Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Sakura: Japán csoportos körutazás cseresznyevirágzáskor 2023

Japán, Körutazás Japánban, Körutazás Japánban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Japánban a legszebb időszak a tavasz beköszönte és a természet feléledése. Ilyenkor a cseresznyefák virágba borulnak és rózsaszín, fehér színek kavalkádjában pompáznak a városok. Az apró szirmok a folyamatos megújulás, az újjászületés körforgását szimbolizálják. Tokió, Kiotó, Nara, Hirosima, Fuji-hegy és egy újdonság a Biva-tó főbb látnivalóiból összeállított körutazásunkat ez a látvány teszi még különlegesebbé, miközben az ország egyedülálló kultúrájával, természeti szépségeivel, hagyományaival és a japán teakészítés rejtelmeivel is megismerkednek!

Útvonal: Tokió – Kiotó – Nara – Biva-tó – Hiroshima – Hakone – Fuji-hegy – Kamakura – Tokió

Időpont: 2023. március 16 – 27.

Időtartam: 12 nap / 10 éj



Program:

1 . Nap – március 16.
 

Elutazás a reggeli órákban Budapestről, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében az Air France légitársaság járatán, átszállással Párizsban.

 

2 . Nap – március 17.
 

A kora reggeli órákban érkezés az oszakai nemzetközi repülőtérre. Privát busszal utazunk Kiotóba, ahol elfoglaljuk a szobákat.

Rövid pihenőt követően busszal indulunk felfedezni a várost. Utunkat az Ezüst Pavilon (Ginkakuji) díszes kertjében kezdjük, majd a Filozófusok ösvénye mentén jutunk el a Nanzenji templomhoz, amely tavasszal kihagyhatatlan.

A nap végén transzfer a szállodába.
Szállás Kiotóban.

 

3 . Nap – március 18.
 

A szállodában elfogyasztjuk a reggelit, majd egész napos, buszos városnézésre indulunk a csodás kertek, festői szentélyek és a gésák városában, Kiotóban. Elsőként az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számon tartott Aranytemplomot keressük fel, majd az 1460-ban a rindzai zen-buddhista iskola által alapított Ryoan-ji szentélybe látogatunk el. A városnézést a fülemüle hangját utánzó padlójáról híres Nijo kastélynál folytatjuk, mely az első Tokugawa sógun kiotói rezidenciája volt. Ebéd egyénileg, majd felfedezzük Kiotó másik fő nevezetességét, az UNESCO Világörökség részét képező „Tiszta víz” Templomát (Kiyomizudera), melynek verandájáról páratlan kilátás nyílik a környékre. Este japán stílusú vacsora egy maiko (gésanövendék) előadásával kísérve.

Szállás Kiotóban.

 

4 . Nap – március 19.
 

Reggeli után egész napos kirándulás a Biva-tó környékén. Elsőként meglátogatjuk a 761-ben épített Ishiyama-dera templomot, majd Hikone kastélyát és a városka látnivalóit tekintjük meg. Ebéd egyénileg, majd felfedezzük Omihachiman város különlegességeit.

A program végeztével transzfer a szállodába Kiotóba.

Szállás Kiotóban.

 

5 . Nap – március 20.
 

Mozgalmas napunk során Narába és Ujiba látogatunk. Nara, mely Japán első igazi fővárosa volt, nyolc világörökségi műemléke is jelzi, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. Ellátogatunk a Todai-ji templomba, itt található a hatalmas Buddha-szobor, mely Nara jelképe. Megtekintjük a Kasuga Taisha szentélyt és teszünk egy sétát a csodálatosan szép Nara Parkban, ahol 1200 őz él szabadon. Mivel a buddhizmust megelőző időkben az istenek hírnökeinek tartották őket, országszerte védettséget élveztek, így ma is szabadon kóborolhatnak a park területén. Hazafelé megállunk az Obubu Teafarmon, ahol Japán egyik legjobb minőségű zöldtea fajtája, az ujicha termesztésével foglalkoznak. A farm neve“obubu”, mely kiotói nyelvjárásban teát jelent. A teafarmon gondos szakértelemmel állítanak elő több mint 16 különböző típusú ujicha teát. A látogatás során igazi teaültetvényeken sétálhatunk, és megízlelhetjük a valódi japán zöld teát.

Szállás Kiotóban.

 

6 . Nap – március 21.
 

Reggelit követően a nap első felében ellátogatunk a hosszasan kígyózó, közel 10 000 jellegzetes, narancsos-vöröses színű Shinto kapu szentélyéhez, a Fushimi Inari Taisha nagyszentélyhez. A szentélyt Inarinak, azaz a rizs Shinto istenének szentelték. Majd az ezer karú kannon istenségnek szentelt Sanjusangendo templomba látogatunk el.

Délután szabadprogram áll rendelkezésre Kiotóban.

Szállás Kiotóban.

 

7 . Nap – március 22.
 

A Kiotói állomástól szuperexpressz vonattal (shinkansennel) indulunk Hiroshimába, ahová a kora délutáni órákban érkezünk meg. A város nevének hallatán mindenkinek az 1945. augusztus 6-i atombomba támadás jut eszébe. Gyalogos városnézés keretében ennek a tragikus eseménynek az emlékeit járjuk végig. Megtekintjük a Béke Emlékparkot, a robbanás után egyedüliként megmaradt épületet, a Hiroshima Dómot, valamint a tragédiáról készült felvételek és tárgyi emlékek gyűjteményét a Béke Emlékmúzeumban. Délután átkompozunk Miyajima szigetére, amelyet más néven Szentély-szigetként is emlegetnek, és az ország három legszebb helyének egyikeként tartják számon. Itt található Japán legtöbbet fényképezett látványossága, a híres Itsukushima szentély „úszó” torii-ja is.

Szállás Hiroshimában.

 

8 . Nap – március 23.
 

Hiroshimából szuperexpressz vonattal utazunk a helyiek által is közkedvelt kirándulócélponthoz, Hakone-ba. Délután érkezünk meg hagyományos japán szállásunkra, egy „ryokan”-ba. Itt közelebb kerülhetünk az ősi japán kultúrához, szállásunk saját gyógyfürdőjében pihenhetjük ki az utazás fáradalmait. A hagyományos szálláshoz hozzá tartozik egy tradicionális vacsora, majd tatamival borított szobában töltjük az éjszakát.

Szállás Hakonéban.

 

9 . Nap – március 24.
 

A japán reggeli elfogyasztása után felfedezzük a Fuji-Hakone-Izu Nemzeti Parkot, ahol a szigetország számtalan természeti szépségével ismerkedhetünk meg. Hegyek, erdők, gazdag állat- és növényvilág, valamint híres gyógyforrások teszik emlékezetessé ezt a kirándulást. Japán legmagasabb hegyét a Fuji-sant (3776 méter) szégyenlős hölgyként is emlegetik, hiszen csak tiszta időben mutatja meg szépségét. Félnapos kirándulásunkat hajóúttal kezdjük a hegy lábánál elterülő Ashi tavon, majd az Fujitól északra fekvő Chureito Pagodához is eljutunk, ahonnan tisztább időben gyönyörű fotókat készíthetünk a szent-hegyről Szakura idején. Innen utazunk tovább, hogy végül megérkezzünk az ország fővárosába, Tokióba.

Szállás Tokióban.

 

10 . Nap – március 25.
 

Reggeli a szállodában, majd elmerülünk a világ egyik legnagyobb metropoliszának, Tokiónak a forgatagában: egész napos gyalogos városnézésünk során kipróbálhatjuk Tokió elsőre bonyolultnak tűnő, de meglepően szervezett tömegközlekedését.

Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződés Shibuyában, ahol csúcsidőben néha nem látszódik az aszfalt színe a hatalmas tömegtől, majd innen a Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. A rengeteg felhőkarcoló között emelkedik a 243 méter magas városháza is, melynek a 45. emeletén lévő kilátóból csodálhatjuk az elénk táruló hihetetlen tokiói panorámát. Délután utunkat az Ueno parkban folytatjuk, mely a hanaminak (cseresznyefavirágzás-nézés) legnépszerűbb helyszíne. A városnézést az Asakusa negyedben zárjuk, mely egykoron híres szórakozó negyed volt és itt találjuk a Sensoji templomot, amely Tokió legfontosabb buddhista temploma. A program végén kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárló utca szuvenír boltjainak végtelen kínálatából.

Szállás Tokióban.

 

11 . Nap – március 26.
 

Reggeli után egész napos kirándulás Kamakurába. Busszal látogatunk el az egykori fővárosba, Kamakurába. Számos buddhista templom és szentély található a kellemes hangulatú kisvárosban. Itt csodálhatjuk meg a város jelképévé vált Nagy Buddha szobrot: a Daibutsu 12 méteres magasságával és közel 100 tonnás súlyával egyedülálló látványt nyújt. Következő állomásunk a Hasedera templom, mely a 11 arcú Kannon szobornak ad otthont. Kamakurai látogatásunk végén marad egy kis szabadidőnk a sétálóutcában nézelődni. Hazafelé, Tokióba visszatérve még ellátogatunk a Hamarikyu kertbe, mely a főváros egyik legszebb japánkertje.

Szállás Tokióban.

 

12 . Nap – március 27.
 

Reggeli után kijelentkezés a szállodából majd privát busszal indulunk a tokiói nemzetközi repülőtérre, ahonnan a délelőtti órákban indul járatunk Amsterdamon keresztül Budapestre. Hazaérkezés még azon a napon a késő esti órákban.

Magyar nyelvű idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre, a szabadidő egyéni eltöltéséhez idegenvezetőt nem tudunk biztosítani!

 
Szállás:
  • Kiotó (5 éj): Miyako Hotel Kyoto
  • Hiroshima (1 éj): Hotel Granvia Hiroshima
  • Hakone (1 éj): Hotel Kajikaso (japán stílusú szállás)
  • Tokió (3 éj): Hotel Metropolitan Edmont Tokyo 

 A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk!

Részvételi díj: 1.540.000 Ft /fő-től

Előfoglalási kedvezménnyel: 2022. október 31-ig: 1.490.000 Ft /fő-től

 

A részvételi díj tartalmazza:

  • Repülőjegyet Budapest-Oszaka/Tokió-Budapest útvonalon Air France járattal
  • 10 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
  • Reggelit minden nap, egy vacsorát Hakonéban és egy maiko programmal kísért vacsorát Kiotóban
  • Transzfereket
  • Magyar nyelvű idegenvezetést a program időtartama alatt
  • Városnézést Tokióban, Kiotóban, Narában, Biva-tó környékén, Hiroshimában, Miyajimán, Hakonéban és a Fuji hegynél, Kamakurában
  • Hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet
  • A belépőket a programok során
     

A részvételi díj nem tartalmazza:

  • Sztornó biztosítást
  • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
  • A programban nem szereplő étkezéseket
  • Egyágyas felárat (380.000 Ft /fő, társítás kérhető!)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!