Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Nyaralás Riminiben - Olaszország kincsei

Olaszország, Körutazás Olaszországban, Körutazás Olaszországban
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás
Szűrés
Indulás: 2024-07-20-tól
2024-07-27-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 7 éj
Ár:
269900.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás
1. nap: Budapest-Rimini
Korai találkozó Budapesten. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Olaszország egyik leggazdagabb régiójába, a Pó folyó és az Appenninek között fekvő Emilia-Romagna tartományba. A hosszan elterülő Riviera del Sole üdülővárosai széles homokos tengerparti strandokkal és számtalan szórakozási lehetőséggel valamint látnivalókkal várják a látogatókat. Végtelen, homokos tengerpart és 250 lidó várja a nyaralókat. Szálláshely elfoglalása a kora esti órákban.
 
2. nap: Szabadrogram-Gradara
Reggeli után Gradara várának a megtekintésére indulunk fakultatív kirándulásunk alkalmával. Programunk során egy legendás és egyben tragikus szerelmi történet részleteit is felelevenítjük Dante Isteni Színjátékából. A tengerszint felett 142 méter magasan található Gradara, középkori várából csodálatos panoráma tárul elénk Marche és Emilia Romagna vidékére. (Ár: 10EUR/fő) Délután szabadprogram, pihenés a tengerparton.
 
3. nap: Ravenna-Rimini
Délelőtt fakultatív kirándulási lehetőség a régi legjelentősebb városaiba. Először Ravennába, a mozaikok csodálatos városába látogatunk, ahol a templomok dísztelen téglahomlokzatai csodálatos mozaik remekeket rejtenek a belső terekben. Belvárosi sétánk alkalmával a San Apollinare Nuovo, Dante sírja, a San Vitale épülete és Galla Placidia sírja lesznek legfontosabb látnivalóink. Városnézésünk után Fellini szülővárosába utazunk. Rimini hangulatos óvárosában barangolva megismerkedünk a város hajdani urainak a Malatesták "véres" történetével is. A római kori város emlékei, Tiberius hídja és Augustus diadalíve kihagyhatatlan látnivalók. De nem csak  a római kor van itt jelen, a Malatesta Bazilika az olasz reneszánsz kiemelkedő temploma. Egyik oldalkápolnájában Piero della Francesca egy freskóját csodálhatjuk meg. (Ár: 20 EUR/fő) Délután pihenés a tengerparton.
 
4. nap: San Marino
A délutáni órákban San Marino mini államába utazunk, mely az UNESCO Világörökség része. A Monte Titano csúcsán egy varázslatos középkori világba érkezünk. Megnézzük a Piazza della Libertá terén álló Kormányzói Palota épületét, a köztársaság falait védő erődtornyokat, majd megkóstoljuk a jellegzetes helyi borokat, likőrspecialitásokat is. (Ár: 20 EUR/fő)
 
5. nap: Bologna-Modena
Egész napos fakultatív kirándulás Emilia-Romagna legszebb városaiba. Utazás Emilia Romagna tartomány fővárosába, Bologna-ba.  A „Vörös város” vagy ahogy Bolognát a legtöbbször emlegetik „la dotta, la grassa, la rossa” (művelt, kövér, vörös) olaszos hangulatával garantáltan megdobogtatja majd a szívünket. Az első jelzőt a világ legrégebbi egyetemének köszönheti, melyet 1088-ban alapítottak, a másodikat kiváló konyhájának, míg a harmadik jelző a vörös téglaépületeknek köszönhető. Városnézés a tornyos, árkádos belvárosban a legfontosabb nevezetességek megtekintésével. Sétánkat a középkori és reneszánsz épületekkel körülölelt főtéren kezdjük, ahol Olaszország egyik legnagyobb bazilikája a San Petronio áll. A Piazza Maggiore mellett találjuk a város másik híres terét, a Piazza Nettuno-t, ahol a gyönyörű Neptun szökőkutat láthatjuk, mely Bologna egyik szimbóluma. Városnézésünk során érintjük a híres egyetem épületét is, de programunkból természetesen nem maradhat ki a Szent István Bazilika épületegyüttese sem, mely a város egyik legkülönlegesebb látnivalója. Továbbutazás Modenaba. Városnézésünk alkalmával megtekintjük a híres modenai Dómot is, mely a Világörökség része. Szabadidő, vásárolhatunk a híres modenai balzsamecetből, majd visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. (Ár: 30 EUR/fő)
 
6. nap: Urbino-Montegridolfo-Mondaino
Szabadprogram, pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás Marche tartományába. Vár Urbino elbűvölően szép, hegyek közt fekvő középkori városa. A Raffaello szülővárosaként is emlegetett város két dombra épült és a középkorban az Urbinói hercegség fővárosa volt. Óvárosa 1998 óta a Világörökség része. A város máig őrzi reneszánsz arculatát, keskeny utcáin sétálva úgy érezhetjük, mintha a városban megállt volna az idő. A kanyargós, kis utcácskák közül messziről kiemelkedik a Dózse Palota hatalmas reneszánsz épülete, ahol programunkat kezdjük. Belvárosi sétánk alkalmával megtekintjük az egyik legszebb itáliai reneszánsz palota, a Palazzo Ducale épületét, Raffaello szülőházát és a Dómot is. A város legmagasabb pontján épült Albornoz erődből pazar kilátás nyílik a városra, és a körülölelő dombokra. Továbbutazás Marche és Emilia Romagna tartomány határán fekvő Montegridolfo bájos, középkori jellegét hűen őrző kisvárosába. A város Olaszország legszebb települései közé tartozik -Borghi piú belli d’Italia. A kastély megtekintése után ellátogatunk egy olívaolaj készítő üzembe, ahol egy kis történelmi betekintéssel megismerhetjük a gyártás fázisait is. Kóstoló és vásárlási lehetőség. Folytatjuk utunkat Mondaino városába, mely különleges sajtjáról is ismert. Városnézésünk során megtekintjük a az impozáns Maggiore teret, majd a különleges fossa sajtot is megkóstoljuk. (Ár: 30EUR/fő) Visszaérkezés a szállodába a kora délutáni órákban.
 
7. nap: Szabadprogram-Cesenatico
Szabadprogram, pihenés a tengerparton. Délelőtt látogatás Emilia Romagna tartomány hangulatos kisvárosában Cesenaticoban. Az egykori halászfalu mára már nemzetközileg is kedvelt üdülőhellyé fejlődött. Az igazi látnivaló a régi városrész, az 1502-ben Leonardo da Vinci által tervezett kikötővel. Vásárlási lehetőség a heti piac kavalkádjában.
 
8. nap: Rimini-Budapest
Reggeli után búcsút veszünk Rimini városától és megkezdjük utazásunkat Magyarországra. Érkezés Budapestre az esti órákban.
 
BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Szlovénia Olaszország
 
 
Utazás: autóbusszal  Szállás: ***szálloda  Ellátás: félpanzió

Egyágyas felár: 52.000,- Ft/fő, Sztornó biztosítás: 3%

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az útlemondási biztosítás és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás együttes megkötésével csak Prémium és Privileg módozat esetében térít a biztosító önrészmentesen! További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 5.840-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 7.600-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%) 
Biztosítás: 9.600-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)  

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Gradara fakultatív kirándulás  10 EUR
Gradara / Vár  8 EUR
Ravenna-Rimini fakultatív kirándulás  20 EUR
Ravenna / műemlékek 12,5 EUR
San Marino kirándulás  20 EUR
Bologna - Modena fakultatív kirándulás 30 EUR
Urbino-Montegridolfo-Modaino fakultatív kirándulás 30 EUR
Urbino / Raffaello szülőháza 4 EUR
Strandszervíz szolgáltatás Riminiben
 
Utazás: emelt szintű autóbusszal történik, DVD, büfé
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz  TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu., Koronaőr köz  Találkozó  05:00  Indulás 05:30 
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:10
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.) 06:40
Balatonlelle-Marche  07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló  08:00

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!