Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Szilveszter Dubajban és az Emírségekben: Dubaj - Abu Dhabi - Sharjah

Egyesült Arab Emirátusok, Dubai, Dubai
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
  • 3 emirátus felfedezése 
  • Szállás a közkedvelt BARSHA negyedben, nagyon jó minőségű, metróközeli 4*-os HILTON szállodában
  • Szilveszteri GÁLAVACSORA az árban!
     

Az Egyesült Arab Emirátusok a világ egyik legérdekesebb országa, ahol teljes harmóniát alkotva keveredik az Ezeregy éjszakából elképzelt arab hagyományvilág napjaink legmagasabb színvonalú technikai fejlettségével. A nyüzsgő városokban rejlő változatos programlehetőségek révén minden nap más és más élményben részesülhetünk! DUBAJ-ban felfedezhetjük a legdinamikusabb közel-keleti városfejlesztés pazar építményeit: a világ legmagasabb felhőkarcolóját, a Burj Kalifát, a „The Palm” mesterséges szigetet, a Burj Al Arab szálloda lenyűgöző épületét, a csodásan felújított Al Shindagha negyed múzeumaiban pedig megismerkedhetünk Dubaj történelmével és hagyományaival. ABU DHABI-ban az arab világ két lenyűgöző szépségű épülete, a Zayed sejk mecset és a Qsar Al Watan palota várnak ránk. Az arab világ kulturális fővárosa SARJAH Emírség, mely az autentikus arab kultúra egyik bölcsője. Az elképesztő ütemben Emirátusok azok számára is tartogatnak új élményeket, akik pár évvel ezelőtt már jártak erre!

 

Utazás: Budapest – Dubaj – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, a program során légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: Dubajban, a magyarok által leginkább kedvelt Al Barsha negyedben, a világhírű Emirates Mall mellett épült 4* HILTON szálloda 2 ágyas, fürdőszoba / WC-s szobáiban.
Ellátás: büféreggeli és két alkalommal vacsora a programleírás szerint, valamint szilveszteri gálavacsora a szállodában üdítő- és alkoholos italok fogyasztásával.

 

1. nap: Budapest – Dubaj
Elutazás Dubajba a késő esti órákban, éjszaka a repülőn.

2. nap: Dubaj – a kezdetektől napjainkig
DUBAJ nem tartozik a régi műemlékektől, történelmi negyedektől, évszázados építészeti csodáktól hemzsegő városok közé, ahová „szokványos” városnéző túrákat lehetne szervezni. Itt nincsenek klasszikus értelemben vett építészettörténeti műremekek, melyek a világ művészettörténetének evolúcióját vonultatnák fel, ami tökéletesen érthető, ha figyelembe vesszük azt a tényt: maga a város is csak alig 150 éve létezik, fejlődésnek pedig alig 50-60 éve indult. Mégis Dubaj maga az a csoda, ahol a XXI. század (sőt, a jövő!) gyakran még a legvadabb képzeletet is felülmúló építészeti gyöngyszemei sorakoznak. Városnézésünk során igazi „időutazásban” lehet részünk: a délelőtt folyamán Dubaj óvárosi részén megismerkedünk a város múltjával és rohamos fejlődésével (Al Shindagha negyed, a Creek, Aranypiac, Fűszerpiac), délután pedig fakultatív program keretében a világ legmagasabb épületében, a Burj Khalifában tehetünk látogatást. Első dubaji naplementénket a felhőkarcoló 125. emeletén kialakított panoráma kilátóból csodálhatjuk meg, utána pedig a világ legnagyobb szökőkútrendszerének fény- és vízjátékát is megtekinthetjük. Vacsora és szállás Dubaiban.

3. nap: Dubaj – a jövő városa
Reggeli után folytatjuk az ismerkedést Dubajjal. Ezúttal a legmodernebb építészeti csodákat, leghíresebb felhőkarcolókat, leglátványosabb lakónegyedeket keressük fel. Rövid megállót teszünk a híres Burj Al Arab szállodánál, majd a világ leghíresebb mesterséges szigetcsoportját, a Pálma-szigetet (Palm Jumeriah) tekintjük meg, méghozzá nem akárhogyan: 240 méter magasról, a Pálma Torony tetejéről elképesztő kilátás nyílik a szigetekre. Ezt követően világ legmagasabb felhőkarcolóival rendelkező elegáns negyedében, a Dubai Marinán sétálunk. A délután további részében szabadprogram, majd este szilveszteri gálavacsora a szállodában.

4. nap: Dubaj – sivatagi jeep safari BBQ vacsorával
Egész napos pihenés, szabadprogram. Délután fakultatív sivatagi szafarin vehetünk részt. A program során terepjárókkal utazunk a homokdűnéken keresztül: felejthetetlen élmény, ahogyan a kavargó homokfelhőkben szánkázik a dzsip a vörös és arany minden árnyalatában izzó sivatag hegyein-völgyein. A beduin stílusú sivatagi táborban jellegzetes arab élmények várnak ránk: tevegelés, hastáncos show, tanura- vagy tűztánc szórakoztatja a vendégeket, kipróbálhatjuk a henna-festést és a vízipipázást is! Ahogy leszáll az est, kezdetét veszi az ízletes arab grillvacsora: sültek, kebab, hummusz, saláták és édességek bőséges svédasztalos választékával. A tartalmas program után visszautazás a szállodába terepjárókkal. Szállás Dubajban.

5. nap: Abu Dhabi 
Városnézés az Egyesült Arab Emírségek ultramodern fővárosában, ABU DHABI-ban. A hét emírség legnagyobb és egyben leggazdagabb tagországa Abu Dhabi, melynek azonos nevű fővárosát egyedi hangulat jellemzi. Első programunk a lenyűgöző, 54 hófehér márványkupolával díszített, hatalmas Zayed sejk mecset megtekintése. A mesebeli Nagymecset díszítőelemei között megtalálható a világ legnagyobb kézi csomózású szőnyege, valamint a világ egyik legnagyobb, Swarovski kristályokkal díszített csillárja is. Az alig több mint egy évtized alatt elkészült mecset azért épült, hogy megtestesítse a békét és a toleranciát, és hogy mindenféle hitű embert szívesen fogadjon. A Qasr Al Watan elnöki palota az arab építészet és művészet legkimagaslóbb alkotása. A Nemzet Palotájának megtekintése során az Emírségek hagyományaihoz, értékeihez és kulturális örökségéhez kerülnek közelebb a látogatók, impozáns épületét elképesztő pompa, elegancia és az arab építészetre jellemző csillogás övezi. Visszaúton rövid látogatást teszünk egy datolyapiacon. Vacsora és szállás Dubajban.

6. nap: Sharjah - Dubaj – Budapest
Reggeli után utazás SHARJAH városába, amely a művészetek központja, az autentikus arab kultúra egyik bölcsője. Az Emírség arról is híres, hogy az országon belül itt tartják a legszigorúbban az iszlám előírásait és hagyományait – többek között egyáltalán nem lehet alkoholt kapni és fogyasztani, valamint az öltözködésre is igazán szigorú szabályok vonatkoznak. Utunk során először Sharjah városának egyedülálló gyöngyszeméhez, Faisal Király mecsetéhez indulunk (fotóstop), majd megtekintjük az Iszlám Civilizáció Múzeumának kiállításait és meglátogatjuk a híres Blue Souk-ot, vagyis a Kék Piacot is. A programok után visszautazunk Dubaiba és irány a repülőtér. Hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban, a menetrend függvényében.


Teljes ár: 678.500 Ft (588.500 Ft + kb. 90.000 Ft repülőtéri illeték + csomagdíj)

Egyágyas felár: 208.000 Ft   

A teljes ár a belépőjegyek (a fakultatív programok kivételével) és a SZILVESZTERI GÁLAVACSORA árát is tartalmazza!                                            

 

Fakultatív programok helyszínen történő fizetéssel:
A fakultatív programokon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, ezért a részvételi szándékot jelentkezéskor, de legkésőbb a hátralék befizetésekor ELŐRE szükséges jelezni, és a programok díját a helyszínen kifizetni a csoport idegenvezetőjének. Döntésük visszavonhatatlan!

Burj Khalifa „At the top” (124+125. emelet), transzferrel            kb. 95 USD (minimum 15 fő esetén)
Sivatagi szafari (4x4-es dzsippekkel, BBQ vacsorával)                kb. 80 USD

 

Szervízdíj/borravaló: 30,-USD (Helyszínen fizetendő!)

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 2.5%               
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programok sorrendje az aktuális ünnepek és nyitvatartások függvényében változhat.


A részvételi díj minimum 21 főtől érvényes, 15–20 fő utazása esetén a felár 25.000,- Ft/fő. Az árakat 1 USD = 330,- Ft árfolyamig garantáljuk.

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?egyesult-arab-emirsegek

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!