Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Szilveszter a székelyeknél - Csíkrákos

Románia, Székelyföld, Székelyföld
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

 

Szilveszterezzen velünk Székelyföldön!
 
Indulás: 2023.12.29. Érkezés: 2024.01.02.


Csíkrákos: A falu Csíkszeredától 10 km-re északra a Rákos-patak mentén a Középcsíki-medence kijáratánál fekszik. A székelyek ősi gyülekezőhelye, itt Rákosmezején állapították meg a székely törvényeket László herceg jelenlétében.

Utazás: légkondicionált autóbusszal


Találkozó: 05.30-kor a Déli Pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalánál (a Mercure hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.

Felszállási lehetőségek: Budapest, Szolnok, Püspökladány, Cegléd, Karcag, Berettyóújfalu

Ellátás: félpanzió szilveszteri gálavacsorával


Szállás: faluturizmus keretein belül magánházaknál különbejáratú kétágyas szobákban fürdőszoba használattal.

 

Dec.29.: Budapest – 4-es főút – Ártánd (határállomás) – Nagyvárad (rövid séta a belvárosban) – Királyhágó – Kolozsvár – Torda – Szováta – Csíkrákos: vendégek fogadása kürtöskaláccsal és szilvapálinkával. Elszállásolás a csíkrákosi székely-magyar családoknál, majd vacsora a helyi fogadóban.

Dec.30.: Reggeli a fogadóban. Délelőtt bepillantunk egy igazi helyi disznóvágásra, kóstoló, majd séta a Bogát-hegyi kápolnához. Innen szánkókkal siklunk vissza, ahol már zsíros kenyérrel és forralt borral várnak minket. Majd egy kis kirándulásnak vesszük útját: Csíksomlyó (ferencesek kegytemploma, Csodatévő Szűz Mária-szobor, Jelenések-hegye) – Máréfalva (székelykapuk) – Csíkrákos: vacsora a fogadóban. Szállás Csíkrákoson.

Dec.31.: Reggeli a fogadóban. Délelőtt: Szejkefürdő (Orbán Balázs Kopjafás sírja) – Székelyudvarhely (Jézus szíve kápolna, Vasszékely szobor, Hősök parkja). Délután: pihenés, készülődés az esti programra. 19:00 órától hálaadási szentmise a csíkrákosi templomban, majd szilveszteri többfogásos vacsora és mulatság élőzene mellett egészen reggelig. Szállás Csíkrákoson.

Jan.01.: Ébredés után reggeli a fogadóban. Délelőtt pihenés, szabad program. Délután: „Védd meg a várad” várépítés, majd városnézés Csíkszeredán. Vacsora a fogadóban. Szállás Csíkrákoson.

Jan. 02.: Reggeli a fogadóban, majd búcsú Csíkrákostól. Csíkrákos – Korond (ismerkedés a székely fazekassággal, vásárlási lehetőség) – Nagyvárad – Ártánd (határállomás) – 4-es főút – Budapest. Érkezés az esti órákban.


Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, estebéd, többfogásos vacsora szilveszter éjszaka, idegenvezetés.

Az ár a belépőket nem tartalmazza. (Erre kb. 30 RON/fő szükséges.)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!