Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Fekete-erdő, Elzász és a Bódeni-tó

Franciaország, Körutazás Franciaországban, Körutazás Franciaországban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: középkategóriás szállodák / panziók 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

1. nap: Budapest – Tirol (kb. 900 km)
Utazás pihenőkkel Bécs – Salzburg útvonalon Tirol tartományba. Séta a bájos tiroli RATTENBERG-ben. Az egyetlen utcácskából álló óváros ódon házai, templomai kihagyhatatlan látnivalók! Vacsora, szállás Tirolban.

2. nap: Lindau – Meersburg – Oberprechtal (kb. 240 km)
Irány a Boden-tó partján fekvő LINDAU, a „sváb Velence”. Rövid séta a belvárosban (kikötő, a gótikus Szt. Péter templomban található id. Holbein freskói, a festett homlokzatú régi városháza). MEERSBURG romantikus település a tóparton, a „Bodeni-tavi vörös Burgundia városa”. A tópartot elhagyva, Singen – Villingen – Schwenningen útvonalon utazunk Fekete-erdei szálláshelyünkre. DONAUESCHINGEN-ben megkeressük azt a helyet, ahol a Breg és Brigach patak egyesül s már Duna néven folytatja útját „Európa kék szalagjaként” a Fekete-tenger felé. Vacsora, szállás Oberprechtalban.

3. nap: Freiburg – Colmar – Riquewihr (kb. 200 km)
Utazás FREIBURG-ba, a régi egyetemi és püspöki központba. Ismerkedés a főbb nevezetességekkel: a „bikavér színű” Kaufhaus, Sváb kapu, a fantasztikus gót székesegyház stb. Átkelve a Rajnán látogatás a „legelzászibb” városban, COLMAR-ban. Csónakból csodáljuk meg a „Kis Velence” favázás, ódon házait. Séta a középkori és reneszánsz épületek között. Elzászi utazásunk egyik leglátványosabb települése a favázas házairól híres, falakkal övezett, bájos RIQUEWHIR. Vacsora, szállás Oberprechtalban.

4. nap: Strasbourg – Hohkönigsburg (kb. 250 km)
Irány a franciaországi STRASBOURG, „Európa fővárosa”! Látnivalókban gazdag székesegyháza, zegzugos utcái, a hangulatos La Petite France-negyed (Kis Franciaország) sok turistát csalogatnak. Hajóról az Unió negyedét is megcsodáljuk. Elzász egyik legnépszerűbb látnivalója HOHKÖNIGSBURG, a közel 900 éve emelt sasfészek, urai között a Hohenstaufen és a Lotharingiai ház is megtalálható volt. 1633-ban a svédek pusztították el és II.Vilmos, az utolsó német császár építtette újjá. A középkori hangulatot árasztó várat a filmesek szívesen választják helyszínül, még a Gyűrűk urának készítőit is inspirálta! Vacsora, szállás Oberprechtalban.

5. nap: Triberg – Titisee – Glottertal (kb. 150 km)
A napot a Fekete-erdő vidékén töltjük. TRIBERG-ben található Németország legmagasabb vízesése (162 méter). Múzeumában a helyi népviselettel, a kakukkos órák eredetével, különleges zenélő szerkezetekkel ismerkedhetünk. Délben a világ legnagyobb kakukkos órajátékát is hallhatjuk, láthatjuk! Továbbutazás a Duna igazi eredetéhez, ahol a hatalmas folyam még csak kicsi csermelyként csordogál. Hajózás a Fekete-erdő tündéri tengerszemén, a TITISEE-n, melynek szépségét Szabó Lőrinc is megénekelte.

A napot a Fekete-erdő vidékén töltjük. TRIBERG-ben található Németország legmagasabb vízesése (162 méter). Múzeumában a helyi népviselettel, a kakukkos órák eredetével, különleges zenélő szerkezetekkel ismerkedhetünk. Délben a világ legnagyobb kakukkos órajátékát is hallhatjuk, láthatjuk! Továbbutazás a Duna igazi eredetéhez, ahol a hatalmas folyam még csak kicsi csermelyként csordogál. Hajózás a Fekete-erdő tündéri tengerszemén, a Titisee-n, melynek szépségét Szabó Lőrinc is megénekelte.Itt lesz lehetőségünk megkóstolni a Fekete-erdő gasztronómiai nevezetességeit, a sonkát és a híres tortát!  Természetesen nem maradhat ki a sorozatból ismert SCHWARZWALD klinika helyszíne sem a csodás fekvésű GLOTTERTAL-ban. Vacsora, szállás Oberprechtalban.

Természetesen nem maradhat ki a sorozatból ismert SCHWARZWALD klinika helyszíne sem a csodás fekvésű GLOTTERTAL-ban. Vacsora, szállás Oberprechtalban.

6. nap: Mainau – Reichenau – Konstanz – Tirol(kb. 300 km)
Utazás a BODEN-TÓ-hoz. MAINAU a virágok szigete, a pompás szín- és virág kavalkáddal (barokk kastély, botanikus kert). REICHENAU parányi szigetén a IX-X. századi Európa vallási- és kulturális központjaként híres Benedek-rendi kolostor működött. KONSTANZ a tópart legnagyobb és legjelentősebb városa. Itt tartották a XVI. Általános Zsinatot, amely Husz Jánost máglyára juttatta. Végül hajóval átkelünk a Boden-tavon! Vacsora, szállás Tirolban.

7. nap: Tirol – Budapest (kb. 850 km)
Hazautazás Salzburg – Bécs útvonalon rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre az esti órákban.


UNESCO Világörökségek:
- Strasbourg: La Petite France-negyed (Franciaország)
- Reichenau szigete (Németország)


Teljes ár: 218.800,- Ft

Egyágyas felár: 29.000,- Ft

A belépő- és hajójegy, valamint a fülhallgató ára: kb. 85,- €.

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 2 %.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?nemetorszag

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?franciaorszag

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!