Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Körutazás Skóciában, látogatással Skye szigetén - Csoportos körutazás 2024. július 4 - 10.

Nagy-Britannia, Skócia, Körutazás Skóciában
  • Szálláskategória: Hotel ***+
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-07-04-tól
2024-07-10-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba, előfoglalási akció!
Időtartam: 6 éj
Ár:
799000.00 Ft/fő 04.04-ig érvényes ár
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-07-04-tól
2024-07-10-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 6 éj
Ár:
839000.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

csoportos körutazás

 

A Skót-felföld összetéveszthetetlenül zord tájai, festői várai, Loch Ness és a skót szoknya legendája, a gyönyörű Edinburgh, egy pohár skót whisky és a misztikus szigetvilág mind skóciai utazásra csábít! 7 napos gazdag-patinás körutunk Skócia legjelentősebb látványosságait öleli fel. Tartson Ön is velünk!


Előfoglalási kedvezmény:
3 hónappal indulás előtt: 40 000 Ft/fő

 

Dátum 2024. július 4 – 10.
Időtartam
7 nap/6 éj
Utazás
Menetrendszerinti repülőjáratokkal
Repülési idő
irányonként kb. 4 óra
Elhelyezés
3 és 4 csillagos szállodákban
Ellátás
6 reggeli, 2 vacsora
Idegenvezetés
A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri
Minimum létszám
20 fő

 

Körutazás Skóciában, látogatással Skye szigetén ajánlatunk programleírása

 

1. nap: Edinburgh, Rosslyn

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, egy átszállás után érkezés Glasgow-ba, ahonnan busszal indulunk tovább Edinburgh felé. Útközben teszünk egy kitérőt a lenyűgöző díszítésű, 15. században épült gótikus Rosslyn-kápolnához, amelyet számos legenda lengi körül, nem véletlenül kapott szerepet Dan Brown bestseller regényében is. Edinburghba érkezve kóstolóval összekötött látogatást teszünk a Holyrood Whisky Lepárló üzemben. A látogatást követően transzfer a szállodába. Szállás Edinburghban (2 éj).

 

2. nap: Melrose, Edinburgh

Reggeli után a Skót-határvidék felé vesszük az irányt, és ellátogatunk Melrose gyönyörű cisztercita apátságához. Déltájban érkezünk vissza Edinburghba, hogy rövid ebédidőt követően felfedezzük a történelmi várost: érintjük az Óváros és az Újváros szépségeit, a Parlament modern épületét, teszünk egy sétát a főutcán, a híres Royal Mile patinás épületei között, és megtekintjük az ódon edinburghi várat és a St. Giles-  katedrálist.

 

3. nap: St. Andrews és Pitlochry
Reggeli után ellátogatunk a Holyroodhouse Palotába (az angol uralkodó helyi rezidenciája), majd búcsút veszünk Edinburghtól, és St. Andrews-ba utazunk. A tengerparton fekvő település a golf szülővárosa és ismert elit egyetemeiről is:  itt tanult a trónörökös  Vilmos herceg is. Megtekintjük a katedrális lenyűgöző romjait és a régi temetőt, majd Killiecrankie érintésével továbbutazunk Pitlochry hangulatos városkájába, ahol ellátogatunk a sokak szerint Skócia legszebb panorámáját kínáló Queen’s View Látogatóközpontba – rövid séta keretében felfedezzük a csodás vidéket, majd teszünk egy sétát Pitlochry óvárosában, azután a szálláshelyünkre utazunk.  Szállás Dunkeldben (1 éj).

 

4. nap: Blair kastély, Loch Ness, Fort William
Reggel a gyönyörű természeti környezetben fekvő, skót kultúrtörténet bemutató termeiről híres Blair kastélyt és parkját fedezzük fel, majd ellátogatunk a Loch Ness-i tóhoz. Rövid hajótúrára indulunk a híres tavon, megismerkedünk Nessie, vagyis a tó szörnyének legendájával és megcsodáljuk a tóra néző kilátást a parton fekvő Urquhart kastélyból is, amelyet szintén megtekintünk. Loch Ness mellett vezet utunk a Ben Nevis lábánál fekvő Fort Williambe, ahol egy rövid sétát teszünk. Továbbutazunk a szálláshelyünkre. Vacsora és szállás Obanban (2 éj).

 

5. nap: Skye szigete
Egész napos kirándulás Skye szigetére. A Belső-Hebridák legnagyobb szigetének fő vonzereje a fantasztikus táj: zöldellő mocsarak, hegyvonulatok, izgalmas sziklaalakzatok, tavak, vízesések és vad, sziklás tengerpartok egyvelegén át visz az autóbuszunk. Séta Portree-ben, a sziget fővárosában és látogatás Dunvegan kastélyában és kastélykertben, a MacLeod klán ősi székhelyén. Vacsora a szállodában.

 

6. nap: Glencoe, Stirling, Loch Lomond
Reggel dél felé indulunk a Glencoe festői völgyén át, majd egy fotószünet erejéig a Loch Lomond tavát is érintve utunk a Trossachs vidékén keresztül vezet, melyet miniatűr Skóciának is hívnak, tekintve, hogy a skót tájak minden jellegzetességét megtaláljuk itt. Ezután Stirling ősi városába utazunk, látogatás Skócia mind történelmileg, mind építészetileg jelentős várában, majd fotózási lehetőség a William Wallace emlékműnél. Szállás Glasgow-ban (1 éj).

 

7. nap: Glasgow

Utolsó napunkat Skócia legnagyobb városában, Glasgow-ban töltjük. Gyalogosan ismerkedünk meg a főbb látnivalókkal; a hatalmas katedrálissal és a viktoriánus nekropolisszal, mellette a középkorból fennmaradt legrégebbi házzal, majd megállunk a III. Györgyről elnevezett téren, ahol a Városháza és a Modern Művészeti Galéria is található. Megtekintjük a Pollock-házat és kertet. Kora délután transzfer a Glasgow-i repülőtérre, hazautazás egy átszállással, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

Részvételi díj 2 fő részére                                                   Ft/fő         létszám/fő        összesen Ft/2 fő

 

 

Utazási szolgáltatások díja kétágyas
szobában útlemondási biztosítással (1,4%)                         839 000             2              1 678 000

 

 

Repülőtéri illeték kb.                                                               46  000              2              92 000

 

 

Részvételi díj 2 fő részére                                                                                                   1 770 000

   

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték 46 000 Ft/fő, szállás 6 éjszakára a megadott ellátással, a szállodai késői kijelentkezés díja, programok és belépők a leírás szerint, útlemondási biztosítás*.

A részvételi díj nem tartalmazza: borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 25 GBP/fő), utasbiztosítás*.

 

További árak, felárak:

egyágyas felár: 240 000 Ft/fő

 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 40 000 Ft/fő kedvezmény.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A  csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni 

igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

   

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!