Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Firenze - A reneszánsz bölcsője

Olaszország, Toszkána és környéke, Firenze és környéke
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

1. nap: Budapest-Pistoia-Montecatini Terme
Elutazás a kora reggeli órákban Toszkánába. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Itália egyik legszebb tartományába. A kora délutáni órákban rövid látogatás Pistoia falakkal körülölelt, középkori hangulatú belvárosában. A pistoiai Dóm teret nem véletlenül, az ország egyik legszebb terének tartják számon, hiszen itt találhatóak a város legfontosabb épületei, a Katedrális, a Harangtorony, a Keresztelő kápolna, a Városháza és a Palazzo Pretorio. A Dóm teret övező kis utcácskák és terek alkotják, ennek a kincsekkel teli városnak a központját, ahol szép számmal találunk kézműves műhelyeket is. Esti érkezés a Montecatini Terme városában található szálláshelyre. A gyógyvízéről híres városban este még sétálhatunk majd a város főutcáján, ahol üzletek, bárok várják a látogatókat. A város pálmafákkal, szökőkúttal ékeskedő hangulatos főtere, a Piazza del Popolo mindenképpen megér egy rövid sétát.


2. nap: Firenze-Vinci

Utazás Toszkána tartomány fővárosába, az Arno folyó partján fekvő festői Firenzébe. A városról talán először a festői toszkán táj, a híres Ponte Vecchio, a Medici család vagy egyszerűen a reneszánsz jut eszünkbe.Az Itáliai-félsziget csaknem közepén elhelyezkedő Firenze, közel 383 ezer lakosával, Olaszország legszebb nagyvárosai közé tartozik. Firenze tekintélyes múltra tekint vissza, hiszen évszázadokon át a Medici-család uralta, 1865-70 között az Olasz Királyság fővárosaként működött. A város látnivalói között számtalan művészeti és történelmi emlék található, a város központját 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Gyalogos városnézés a történelmi városközpontban, ahol programunkat a Szent Kereszt templom megtekintésével kezdjük. A város pantheonjának is nevezett gótikus ’Santa Croce’ templomban a legjelentősebb sírok között találjuk Michelangelo sírját is. Sétánk során érintjük a híres Uffizi képtár épületét, majd a város politikai központja a 'Piazza Signoria' következik. Ezután az Uffizi Képtár remekműveit csodálhatjuk meg részletes magyar tárlatvezetéssel (Ár: 11.900,-Ft/fő*-jelentkezéskor fizetendő!). A délutáni órákban elutazás a reneszánsz polihisztorának, Leonardo da Vinci-nek a szülővárosába. Látogatás a toszkán dombvidék által védett, olíva ligetekkel körülölelt  Vinci festői kisvárosában. A várban található múzeum egyedülálló betekintést nyújt egy lángoló elme fantasztikus, korát megelőző találmányainak gyűjteményébe. A múzeum és a lakóház megtekintése után visszautazás a szálláshelyre.

 

3. nap: Firenze
Reggeli után elutazás Firenzébe. A város nevének eredetével kapcsolatban számos legenda ismert, a mai napon mi is megismerkedünk ezekkel a történetekkel. Délelőtt szabadidő a belvárosban, vásárlási lehetőség illetve a városnézés folytatása egyénileg vagy fakultatív városnézés helyi idegenvezetővel. Először az Akadémia épületét keressük fel, ahol megcsodálhatjuk a híres Dávid szobrot is részletes magyar nyelvű tárlatvezetéssel. Ezt követően megtekintjük a Medici Palotát kívülről, a ’San Lorenzo’ templomot (Michelangelo tervezte pompás lépcsősorral), majd a Medici kápolna következik, ahol Michelangelo leghíresebb művei közül a Medici sírokat díszítő szimbolikus szobrok fogadnak. Városnézésünket a ’Santa Maria Novella’ Bazilikánál fejezzük be. (A program ára: 9.900,-Ft/fő*-jelentkezéskor fizetendő!). A várostól a 'Piazzale Michelangelo' teréről nyíló fantasztikus panorámával búcsúzunk, majd visszautazás Montecatini Terme városába.

 

4. nap: Montecatini Terme-Budapest
Reggeli után hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Utazás: autóbusszal Szállás: *** szálloda Ellátás: reggeli

 

Részvételi díj: 74.900,- Ft/fő
  Félpanzió: 12.000,-Ft/fő, Egyágyas felár: 15.000,-Ft/fő
Biztosítás: 2.280,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 2%
 
Uffizi Képtár 11.900,-Ft/fő* - jelentkezéskor fizetendő!
18 év alatt 5.000 Ft/fő, 18-25 év között: 8.000 Ft/fő
(*A díj tartalmazza: belépőjegy, foglalási díj, magyar nyelvű tárlatvezetés)
 
Akadémia és városnézés helyi idegenvezetővel 9.900,-Ft/fő* -  jelentkezéskor fizetendő
(*A díj tartalmazza: belépőjegy, magyar nyelvű tárlatvezetés és városnézés helyi idegenvezetővel)
 

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
kötelezően fizetendő Audio-guide: 1.200,- Ft
Firenze helyi idegenvezető költsége + regisztrációs adó 20 EUR
Santa Croce templom 8 EUR
San Lorenzo templom 6,50 EUR
Medici Kápolna 10 EUR
Santa Maria Novella templom 7,50 EUR
Vinci múzeum 9 EUR
 

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!
 
 
Utazás:
Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD, büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz TÉRKÉP
 
Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:15
Siófok-Szekszárdi lehajtó, pálya melletti TESCO  07:00
Balatonlelle-Marche  07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló  08:00 
 
 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!