Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Húsvét Stájerországban

Ausztria, Steiermark, Graz
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: Vorau: Hotel Kutscherwirt *** 2 ágyas szobáiban (zuh. / WC, TV).
Ellátás: félpanzió

1. nap: Budapest – Riegersburg – Vorau (kb. 380 km)
Utazás rövid pihenővel a Kelet-Stájer terület egyik fontos városkájába, RIEGERSBURG-ba. Itt található a bazaltsziklára épült, eredetileg XIII. századi, de többször átépített impozáns vár. Látogatás a hírhedt boszorkánypereiről ismertté vált központban, ahova sikló segítségével kapaszkodhatunk fel. A történelmi látnivalók mellett a Zotter Csokoládégyárat sem szabad kihagyni, ahol „kóstolóexpedíción” vehetünk részt, betekintést nyerve a csokoládékészítés fortélyaiba. Természetesen vásárlási lehetőség is lesz az ínyenc boltban! Vacsora, szállás Vorauban.

2. nap: Vorau – Graz (kb. 200 km)
Reggeli után látogatás VORAU-ban a több mint 850 éves Ágoston-rendi apátságban. Az apátságot a XII. században alapították, napjainkban már barokk – rokokó stílusjegyeket visel. Továbbutazás GRAZ-ba, Ausztria második legnépesebb városába. A település ma látható épületei, főbb látnivalói János főherceg nevéhez kötődnek. 2003-ban Európa kulturális fővárosa volt, 2010-ben az Eggenberg-kastély is felkerült a világörökségi helyszínek listájára, majd 2011-ben elnyerte az UNESCO „Dizájn városa” címét. Belvárosi séta a Mura-folyó partján épült Stájer tartományi fővárosban: Főtér, Városháza, Tartományi Székház, Fegyvertár (kívülről), Szent Egyed Dóm, Mauzóleum, siklóval utazás a Schlossbergre. Látogatás az Eggenberg kastélyban. Vacsora, szállás Vorauban.

3. nap: A Mura völgyében – Leoben és Bruck an der Mur (kb. 220 km)
A Mura-folyó völgyében található a stájer vasipar két jelentős városa. Szépen karbantartott települések, jelentős műemlékekkel. No és ne feledjük a jelszót! Gut, besser, Gösser! Leoben a hazája az aranyló nedűnek. Délután egy kis patak mentén utazunk a Weizklamm sziklaszurdokhoz. Mintha a Békás-szorosban járnánk. Estére visszatérés a szállodába, vacsora és szállás Vorauban.

4. nap: Herbenstein – Budapest (kb. 300 km)
Reggeli után irány a közeli ST. JOHANN BEI HERBERSTEIN. Itt található a Herberstein család 21. generációja által lakott, turisták számára is nyitott várkastélya. Az ősi alapok 1300-ból maradtak fenn, de az évszázadok során számos átépítés nyomai fedezhetők fel az épületegyüttesen (pl. reneszánsz lodzsa, barokk berendezések stb.). Számos különlegesség miatt sok kíváncsiskodó keresi fel a festői környezetben található érdekességet. A látogatás után hazautazás rövid pihenővel. Érkezés Budapestre az esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza:
- utazást autóbusszal
- szállást középkategóriás panzió 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
- kirándulásokat a program szerint
- idegenvezetést
- Prémium utasbiztosítást

A részvételi díj nem tartalmazza:
- vacsorákhoz az italt
- belépőjegyek, a sikló valamint a városnézésekhez használatos fülhallgató árát: kb. 75,- € / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- 30 – 34 fő utazása esetén 6.000,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

A változtatás jogát fenntartjuk!

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!