló világába. Városi sétánk során a „kötelező” látnivalók mellett izgalmas újdonságok nyomába eredünk: Jože Plečnik a 20. század legnagyobb hatású szlovén építésze - a két világháború közötti időszakban tökéletes ízléssel, az általa képviselt emberközpontú várostervezés szellemében alakította ki Ljubljana mai arculatát. Munkája elismeréseként tavaly a város 5 helyszíne is UNESCO világörökségi védelmet kapott, így természetesen ezekkel is megismerkedünk! A városnézést követően továbbutazás a tengerpartra. Vacsora és szállás Portorožban.

2. nap: Alpesi Szlovénia: Bled & Bohinj
Pihenés egyénileg vagy egész napos fakultatív kirándulás az Alpok varázslatos vidékére. Első megállónk BLED. Látogatást teszünk a Bledi várban, ahonnan elképesztő kilátás nyílik a Bledi-tóra és a tavat körülölelő hegyekre. A várlátogatást követően továbbutazunk BOHINJ-ba. A festői szépségű Bohinji-tó Szlovénia legnagyobb és talán legszebb tava, a Júliai-Alpok szívében egy hajdani gleccser vájta völgyben fekszik. Rövid sétát teszünk a tó partján, majd kabinos felvonóval meghódítjuk a Vogelt! A hegyen ebéddel várnak minket, majd miután kigyönyörködtük magunkat, elindulunk vissza a szállodába. Vacsora, szállás Portorožban.

3. nap: Koper és Piran városnéző séták
A mai napon felfedezzük a szlovén tengerpart legszebb városait (a program árát a részvételi díj tartalmazza!) KOPER, a szlovén Adria legnagyobb városa, legfontosabb kikötője, a régió kereskedelmi és gazdasági központja. A több mint félévezredes velencei uralom emlékét híven megidéző, szinte teljes egészében autómentes óvárosa megannyi meghitt terecskével, gótikus, reneszánsz palotával, nyüzsgő vagy csendes, szűk utcáival remek képet nyújt a dolgos tengerparti városról. PIRAN kétségkívül az Isztria legfestőibb városai közé tartozik, a rövidke szlovén tengerpart leghangulatosabb, nagymúltú települése. Óvárosa a velencei gótikus építészet gazdag tárháza, az egész Adria legjobb állapotban fennmaradt történelmi emlékeivel, számos látnivalóval, remek éttermekkel, hangulatos utcácskákkal, romantikus terekkel. Délután szabadidő, pihenés, este ünnepi vacsora a szálloda éttermében. Szállás Portorožban.

4. nap: Karácsonyi mesevilág Postojnában
Pihenés, vagy fakultatív kirándulás POSTOJNÁ-ba. Karácsony első napjára igazi ünnepi programmal készültünk! Szlovénia legvarázslatosabb karácsonyi eseményét a Postojnai cseppkőbarlangban rendezik meg minden évben, amihez a titokzatos föld alatti világ a lehető leggyönyörűbb hátteret biztosítja. A barlangban berendezett „élő betlehemi jászol” a világ egyik leglátványosabb karácsonyi élményét nyújtja immár 30 éve, a mesés föld alatti világban tett utazás felejthetetlen élmény mindenki számára. Több mint 150 helyi színész a kiváló zenészekkel együtt csodás karácsonyi előadással várja Önöket, mélyen a föld felszíne alatt: 16 bibliai jelenetet mutatnak be az 5 km hosszú turistaút mentén (ebből 4 km-t vonattal, 1 kilométert gyalog teszünk meg), melyet 2.100 színes égő világít meg. A 3 fogásos ebédet követően pedig megismerkedünk a világ legnagyobb barlangi várával! A közvetlenül a 123 méter magas sziklafalba épített Predjama vár a 13. században épült, gyakorlatilag áthatolhatatlannak számított, most viszont teljes karácsonyi díszbe öltöztetve várja a látogatókat. Vacsora, szállás a Portorožban.

5. nap: Rogla (Pohorje) – Budapest (kb. 630 km)
Reggeli után irány Szlovénia egyik legújabb és legizgalmasabb látványossága! A Maribortól nyugatra fekvő Pohorje-hegység szívében, az elsősorban télisportközpontjai miatt népszerű Rogla hegyen épült meg a látványos, több mint 1000 méter hosszú, 20 méter magasan a fenyőfák teteje közelében kanyargó lombkorona tanösvény. Az akadálymentes sétányon egy 37 m magas, többszintes, spirális járdán meghódítható kilátótoronyból vehetjük szemügyre az 1500 méteres átlagmagasságban hullámzó, csodás fenyvesekkel borított Pohorje-hegységet. A program után hazautazás rövid megállókkal, érkezés Budapestre az esti órákban.


Teljes ár: 168.600 Ft

Egyágyas felár: 58.200 Ft

Kedvezmény kétágyas szobában pótágyon (kinyitható kanapé): 14.000 Ft

Idegenforgalmi adó és regisztrációs díj: 15,- € (a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő)

Belépő az 5. napon: kb. 10,- € (a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő)

Fakultatív kirándulások - a kirándulásokra itthon kell jelentkezni és a forintos összegeket befizetni.

Alpesi Szlovénia - Bled & Bohinj belépőkkel és ebéddel 35.000 Ft + 11 EUR 
(az eurós összeg a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő)
Karácsonyi mesevilág Postojnában belépőkkel és ebéddel 28.000 Ft
A fakultatív programok ára minimum 20 utas jelentkezése esetén érvényes. 

Kalkulált útlemondási biztosítás: 2 %.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

A teljes ár minimum 35 főtől érvényes. 30-34 fős létszám esetén fizetendő felár: 15.400,- Ft / fő
Az árakat 1 EUR = 400 Ft árfolyamig garantáljuk.

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/szlovenia 

 

 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!