Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

USA - Keleti part: New York - Washington - Niagara-vízesés - Toronto

Amerikai Egyesült Államok, Körutazás Amerikában, Körutazás Amerikában
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Az USA keleti partvidékének legszebb természeti kincsét - Niagara-vízesés - és legfontosabb városait - Washington, Philadelphia, New York, - fűztük egy csokorba. Programunk összeállításakor törekedtünk a kedvező menetrendek kiválasztására, hogy vidéki utasaink is kényelmesen tudjanak csatlakozni a programhoz.

Utazás: Budapest – New York – Budapest között európai átszállással. A körutazáson légkondicionált autóbuszokkal.
Elhelyezés: *** szállodák / motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli.

1. nap: Budapest – New York
Elutazás a délelőtti órákban Budapestről átszállással New Yorkba. Transzfer a Manhattanben található szállodába. 
Az első benyomás a városról, egy kis séta keretében.

2. nap: New York
Reggeli után séta a Ground Zero-hoz (ahol egykor a World Trade Center tornyai emelkedtek), majd egész napos városnézés NEW YORK-ban. Fakultatív program keretében megcsodálható New York világhírű panorámája az Empire State Building kilátójából. Séta a Central Parkban, John Lennon emlékhelyének felkeresése a Strawberry fields-en, és természetesen nem maradhatnak ki olyan nevezetességek, mint a Museum Mile, St. Patrick Katedrális vagy a Rockefeller Center. Délután fakultatív hajózás, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Szabadság-szoborra és a Brooklyn-hídra is. Szállás Manhattanben.

3. nap: New York
A városnézés folytatása Manhattanen: Séta a Wall Street-en és a High Lane „lebegő parkjában”, megcsodáljuk a Times Square fényreklámjait stb. Délután szabadprogram. Sétáljon végig a Brooklyn-hídon, keresse fel az Amerikai Indián Múzeumot (ingyenes) vagy csak sétáljon a felhőkarcolók között és élvezze a sosem alvó város vibrálását. Szállás Manhattanben.

4. nap: New York – Niagara-vízesés (kb. 650 km)
Reggeli után utazás az Erie-tó és az Ontario-tó között található Niagara-vízeséshez. A híres természeti képződmény robaja már kilométerekről hallható, nem véletlenül kapta az indián őslakosoktól a „Messze dübörgő” elnevezést. Érkezés után első találkozás ezzel a különleges jelenséggel, amelyet kanadai és amerikai oldalról is megcsodálhatunk. Határátkelés idejétől függően program, majd szállás a vízesés kanadai oldalán.

5. nap: Niagara – Torontó (kb. 260 km)
Délelőtt kirándulás TORONTO-ba, Kanada pénzügyi és kereskedelmi központjába. Autóbuszos ismerkedés Ontario tartomány központjával: az üzleti negyed fénylő felhőkarcolói, a régi és az új városháza, egyetemi negyed stb. Nem maradhat ki a világ egyik legmagasabb, szabadon álló szerkezete sem, a CN Tower. Egy kis szabadidő a belvárosban, vásárlási lehetőség az EATON’S áruházban. Délután visszatérünk a vízeséshez és megcsodálhatjuk, felfedezhetjük annak különböző arcát. A Skylon Tower kilátójából páratlan panoráma tárul elénk. Szállás a Niagara kanadai oldalán.

6. nap: Niagara – Hershey – Baltimore (650 km)
Reggeli után visszatérés az USA területére. Utazás New York és Pennsylvania állam erdőkkel és hangulatos folyóvölgyekkel tagolt tájain, ami egyben a modern technikát megtagadó életmódjukról híres Amish-ok vidéke is. Útközben rövid látogatást teszünk az amerikai csokoládégyártás fellegvárában, Hersheyben is! Szállás Baltimore belvárosában.

7. nap: Washington (80 km)
Utazás az Egyesült Államok fővárosába. Városnézés WASHINGTON-ban: Capitolium (az amerikai főváros hivatalos földrajzi központja, ami a washingtoni élet jelképe is), a Fehér Ház (ezek csak kívülről), a Washington-, Lincoln- és Jefferson emlékművek, az Arlington temetőben a Kennedy sírok, Repülési és űrhajózási múzeum stb. Szállás Baltimore belvárosában.

8. nap: Philadelphia – New York (370 km)
Délelőtt városnéző séta PHILADELPHIA-ban, az államok első fővárosában: Independence Hall / Függetlenség csarnoka (kívülről) és az amerikai forradalom jelképévé vált harang, a Liberty Bell (szabadság harangja) megtekintése. Továbbutazás a repülőtérre, New Yorkba. Hazautazás. Éjszaka a repülőn.

9. nap: Budapest
Átszállást követően érkezés Budapestre a déli órákban.

UNESCO Világörökségek:
- New York: Szabadságszobor
- Philadelphia: Függetlenség Csarnoka

A változtatás jogát fenntartjuk!


Teljes ár: 989.000 Ft (841.000 Ft + kb. 148.000 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)
Egyágyas felár: 303.000 Ft
Kedvezmény a 3. személynek kétágyas szobában: 155.000 Ft

Hajó- és belépőjegyek ára: kb. 120 USD + 140 CAD (Helyszínen fizetendő!)

Minimális utaslétszám: 30 fő
Garancia felár 25-29 fő esetén: 38.000 Ft

Az árakat 1 USD = 380 Ft árfolyamig garantáljuk!

Vízumok:
USA: az új bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem, de un. ESTA engedély szükséges. ESTA beutazási engedély és ügyintézési díja: 11.500 Ft (Amennyiben nem rendelkezik érvényes amerikai vízummal!)
Kanada: magyar állampolgároknak vízum nem szükséges.

Figyelemmel az amerikai hatóságok döntésére, a Magyarország államhatárain kívül született magyar állampolgárok jelenleg nem jogosultak ESTÁ-val beutazni az Egyesült Államokba, nekik mindenképpen vízumot kell igényelniük az utazáshoz.

Egyes látványosságok megtekintése előzetes regisztrációhoz vagy befizetéshez kötött (hajókázás a Szabadság-szobor körül: kb. 37 USD, Empire State Building kb. 45 USD, Skylon Tower belépő vacsorával: kb. 50 CAD, hajózás a Niagaránál: kb. 35 CAD, ezért ezeket mi foglaljuk minden résztvevő számára. Kérjük, legkésőbb a hátralék befizetésével egy időben nyilatkozzanak, melyik programon kívánnak részt venni.

Szervizdíj / borravaló a helyiek számára: 50 USD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kedvezményes útlemondási biztosítás: 2,8 % 
A BBP biztosítást a teljes ár tartalmazza!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?egyesult-allamok-usa

Figyelemmel az amerikai hatóságok döntésére, a Magyarország államhatárain kívül született magyar állampolgárok jelenleg nem jogosultak ESTÁ-val beutazni az Egyesült Államokba, nekik mindenképpen vízumot kell igényelniük az utazáshoz.

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!