Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Herkulesfürdő-Kazán-szoros

Románia, Erdély, Körutazás Erdélyben
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
1. nap: Budapest-Temesvár-Déva
Reggeli indulás után Nagylaknál átlépjük a határt és Temesvárra érkezünk, ahol városnézés és szabad program keretében ismerkedünk a várossal. A város földrajzi fekvésének köszönhetően a történelem során stratégiai fontosságú hely volt. Kulturális és különösen az építészeti gazdagsága miatt "Kis Bécsnek" is nevezik. Látogatásunk alkalmával meglátogatjuk Dózsa György kivégzésének a helyszínét is.Emlékezünk az 1989-es forradalom áldozataira a belvárosi református és az ortodox Metropolitán templomban. Továbbutazás a Retyezát hegyvonulatival párhuzamosan, majd Dévára érkezünk, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

2. nap: Déva-Vajdahunyad-Herkulesfürdő 
Reggel meghódítjuk Déva várát, mely a Kőműves Kelemenről szóló balladából ismert. Ezt követően Vajdahunyadon a Hunyadiak gótikus várkastélyába látogatunk, melyet Mikszáth Kálmán „a várak királyának” nevezett. Az impozáns épület a régi Magyarország legszebb vára volt. Látogatásunk után rövid szabadidő, majd folytatjuk utazásunkat. A festői Vaskapu szoroson keresztül nekivágunk a hegyeknek, és megérkezünk a híres és csodás környezetben fekvő Herkulesfürdőre, mely a XIX. század végén a Monarchia egyik legelegánsabb fürdőhelye volt. Az európai hírű fürdőhely, a Mehadia és Cserna hegység által körülvett völgyben fekszik, a Kazán szorostól mindössze 25 km-re. A Cserna folyó völgyében levő melegforrásokat már a rómaiak is ismerték. Herkulesnek templomot és oltárt emeltek itt, aki a melegforrások istene volt. Fürdőjét valószínűleg Traianus császár építtette, ásatásakor Herkules szobrok és fogadalmi táblák kerültek elő. Sétát teszünk a fürdőhely ember és a természet alkotta sziklái és építményei között és felelevenítjük a régi korok hangulatát. Vacsora és szállás Herkulesfürdőn szállodában.

3. nap: Orsova-Kazán-szoros-Herkulesfürdő
Reggeli után kirándulunk Orsovára, ahol két évig őrizték a magyar koronát és megnézzük ennek az emléktábláját, 1974-ben épült katolikus templomban, ahol még John Lenont, Lenint, Nadia Comanest is láthatjuk Jézussal a templom szent képein. Majd hajóra szállunk és 3 órás kirándulást teszünk a festői Kazán szorosban, a Dunán (Hajójegy: 5.500 Ft/fő - jelentkezéskor fizetendő!). A hajón fakultatív halas ebédet lehet rendelni. Kora délután meglátogatjuk a Vaskapu erőművet, a múzeumban megismerjük a megaépítkezés fortélyait, adatait, valamit a turbinák működését. Késő délután Herkulesfürdőn szabad program, fürdési lehetőség.

4. nap: Bigéri vízesés-Arad-Budapest
Reggeli indulást követően a Bigéri vízeséshez indulunk, mely a világ egyik legszebb, és egyben legkülönlegesebb vízesése. Az Almás-hegység és az Aninai-hegység határolta medencében, a Ménes-völgyben, a Bigéri Természetvédelmi Területen találjuk ezt a nyolc méter magas vízesést. Megcsodálhatjuk, ahogyan a Minis patak a zöld moha borította, kupolaszerű, lépcsőzetes mésztufán zúdul alá. A természeti csoda közelében eltöltött idő után Aradra utazunk, ahol rövid buszos városnézés és az újra felállított Szabadság szobor megkoszorúzása után utunkat Budapest felé folytatjuk. Késő esti érkezés Budapestre.


Utazás: autóbusszal Szállás:*** szálloda Ellátás: félpanzió

Részvételi díj: 65.900,-Ft/fő
Egyágyas felár: 15.000,-Ft/fő 
Biztosítás: 2.280,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 1,5%

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Déva felvonó 20 LEJ
Vajdahunyad 30 LEJ
Temesvár (templomok) 10 LEJ
Bigéri vízesés 5 LEJ
Vaskapu erőmű (múzeum+turbinaterem) 10 LEJ
Orsova  5 LEJ
ebéd a hajón 40 LEJ
Hajókirándulás 5.500 Ft ( foglaláskor fizetendő!)

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - videó-, vagy DVD, büfé. 

Szállás: 1 éj Déva, 2 éj Herkulesfürdő

Indulás: Budapestről, Déli pályaudvar - Koronaőr köz  TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli Pu. Koronaőr köz
Inárcsi pihenőhely M5 autópálya 35 km
Kecskemét-Mol benzinkút, M5 autópálya 90 km, Kecskemét déli pihenő
Szeged-Shell benzinkút, Bajai út 2-4.


Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!